Huom. Väliaikainen korkokattolaki voimassa 30.9.2021 saakka lue lisää

Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Vaikka matkustaminen hauskaa onkin, aina ei tarvitse lentää tuntikaupalla kokeakseen unohtumattomia elämyksiä. Kotimaanmatkailu tarjoaa paljon koettavaa koko perheelle. Katso poimintoja Suomen parhaista matkakohteista ja ota ne haltuun jo tänä kesänä!

Viime vuonna Suomessa tehtiin hulppeat 6,4 miljoonaa vapaa-ajan reissua, jossa yövyttiin maksullisessa majoituspalvelussa eli hotellissa, vuokratussa mökissä tai leirintäalueella. Suomalaisten suosikkimatkakohteita kotimaassa olivat Uusimaa, Pirkanmaa ja Pohjois-Pohjanmaa. 80 % matkoista taitettiin henkilöautolla.

Löydät eri puolilta Suomea paljon kiinnostavia lomakohteita. Kysele matkaseurueeltasi toiveita ja suunnittele ikimuistoinen kotimaan kesälomareissu alla olevia matkakohdevinkkejä hyödyntäen!

 

Suomenlinna, Helsinki

Suomenlinna on arkkitehtuuriltaan hurmaava merilinnoitus. Sen rakentaminen aloitettiin 1700-luvun puolivälissä. Suomenlinna liitettiin vuonna 1991 Unescon maailmanperintöluetteloon ainutlaatuisena sotilasarkkitehtuurin muistomerkkinä.

Pääset perille HSL:n lautalla Kauppatorilta ympäri vuoden, kesäkaudella matka taittuu myös JT-Linen vesibusseilla. Matka kestää noin 15 minuuttia. Suomenlinnaan ei ole pääsymaksua – maksat ainoastaan merimatkasta linnoitukseen ja takaisin.

Suosittelemme nappaamaan reissulle mukaan taskulampun ja suuntaamaan linnoituksen yhteyteen rakennettuihin tunneleihin. Löydät niitä eniten Kustaanmiekalta ja Susisaarelta.

 

Olavinlinna, Savonlinna

Olavinlinnassa voi aistia keskiaikaisen elämänmenon ja tykin jyrinän näyttävien muurien suojassa. Kyrönsalmen virran kallioluodolla sijaitevan Olavinlinnan rakentaminen aloitettiin vuonna 1475. Vallanvaihdosten ansiota linnan arkkitehtuuri on monipuolista ja nähtävää riittää pitkäksi aikaa.

Aikuisten pääsylippu Olavinlinnaan maksaa 9 euroa ja lasten 4,50 euroa. Perheellisten kannattaa ottaa 20 euron hintainen perhelippu, joka oikeuttaa kahden aikuisen ja 1–4 lapsen sisäänpääsyyn. Alle 7-vuotiaat pääsevät seikkailemaan Olavinlinnaan veloituksetta.

Huomioithan, että Olavinlinnan sisätiloissa saa liikkua vain oppaan johdolla. Syy siihen on yksinkertainen: linnan sisällä liikkuminen on haastavaa ja sinne voi eksyä. Pääsylippu sisältää kierroksen sekä oppaan, joka tietää parhaimmat reitit.

Olavinlinnassa järjestetään runsaasti kiinnostavia tapahtumia pitkin vuotta. Esimerkiksi maailman tunnetuimpiin oopperajuhliin lukeutuvat Savonlinnan Oopperajuhlat kuuluvat monipuoliseen tapahtumakimaraan.

 

Aboa Vetus & Ars Nova, Turku

Historian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus & Ars Nova sijaitsee Turun ytimessä, aivan Aurajoen kupeessa. Museo perehdyttää vierailijat Turun menneisyyteen käytännönläheisesti – museossa pääset tutustumaan aitoihin raunioihin, katuihin ja esineisiin. Kiinnostavat nykytaiteilijat sekä museon oma taidekokoelma puhuttelevat taiteesta kiinnostuneita.

Aikuisten museovierailu maksaa 10 euroa, lasten 5,50. Alle 7-vuotiaat tenavat pääsevät sisälle veloituksetta. 24 euron hintainen perhelippu kattaa 1–2 aikuista sekä perheen alle 15-vuotiaat lapset.

Jos olet liikkeellä viikonloppuna, kannattaa ehdottomasti piipahtaa Jazz-brunssilla. Se järjestetään lauantaisin klo 11–15. Brunssi on huomattavan suosittu DJ:n, ruoan ja tunnelman takia, eli ole ajoissa liikkeellä!

 

Vanha Rauma, Rauma

Jos nautit historiasta, kauniista arkkitehtuurista, suloisista puutaloista ja kutsuvista kaduista, piipahda Vanhalla Raumalla. Se valittiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1991.

Vanha Rauma on lähes 30 hehtaarin laajuinen kaupunginosa, joka toimii kotina 800:lle asukkaalle. Rakennuksia on noin 600. Alueella toimii lukuisia pikkuputiikkeja sekä idyllisiä kahviloita. Lähde vaeltelemaan mutkitteleville kaduille ja kujille, ihastele komeita portteja ja rakkaudella huollettuja puutarhoja – antaudu seikkailulle! Lainasto suosittelee erityisesti vierailemaan Kauppatorilla sekä sen lähistön liikekaduilla, joilla toimii noin 200 kauppaa, ravintoloita sekä taiteilijoiden työhuoneita.

Pitsiviikko on jo perinteeksi muodostunut kaupunkifestivaali. Silloin Vanha Rauma täyttyy pitsikaupungin tapahtumista ja tunnelmasta.

 

Ranua Zoo, Ranua

Arktisiin ja pohjoisiin eläinlajeihin erikoistunut Ranuan eläinpuisto avattiin vuonna 1983. Ranua Zoo on avoinna joka päivä ympäri vuoden. Ajoita vierailusi siten, että ehdit näkemään eläinten ruokintanäytökset: kiinnostaako sinua esimerkiksi, miten karhut ja jääkarhut syövät, entä vuorisudet tai saukot?

Ranuan eläinpuistossa asuvat Suomen ainoat jääkarhut. Lisäksi puistossa on 50 muuta eläinlajia, yhteensä noin 200 eläinyksilöä. Niiden aitaukset on suunniteltu tilaviksi, mahdollisimman luonnonmukaiseksi ympäristöksi.

Pääsylippujen hinnat vaihtelevat ajankohdan mukaan. Esimerkiksi kesä- ja syyskaudella aikuisten sisäänpääsymaksu on 17 euroa ja lasten 14 euroa. Alle 4-vuotiaat lapset pääsevät nauttimaan eläintarhan ihmeistä veloituksetta. Perhelippu, hinnaltaan 51 euroa, oikeuttaa vanhempien sekä perheen 4–14-vuotiaiden lasten sisäänpääsyyn.

Saat eläinpuistosta parhaan mahdollisen hyödyn irti lataamalla puhelimeesi RanuaZoo-mobiilisovelluksen. Sen avulla näet näppärästi muun muassa sijaintisi puistossa sekä opit lisää eläimistä.

 

Muumimuseo, Tampere

Maailman ainoa Muumimuseo avautui Tampere-taloon kesäkuussa 2017. Muumimuseon ensimmäinen perusnäyttely, Kuinkas Sitten kävikään, perehdyttää kävijät muun muassa muumien esi-isien elämään sekä Muumipapan villiin nuoruuteen. Näyttelyssä esitellään kaikki 12 Tove Janssonin muumikirjaa. Esillä on muun muassa alkuperäisiä kuvituspiirroksia ja maalauksia. Pääset samalla tutustumaan alkuperäisiin tarinoihin sekä kuuntelemaan dramatisoituja katkelmia kirjoista.

Pääsymaksu Muumimuseoon on aikuisilta 12 euroa ja lapsilta 6 euroa. Alle 3-vuotiaat pääsevät sisälle ilmaiseksi.

Yksi Muumimuseon vetonauloista on viisikerroksinen ja kaksi metriä korkea Muumi-Talo. Näyttelyssä on myös 3D-mallinnettu Muumi-Talo, jossa pääsee liikkumaan huoneesta toiseen.

Voit seikkailla Muumimuseossa itsenäisesti. Seinä- ja näyttötekstit kertovat lisää tietoa, lisäksi vierailijat saavat halutessaan lainata näyttelyoppaan kierroksen ajaksi. Lainasto suosittelee lataamaan kännykkään Muumimuseo-sovelluksen, joka sisältää kaikki olennaiset yksityiskohdat ja tuo täyden hyödyn museokierroksesta.

 

Lainasto Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja ja tuottavia sijoitusmahdollisuuksia tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Joustoluottoa, Kulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn.