Huom. Väliaikainen korkokattolaki voimassa 30.9.2021 saakka lue lisää

Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Suomen Pankki ennustaa Suomen talouskasvun olevan laaja-alaista myös tulevaisuudessa: sekä vienti että kotimainen kysyntä jatkuvat voimakkaina.

Bruttokansantuotteen ennakoidaan kasvavan vuonna 2018 2,5 %. Myös tulevina vuosina, 2019-2020, talouskasvun arvellaan jatkuvan noin 1,5 % vauhdilla. Voidaankin siis sanoa, että Suomen taloudelle kuuluu hyvää ja tästä vuodesta on tulossa mitä mainioin.

Suomen Pankki ennustaa, että talouskasvu kiihtyy ja muun muassa työllisyys paranee vuonna 2018.

Kuluttajien ostovoima paranee

Vuoden 2018 aikana työllisten määrän arvellaan kasvavan noin prosentin. Kotitalouksien käytettävissä olevat tulot kasvavat yli 2 % ja kahtena seuraavanakin vuotena yli prosentin. Kun työllisyystilanne ja kuluttajien ostovoima paranee, kasvaa myös yksityinen kulutus. Siihen kannustaa myös kuluttajien vahva luottamus talouteen. ”Ansiotason kohoaminen ja työllisyystilanteen paraneminen kasvattavat kotitalouksien ostovoimaa ja pitävät yllä kuluttajien luottamusta”, Suomen Pankin tiedotteessa kerrotaan.

Yritystenkin luottamus talouteen vahvaa

Myös yritysten luottamus talouteen säilyy vahvana ja odotettavissa on voimakkaita investointeja. Vuonna 2017 toimialoista kasvua eniten oli teollisuustuotannossa.

Lainasto Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja ja tuottavia sijoitusmahdollisuuksia tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Joustoluottoa, Kulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn.