Huom. Väliaikainen korkokattolaki voimassa 30.9.2021 saakka lue lisää

Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Suomen kesä on usein lyhyt, kolea ja kalliskin. Aurinkoisista kesäpäivistä haluaa ottaa kaiken irti sekä luoda lomamuistoja, jotka lämmittävät vielä talvellakin. Kaikki se voi kuitenkin ottaa kukkaron päälle. Listasimme avuksesi vinkkejä, joiden avulla saat pidettyä talouden balanssissa myös kesällä.

Suomi on täynnä mahtavia matkailukohteita. Menitpä lähes mihin kaupunkiin tai kylään tahansa, on siellä jotain mukavaa tekemistä tai innostavaa koettavaa. Osa näistä aktiviteeteista on hinnoiteltu sen verran korkealle, että mikäli mielii reissata hieman enemmän, kasvavat kustannukset suuriksi. Kesäloman hinta kohoaa yleensä erityisen korkeaksi silloin, kun lämpöä halutaan lähteä hakemaan ulkomailta saakka.

Valitse matkailun aidot helmet

Aivan kaikkiin Suomen matkailuhelmiin ei tarvitse mennä tänä kesänä. Valitse kiinnostavimmat kohteet ja keskitä kesän lomareissut niihin. Kenties ensi vuoden kesänä on toisten kohteiden vuoro.

Toinen hyvä idea on suunnitella kesäloman kohteet reittien kautta. Onko matkan varrella esimerkiksi kiinnostavaa kotieläinpihaa, virkistävää vesipuistoa tai inspiroivaa museota? Hyödynnä myös mahdollisuuksien mukaan tuttavapiiriä: löytyisikö esimerkiksi ystävän luota majapaikka hetkeksi, jolloin hotelliyöstä säästyneet kustannukset voi käyttää muuhun lomailuun?

Matkailu kotimaassa: tämän verran maksaa viedä nelihenkinen perhe Suomen suosikkikohteisiin

  • Neljä ranneketta Linnanmäelle: 168 €
  • Neljä Särkänniemen huvitteluranneketta: 188 €
  • Ähtäri Zoo ja vierailu pandatalossa: 110 €
  • Perhelippu Turun Jukuparkkiin: 79 €
  • Liput Heurekaan neljälle: 74 €
  • Kimppalippu Korkeasaareen: 62 €

Esimerkkihinnat on koottu yritysten verkkosivuilta kesällä 2021. Muutokset mahdollisia: tarkista viimeisin tieto suoraan kohteesta.

Myös läheltä löytyy paljon kiinnostavaa

Jos rahat ovat tiukilla, voit valita vaihtoehtoisesti omalle budjetille sopivia kesälomakohteita. Esimerkiksi Turku tarjoaa paljon kiinnostavaa koettavaa kesälomalla. Myös Yle on listannut sivuilleen lapsiperheelle sopivia matkakohteita.

Jaa kustannuksia muiden kanssa

Haaveiletko asuntoauton vuokraamisesta, muutamasta päivästä kesämökissä tai esimerkiksi loma-asunnon vuokraamisesta ulkomailla? Jos viikkovuokra uhkaa kohota turhan korkealle, harkitse kustannusten jakamista ystävien kanssa. Innostuisiko tuttavaperhe esimerkiksi yhteisen huvilan vuokraamisesta? Se tulee luultavasti halvemmaksi kuin hotelliloma ja tilaakin on ympärillä enemmän. Selvitä myös mahdollisuutta vuokrata asuntoauto kaveriperheen kanssa: toinen porukka voisi käyttää sitä alkuviikon ja toinen loppuviikon. Kun viikkovuokran saa jaettua kahden eri porukan kesken, se ei enää tunnukaan niin korkealta.

Säästä rahaa kesällä

Hyödynnä kauden satoa ja herkuttele marjoilla, vihanneksilla ja hedelmillä. Saat ostettua niitä nyt edullisesti niin ruokakaupoista kuin suoraan viljelijöitä. Voit myös varautua jo syksyyn ja talveen pakastamalla osan kesän maukkaista herkuista.

Mitä kauniimpi sää, sitä enemmän on tarjolla myös maksutonta tekemistä. Vietä päivä rannalla eväiden kera, piipahda puistoon tai kiertele kaupungilla. Aina ei tarvitse edes lähteä kauas vaan omastakin kotikaupungista saa paljon irti, kun katselee sitä turistin silmin. Kaikista tärkeintä ja ikimuistoisinta on lopulta kuitenkin kiireetön yhdessäolo rakkaiden kanssa.

GF Money Consumer Finance Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Limiitti-luottoa tai Pikavippiä. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn. Myönnämme kuluttajalainoja Lainasto-brändin alla ja olemme osa monipuolisesti yksityishenkilöitä ja yrityksiä palvelevaa GF Money -konsernia.