Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

UUTTA SIVUSTOLLA - Lainaston uudistunut konsepti & tuotevalikoima!

Kehitämme jatkuvasti palveluitamme vastaamaan asiakkaidemme muuttuvaa kysyntää. Nyt haluamme esitellä teille täysin uuden Lainasto Ostosrahan. Lainasto Ostosraha korvaa perinteisen Pikavipin ja Limiittiluoton, jotka ovat poistuneet tuotevalikoimastamme. Lainasto Ostosrahaan on automaattisesti kytketty virtuaalinen luottokortti, jolla voit tehdä ostoksia suoraan verkossa.

Syksy on alkuvuoden ohella uusien harrastusten kulta-aikaa. Nykyään valinnanvaraa on runsaasti. Suurin haaste onkin löytää monipuolisesta tarjonnasta omalle lapselle ja kukkarolle sopiva harrastus.

Lapselle mieluinen harrastus on monelta kannalta ajateltuna hyvä idea. Se kasvattaa tervettä itsetuntoa, vahvistaa välejä kavereihin sekä lisää mukavasti vilskettä arkeen. Samalla voi oppia uusia, tärkeitäkin taitoja.

Valitse 1–2 lapselle mieluista harrastusta

Sinä tunnet lapsesi ja tiedät, mistä asioista hän on kiinnostunut. Voit lempeästi ohjata lasta sellaisten lajien pariin, joista arvelet hänen nauttivan. Taiteelliset tenavat pääsisivät toteuttamaan itseään varmasti vaikkapa kuvataidekoulussa tai valokuvauskurssilla, uskalikot parkour-kurssilla, kaveriporukoissa viihtyvät ryhmäliikunta- sekä joukkuelajeissa ja yksityiskohtiin panostavat nauttisivat kenties taitoluistelusta tai tiedekoulusta. Sopivaa lajia valittaessa kannattaa vierailla järjestäjien nettisivuilla, tutustua aikatauluihin sekä vertailla hintoja. Muista, että paikat suosituimpiin harrastuksiin varataan nopeasti – kannattaa olla ajoissa liikkeellä!

Säästä rahaa rajoittamalla harrastusten määrää

Mitä enemmän lapsella on harrastuksia, sitä enemmän rahaa kuluu. Innokas lapsi voisi olla halukas harrastamaan jopa useampia lajeja kuin perhe on valmis maksamaan. Yhteisten pelisääntöjen sopiminen harrastusten määrästä onkin hyvä idea. Määritelkää yhdessä, että esimerkiksi kaksi ohjattua harrastusta on hyvä enimmäismäärä. Pohtikaa porukalla eri lajeja myös talousnäkökulmasta.

Hyödynnä maksuttomat harrastukset

Jos haluat tinkiä harrastusten aiheuttamista kustannuksista, selvitä, millaista harrastustarjontaa oma kunta tai kaupunki järjestää. Jos hyvin käy, saatat löytää jopa maksuttomia harrastekerhoja perheen tenaville. Tällaisia lupaa esimerkiksi Espoon Liikuntatoimi. Turussa järjestetään puolestaan maksuttomia Lasten liikunnan ihmemaa -tapahtumia säännöllisesti, lisäksi lapset voivat kokeilla eri lajeja maksutta.

Vertaa eri lajien hintoja ja valitse sopivin

Lähes jokaisessa harrastuksessa on hyviä ja huonoja puolia. Jos rahaa on käytössä rajallinen määrä, voi harrastuksen hinta nousta liian korkeaksi. Esimerkiksi jääkiekko, taitoluistelu ja ratsastus maksavat helposti keskivertoharrastusta enemmän. Mitä enemmän harrastusvälineitä, hallimaksuja ja kisareissuja laji edellyttää, sitä korkeammalle siihen käytetyt summat kohoavat. Kokonaiskustannukset voivat saada vanhemmat pyörälle päästään, eikä ihme, sillä kuluja saattaa kertyä jopa useiden tuhansien eurojen edestä vuodessa.

Riemu on rahaakin tärkeämpää

Lapsen intohimo lajia kohtaan sekä hänen katseessaan viipyvä riemu harrastuksen tiimellyksessä tekee raha-asiat toisarvoisiksi. Jos arjen ja harrastusten kustannukset uhkaavat kohota turhan korkeiksi, ota avuksi esimerkiksi joustavan luottorajan tarjoava Joustoluotto. Voit hakea sitä jopa 3 000 euroa ja nostaa juuri tarpeen mukaan esimerkiksi kisamatkoja, tuliteriä varusteita tai kurssimaksuja varten.

Panosta määrän sijasta laatuun

Liikaa harrastuksia ei kannata haalia. Kouluikäisellä lapsella on paljon muutakin opittavaa jokapäiväisessä elämässä ja harrastusten tulisi tukea arkea, ei kuormittaa sitä. Jos harrastukset nipistävät viikosta turhan monta iltaa, on aika painaa jarrua. Myös pelkät matkat saattavat tulla kynnyskysymyksiksi erityisesti monilapsisissa perheissä – arki-iltojen tulisi olla muutakin kuin kurvailemista harrastuksesta toiseen.

Omatoiminen harrastaminen säästää kuluissa

Kaikkien harrastusten ei tarvitse olla ohjattuja, jolloin ne eivät sido perhettä tiettyyn paikkaan ja aikatauluun. Hyvä idea on esimerkiksi ottaa koko perheen yhteinen uimahallipäivä kalenteriin ja pitää siitä kiinni. Metsäretket puolestaan kehittävät kuin huomaamatta tasapainoa ja reitin voi valita oman mielen sekä retkelle osallistuvien iän ja osaamisen mukaan. Samalla säästät rahaa, sillä omatoiminen harrastaminen on monissa tapauksissa huomattavasti ohjattua edullisempaa. Olipa laji mikä tahansa, on mukava ajanvietto pääasia – turhia paineita ei harrastuksista kannata ottaa.

Lainasto Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja ja tuottavia sijoitusmahdollisuuksia tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Joustoluottoa, Kulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn.