Huom. Väliaikainen korkokattolaki voimassa 30.9.2021 saakka lue lisää

Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Italian pääkaupunkiin Roomaan rakastuvat lähes kaikki siellä vierailevat. Tämä historiallinen kaupunki kätkee sisäänsä lukuisia unohtumattomia nähtävyyksiä ja elämyksiä. Se sopii parhaiten romanttiseen irtiottoon, kulttuurin ystäville tai heille, joille hyvä ruoka on sydämen asia.

Perinteisen sananlaskun mukaan kaikki tiet vievät Roomaan. Se onkin yksi Euroopan vetovoimaisimmista kaupunkilomakohteista. Rooma sopii mainiosti pidennetyn viikonlopun mittaiseen lomailuun, mutta tarjoaa runsaasti mielenkiintoista koettavaa myös pidemmälle ajanjaksolle.

Historiallinen arkkitehtuuri leimaa roomalaista kaupunkikuvaa ja tuo lomailuun oman viehättävän vivahteensa.

Rooman suosituimmat nähtävyydet

Kaupungin nähtävyyksistä tutuimpia ovat muun muassa Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, kaupunkivaltio Vatikaani sekä Espanjalaiset portaat. Jos vierailet näissä huippusuosituissa kohteissa, pidä varasi taskuvarkaiden varalta. Varaudu myös erilaisten kaupustelijoiden lähestymisyrityksiin: aurinkoisella säällä myynnissä on tyypillisesti selfie-tikkuja, sateisemmalla kelillä sateenvarjoja.

Colosseum on upea myös ulkopuolelta

Kaikkiin supernähtävyyksiin ei tarvitse edes mennä sisälle, sillä ne ovat vaikuttavia jo ulkopuolelta ihasteltuina. Esimerkiksi liput Colosseumiin maksavat koko porukalle suhteellisen paljon ja voit joutua jonottamaan pitkään päästäksesi sisään. Jättimäistä rakennelmaa kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, mutta se on upea jo ulkopuolelta. Pääset aivan Colosseumin juurelle ilman, että joudut maksamaan euroakaan. Sisäänkäynneistä voi vilkuilla sisälle ja voit hetken kuvitella olevasi osa noin 50 000 katsojan mylvivää laumaa.

Pantheon on kuin aikamatka historiaan

Rooman Centro Storicossa sijaiseva Pantheon-temppeli on puolestaan yksi parhaiten säilyneistä, antiikin aikaisista monumenteista Roomassa. Pääset ihastelemaan tätä huikeaa nähtävyyttä veloituksetta, sillä sisäänpääsy ei maksa mitään. Nähtävyyden ilmeisin elementti on kupolin keskellä oleva, noin 9 metrin levyinen reikä, josta voi kuulemma nähdä öisin jopa tähdet. Öisin tosin ei vierailijoilla ole valitettavasti asiaa Pantheonin sisälle.

Pantheonin kupolissa on noin 9 metriä leveä aukko, josta auringonvalo tulvii sisään.

Koska Rooma on huippusuosittu matkailukohde, on siellä paikoitellen myös ruuhkaa. Suosituimpia nähtävyyksiä kannattaakin mennä katsomaan mieluiten arkipäivisin ja aamuvarhaisella.

Bonusvinkkinä kissahoitola keskellä historian havinaa

Aivan Rooman keskustassa, historiallisissa raunioissa sijaitseva Torre Argentina on roomalaisten katukissojen hoivakoti ja hyväntekeväisyysjärjestö. Jos pidät kissoista ja haluat kokea jotain ainutlaatuista, kannattaa piipahtaa siellä paijaamassa kissoja sekä tutustumassa vapaaehtoisten tekemään työhön. Keskus on auki joka päivä. Tilat ovat pienet ja kissoja hoitokodissa sekä sen ympäristössä majailee useita satoja. Se sijaitsee paikassa, jossa kerrotaan Julius Caesarin kokeneen elämänsä viimeiset hetket. Vaikka tämä kodittomien kissojen hoivakoti ei Rooman tunnetuimpien nähtävyyksien listalle lähtökohtaisesti nousekaan, on se ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka kaikille eläinten ystäville.

Liikkuminen Roomassa

Monet suosituimmista nähtävyyksistä sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Jos sää suosii eikä sinulla ole kiire, voit hyvillä mielin taittaa matkaa jalkaisin. Nähtävyyksien kiertelemisen lomassa on ihanaa istahtaa kahvittelemaan tai maukkaalle lounaalle paikallisten seuraksi. Ole kuitenkin liikkuessasi varovainen: liikenne Roomassa on vilkasta ja esimerkiksi skoottereita tuntuu välillä ilmestyvän kuin tyhjästä.

Taksiyhtiöistä luotettavia ovat tyypillisesti La Capitale sekä Radio Taxi. Taksikyytiä suositeltavampaa on kuitenkin liikkua muun muassa paikallisjunilla, raitiovaunuilla, metrolla sekä busseilla.

Lentokentältä hotellille pääsee helpoiten junalla, bussilla tai metrolla. Esimerkiksi Fiumicinon kentältä liikennöi Leonardo Express -juna ja matka vie vain puolisen tuntia aikaa.

Vuonna 1762 valmistunut Fontana di Trevi -suihkulähde sijaitsee Quirinalen alueella.

Pieni epäluuloisuus kannattaa

Roomassa, kuten missä tahansa muussakin suurkaupungissa, on myös paljon rikollisuutta. Saatat kohdata sitä jo lentokentälle saapuessasi: juttusille voi pyrkiä henkilöitä, jotka tarjoavat sinulle kyytiä Rooman keskustaan tai esimerkiksi majoitusta. Heistä osa pyrkii huijaamaan turisteja, joten heidän ehdotuksistaan ei kannata välittää.

Väkijoukoissa liikkuessasi kannattaa pitää huolta lompakosta sekä muista arvoesineistä, lisäksi mukana kannattaa kantaa vain pientä osaa omista käteisvaroista.

Herkuttelu kuuluu olennaisena osana italialaiseen elämäntyyliin. Rooma onkin tunnettu sen maukkaasta ravintolatarjonnasta.

Elä kuin paikallinen

Lähes kaikkialla Roomassa on huikean kaunista. Vanhat rakennukset, tunnelmalliset kujat ja iloisesti hymyilevät ihmiset tekevät vaikutuksen. Jos haluat sukeltaa paikalliseen elämänmenoon, piipahda erityisesti Trasteveressä. Tunnistat sen houkuttelevista ravintoloista, puheensorinan täyttävistä baareista sekä aidosta roomalaisesta fiiliksestä. Alueelta löytyy myös kattava valikoima hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja.

Kun valitset matkakohteeksi Rooman, et voi mennä pieleen. Tämä vilkas ja ainutlaatuinen kaupunki tarjoaa nähtävää jokaiselle. Lyhyt lentoaika Suomesta, suosiollinen ilmasto sekä kohtuullinen hintataso ovatkin tehneet siitä erityisen suositun lomakohteen. Omaa matkabudjettia voi kasvattaa hakemalla lainaa jo tänään: parhaassa tapauksessa saat rahat tilillesi jopa minuuteissa ja voit varata lennot sekä hotellin vaikka heti!

GF Money Consumer Finance Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Joustoluottoa, Kulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn. Myönnämme kuluttajalainoja Lainasto-brändin alla ja olemme osa monipuolisesti yksityishenkilöitä ja yrityksiä palvelevaa GF Money -konsernia.