Huom. Väliaikainen korkokattolaki voimassa 30.9.2021 saakka lue lisää

Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Tilastokeskuksen tuore selvitys paljastaa, että kuluttajien odotukset Suomen taloudesta ja työttömyydestä olivat elokuussa erittäin myönteisiä. Samoin usko omaan talouteen ja mahdollisuuksiin säästää oli huomattavan vahvaa.

Kuluttajaluottamus kasvanut merkittävästi viime vuosina

Lähes puolet eli 49 % uskoi Suomen taloustilanteen paranevan seuraavan vuoden aikana.

Kuluttajien luottamuusindikaattori oli elokuussa 23,5 ja heinäkuussa 22,8. Pitkän ajan keskiarvo on 12,1. Kuluttajaluottamus onkin vahvistunut merkittävästi vuosina 2017 ja 2016.

Elokuun näkymät olivat monella eri tavalla myönteiset. ”Kuluttajat pitivät elokuussa ajankohtaa otollisena lainanotolle ja hieman myös säästämiselle ja kestotavaroiden ostamiselle. Työlliset kuluttajat kokivat elokuussa, että työttömyyden uhka on omalla kohdalla jonkin verran vähentynyt viime kuukausina”, Tilastokeskuksen tiedotteessa kerrotaan.

Lähes puolet uskoo Suomen taloustilanteen paranevan

Selkeä enemmistö, 72 %, arvioi lainan ottamisen kannattavaksi. 11 % kotitalouksista suunnitteli ottavansa lainaa vuoden sisällä.

Kuluttajista 49 % uskoi Suomen taloustilanteen paranevan seuraavan vuoden aikana. Myös tämä lukema on kasvanut, sillä heinäkuussa vastaavaan uskoi 47 % kuluttajista. Vain joka kymmenes ennakoi taloustilanteen heikkenevän. Omaa talouttaan koskeviin hyviin uutisiin uskoi elokuussa 26 %.

Noin 50 % arvelee työttömyyden vähentyvän

Noin puolet kuluttajista arveli työttömyyden vähentyvän seuraavan vuoden aikana. Vastaajista vain 16 % arvioi työttömyyden lisääntyvän.

Tilastokeskus haastatteli 1 213 Suomessa asuvaa kuluttajaa Kuluttajabarometri 2017, elokuu -luottamusindikaattoria varten. Tutustu Tilastokeskuksen julkaisuun kokonaisuudessaan Stat.fi:ssä.

Lainasto Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja ja tuottavia sijoitusmahdollisuuksia tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Joustoluottoa, Kulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn.