Huom. Väliaikainen korkokattolaki voimassa 30.9.2021 saakka lue lisää

Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Kuluttajien luottamus talouteen on mahtavan korkealla. Tilastokeskuksen mukaan luottamus on ollut vahvaa jo kohta noin vuoden ajan.

Monilla riittää paljon uskoa niin omaa kuin Suomen taloutta kohtaan. ”Lokakuussa kuluttajien odotukset Suomen taloudesta ja työttömyydestä olivat hyvin optimistiset. Arviot myös kuluttajan omasta taloudesta ja säästämismahdollisuuksista olivat valoisat”, Tilastokeskuksen Kuluttajabarometriä käsittelevässä tiedotteessa kerrotaan.

Selkeä enemmistö arvioi lainan ottamisen kannattavaksi

Kuluttajabarometrin mukaan kuluttajat näkivät ajankohdan otollisena niin lainan ottamisen kuin säästämisen kannalta. Kuluttajista 74 % arvioi lainan ottamisen kannattavaksi ja 12 % kotitalouksista arveli ottavansa lainaa vuoden sisällä.

Suomen taloustilanteen paranemiseen uskoi lähes puolet

Muhkeat 48 % kuluttajista arveli Suomen taloustilanteen paranevan seuraavan vuoden aikana ja oman taloutensa kohentumiseen uskoi 29 %. Lukemat parantuivat jopa syyskuun lukemista, jolloin Suomen talouden paranemiseen uskoi 46 % ja oman taloutensa kohentumiseen 27 %.

Vahvinta talousluottamus oli Pohjois-Suomessa sekä pääkaupunkiseudulla. Tilastot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, johon osallistui 1 184 Suomessa asuvaa henkilöä. Haastattelut toteutettiin 2.–19.10.2017.

Lainasto Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja ja tuottavia sijoitusmahdollisuuksia tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Joustoluottoa, Kulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn.