Huom. Väliaikainen korkokattolaki voimassa 30.9.2021 saakka lue lisää

Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Paras tapa suojautua koronavirukselta ja miltä tahansa hengitystieinfektiolta on noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Koronavirustartunnan ja flunssan varalta kannattaa kotiin kuitenkin hankkia vähintään seuraavat kolme tuotetta:

1. Parasetamoli ja ibuprofeeni

Parasetamoli ja ibuprofeeni lievittävät kipua ja samalla ne myös alentavat kuumetta. Ibuprofeenilla on näiden kahden vaikutuksen lisäksi kolmas vaikutus, anti-inflammatorinen eli tulehdusta lievittävä vaikutus. Tästä syystä ibuprofeenista käytetään usein ilmaisua tulehduskipulääke. Apteekkihenkilökunta auttaa oikean lääkkeen valinnassa.

2. Kuumemittari

Jos kotona on kuumemittari, tarkista, että se myös toimii.

3. Käsidesi

Käsidesiä on hyvä olla kotona ja flunssa-aikana myös vaikkapa aina käsilaukussa siltä varalta, että käsienpesemiseen ei ole mahdollisuutta.

(juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Koska hakeutua hoitoon?

Nykytiedon mukaan monien sairastuneiden oireet ovat olleet lieviä, mutta joukossa on ollut myös vakavasti sairastuneita. Monella vakavampia oireita saaneella on lisäksi ollut jokin perussairaus, kuten diabetes, sydän- tai keuhkosairaus.

Taudinkuvaan on kuulunut:
* kuumetta
* yskää
* hengenahdistusta
* lihassärkyä
* väsymystä.

Koronaviruksen oireita ovat olleet siis hengitystieinfektionoireet sekä kuume. Nuha ei ole koronaviruksen tyypillinen oire. Pelkät koronavirukselle tyypilliset oireet eivät anna kuitenkaan automaattisesti syytä epäillä koronavirustartuntaa. Koronavirustartunnan epäilylle on aihetta, jos akuuttien oireiden lisäksi henkilö on sen lisäksi oleskellut ulkomailla 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua tai ollut lähikontaktissa laboratoriovarmistetun koronatartunnan saaneen henkilön kanssa 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua.

Ajankohtainen toimenpideohje epäiltäessä koronaviruksen aiheuttamaa infektiota kannattaa tarkistaa aina THL:n sivustolta.

 

GF Money Consumer Finance Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Limiittiluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn. Myönnämme kuluttajalainoja Lainasto-brändin alla ja olemme osa monipuolisesti yksityishenkilöitä ja yrityksiä palvelevaa GF Money -konsernia. Voit hakea rahoitusta sivustoltamme