Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

UUTTA SIVUSTOLLA - Lainaston uudistunut konsepti & tuotevalikoima!

Kehitämme jatkuvasti palveluitamme vastaamaan asiakkaidemme muuttuvaa kysyntää. Nyt haluamme esitellä teille täysin uuden Lainasto Ostosrahan. Lainasto Ostosraha korvaa perinteisen Pikavipin ja Limiittiluoton, jotka ovat poistuneet tuotevalikoimastamme. Lainasto Ostosrahaan on automaattisesti kytketty virtuaalinen luottokortti, jolla voit tehdä ostoksia suoraan verkossa.

Luonnonilmiöille emme voi mitään, vaan niiden kanssa on pyrittävä tulemaan toimeen mahdollisuuksien mukaan. Jos myrsky tekee tuhoja, ovat hyvät neuvot kultaakin kalliimmat.

Suomessa myrskyllä tarkoitetaan voimakkaasti, jopa 32 metriä sekunnissa puhaltavaa tuulta. Kova tuuli saattaa katkoa puiden oksia, vaurioittaa rakennuksia sekä vaikeuttaa ulkona liikkumista. Myrskylukemiin kohoava tuuli voi puolestaan esimerkiksi kaataa metsää, rikkoa ikkunoita ja talojen kattoja sekä siirtää jopa rakennuksia. Viime vuonna myrskypäiviä oli Suomessa eniten kesä-, marras- ja joulukuussa, tänä vuonna myrskyisintä on ollut tammikuussa.

Toimi näin myrskyn laannuttua

Kartoita tilanne

Kun myrsky on laantunut ja on turvallista tutkia ympäristöä, tee nopea tilannekatsaus. Varmista, onko kodin ympäriltä kaatunut puita tai ovatko myrskytuulet repineet esimerkiksi sähköjohtoja tai heitelleet irtaimistoa.

Estä lisävahingot

Vaarallisia raivaustöitä ei kannata ryhtyä itse tekemään, mutta voit pyrkiä estämään lisävahinkoja omien mahdollisuuksiesi mukaan. Suojaa esimerkiksi rikkoutunut katto, siirrä irronneet oksat ja muut liikkumista haittaavat asiat pois kulkureiteiltä sekä varmista ympäristön turvallisuus.

Vältä vaaraa

Irronneisiin, retkottaviin sähköjohtoihin tai muihin vaarallisiin myrskytuhoihin ei tule koskea missään tilanteessa. Pysy noin 20 metrin päässä vaurioituneista sähköjohtimista sekä osittain kaatuneista puista. Luota ammattilaisiin vaativissa raivaustöissä ja muissa erityisosaamista ja lisävarusteita vaativissa tehtävissä.

Tarkista vakuutus

Vakuutuksissa on eroja: muun muassa vakuutusehdot sekä vakuutusten korvausten piiriin kuuluvat asiat voivat vaihdella merkittävästi vakuutuksesta ja vakuutusyhtiöstä riippuen. Kotivakuutus voi korvata rakennuksille, irtaimistolle tai esimerkiksi piha-alueille aiheutuneita kustannuksia, autoa kohdanneille tuhoille voi hakea korvausta törmäys- tai luonnonilmiöosan kattavasta autovakuutuksesta.

Tarjoudu avuksi

Jos et itse tarvitse apua, selvitä, onko joku muu auttavaa kättä vailla. Varmista naapurilta, tuliko tuhoja ja voisitko olla avuksi. Kysy myös lähipiiriltäsi, onko heillä kaikilla asiat hyvin. Yhteistyö on ylivoimaa – myös myrskytuhoissa.

Lisää ohjeita myrskypuuskiin varautumiseen ja niiden aiheuttamiin tuhoihin saat Ilmatieteen laitokselta. Jos vakuutus ei korvaa tuhoja, voit hakea yllättäviin menoeriin tukea esimerkiksi ottamalla Kulutusluoton. Myönteisen lainapäätöksen saatuasi saat rahat tilille nopeasti. Maksuajaksi voit valita jopa kolme vuotta.

Lainasto Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja ja tuottavia sijoitusmahdollisuuksia tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Joustoluottoa, Kulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn.