Huom. Väliaikainen korkokattolaki voimassa 30.9.2021 saakka lue lisää

Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Painavatko työt päälle vapaa-ajallakin ja koet haasteita arjen aikatauluissa pysymisessä? Kenties podet huonoa omaatuntoa pitkiksi venyvistä työpäivistä, koska haluaisit viettää kiireetöntä aikaa myös perheesi kanssa. Tuore selvitys paljastaa, ettet ole yksin. 

Aula Research Oy selvitti Suomalaisen Työn Liiton, Työelämä 2020:n, TEKES:in ja Työterveyslaitoksen toimesta, mitkä ovat työelämän vahvuudet ja heikkoudet. Made by Finland – selvitys suomalaisen työelämän vahvuuksista ja heikkouksista -tutkimuksessa selvisi, että 28-37-vuotiaista 40 % koki haasteita työn ja muun elämän yhteispelissä. Selvityksen mukaan miehet kokevat eniten stressiä alle 28-vuotiaana sekä yli 57-vuotiaana. Naisille stressaavin ikä on 28-37 vuotta. Ikähaitari 38-47 tulee hyvänä kakkosena kuormittavuudessaan.

Työn, perheen ja vapaa-ajan ristipaineet voivat kuormittaa yllättävän paljon.

Tutkimukseen vastasi noin 1 800 työntekijää ja johtajaa. Kysely toteutettiin keväällä 2017.

Stressiä voi pyrkiä helpottamaan muun muassa järjestelemällä työprosesseja ja työvuoroja sekä keskustelemalla aiheesta avoimesti työnantajan kanssa. Tasapuolinen kohtelu työpaikalla on korvaamattoman tärkeää. ”Työpaikoilla pitäisi olla selkeät pelisäännöt, ettei joustoja jaella esimerkiksi pärstäkertoimen mukaan”, erityisasiantuntija Anna Kokko muistuttaa Yle Uutisten artikkelissa.

Lainasto Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja ja tuottavia sijoitusmahdollisuuksia tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Joustoluottoa, Kulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn.