Huom. Väliaikainen korkokattolaki voimassa 30.9.2021 saakka lue lisää

Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Finanssiala ry:n juuri julkaiseman, elo-syyskuun vaihteessa tehdyn Pankkibarometri III/2017:n mukaan kotitalouksien ja yritysten luotonkysyntä tulee jatkumaan vilkkaana koko loppuvuoden ajan. Yritykset ottavat luottoja etenkin investointeihin, kotitaloudet muun muassa asunnon remontoimiseen ja peruskorjaukseen.

Luotonkysyntä myös jatkossa vilkasta

Pankkibarometri selvittää pankinjohtajien ajatuksia luotonkysynnän ja eri sijoitusmuotojen kehityksestä neljännesvuosittain. Viimeisimmän Pankkibarometrin tulokset julkaistiin 15.9.2017. Selkeä enemmistö vastanneista arveli kotitalouksien luotonkysynnän jatkuvan viime vuotta voimakkaampana. Myös loppuvuodesta 2017 ennakoitiin tulevan vilkas.

Asunnon osto, remontointi ja peruskorjaus kiinnostaa

Suomen elpynyt taloustilanne näkyy niin yritysten kuin kotitalouksien käyttäytymisessä. Yritykset hakevat lainaa erityisesti investointeihin, kun taas kotitaloudet muun muassa oman asunnon hankintaan, remontointiin sekä peruskorjaukseen. Kasvu on selkeää viime vuoteen verrattuna. Lainaston luotoista kodin remontoimiseen soveltuvat parhaiten Joustoluotto 100–3 000 € sekä Kulutusluotto 2 000–5 000 €.

Kiinteistösijoitukset, osakkeet ja osakerahastot nousussa

Pankkibarometrissa tarkasteltiin myös sijoittamista. Erityisesti kiinteistösijoitukset, osakkeet sekä osakerahastot kasvoivat voimakkaimmin kotitalouksien keskuudessa. Perinteisten talletusten suosio on laskenut selkeästi.

Lainasto Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja ja tuottavia sijoitusmahdollisuuksia tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Joustoluottoa, Kulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn.