Huom. Väliaikainen korkokattolaki voimassa 30.9.2021 saakka lue lisää

Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Turku on historiallinen ja viihtyisä kaupunki, joka tarjoaa jokaiselle jotain. Se on tunnelmallinen talvella, mutta parhaimmillaan aurinkoisina kesäpäivinä. Istu kesäkahvilaan herkuttelemaan, uppoudu museoiden valikoimiin, lähde risteilylle satumaiseen saaristoon tai eväsretkelle Ruissalon kallioille.

Miniloma Turussa sopii monelle. Kaupunki on hyvän kokoinen pienellekin pyrähdykselle ja ajanviettotapoja on lähes lukemattomia. Kaupunki jakautuu ”täl pual jokke” ja ”tois pual jokke” eli Turkua halkovan Aurajoen itä- ja länsipuolelle. Kävelyretki Aurajoen äärellä tarjoaakin kauniita maisemia ja jos askel alkaa painaa, sijaitsee sen varrella useita viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. Vesiseikkailuista nauttivat voivat vuokrata kesällä vaikkapa SUP-laudan: maltillisempaan menoon tottuneita varten tarjolla on moottorilla varustettuja pienehköjä vuokraveneitä. Luonnonkaunis Ruissalo tunnetaan puolestaan upeista maisemista ja retkeilyreiteistä. Pakkaa eväät mukaan!

Aurajoen varrella on paljon nähtävää, kuten historiallisia laivoja, tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita sekä Turun oma kaupunkilautta, Föri.

Turun pitkä historia

Jos nautit arkkitehtuurista ja historian havinasta, on Turku mainio vierailukohde. Turistinähtävyyksien ykkösiin lukeutuva Turun linna rakennettiin yli 700 vuotta sitten. Sen käytävillä askeltaessaan voi kuvitella itsensä osaksi historiallista tarinaa ja hallitsijoiden mahtipontisia juhlia. Valitse opastettu kierros, niin saat vierailusta eniten irti. Toinen klassikkovierailukohde on ehdottomasti historian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus & Ars Nova. Vaihtuvien taidenäyttelyiden lisäksi museossa pääsee tutustumaan vanhoihin raunioihin, katuihin ja esineisiin.

Shoppailu Turussa

Historiallisten elämysten lisäksi Turussa on toki paljon uuttakin. Alueelta löytyy peräti kolme isohkoa kauppakeskusta: aivan ydinkeskustassa sijaitseva Kauppakeskus Hansa, noin 10 minuutin ajomatkan päässä Raisiossa oleva Kauppakeskus Mylly sekä lyhyehkön ajomatkan päässä sijaitseva Kauppakeskus Skanssi. Ketjuliikkeiden lisäksi Turusta löytyy paljon yksittäisiä myymälöitä, jotka tarjoavat mahdollisuuden ostaa suomalaista muotoilua tai muotia. Yksi tällaisista on PUF Design Market aivan ydinkeskustassa Forum Korttelissa.

Turussa on paljon nähtävää ja koettavaa. Ruissalo on luonnonkaunis saari pyörämatkan päässä ydinkeskustasta.

Turkulaiset ravintolat kutsuvat herkuttelemaan

Myös kulinaristiset elämykset onnistuvat Turussa. Kaupungissa sijaitsee useita arvostettuja ravintoloita. Jos hyvin käy, onnistut tekemään pöytävarauksen Kaskiksesta. Ravintolassa on yksittäisten annosten sijasta tarjolla maistelumenuja, joiden sisältö vaihtelee kauden mukaan. Muita erityisen arvostettuja paikallisia ravintoloita ovat muun muassa Smor, Roster Turku, Mami sekä Pinella. Tarjonta on runsasta ja vaihtoehtoja on takuuvarmasti joka makuun.

Turku on oivallinen matkailukohde sekä portti maailmalle. Jos haluat nauttia saariston ainutlaatuisista maisemista ja esimerkiksi hyvästä ruoasta, varaa risteily Tukholmaan Viking Linelta tai Tallink Siljalta. Kauemmaksi tahtovat suuntaavat puolestaan lentokentälle. Esimerkiksi Air Baltic liikennöi tiuhaan ja tarjoaa välilaskullisia lentoja muun muassa eri puolille Eurooppaa.

GF Money Consumer Finance Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Joustoluottoa, Kulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn. Myönnämme kuluttajalainoja Lainasto-brändin alla ja olemme osa monipuolisesti yksityishenkilöitä ja yrityksiä palvelevaa GF Money -konsernia.