Huom. Väliaikainen korkokattolaki voimassa 30.9.2021 saakka lue lisää

Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Yli 64-vuotiaiden kulutusmenot ovat kasvussa. Nyt aiempaa enemmän rahaa palaa hotelli- ja ravintolapalveluihin, liikenteeseen sekä tietoliikenteeseen.

Tilastokeskuksen julkaisema kulutustutkimus paljastaa, että yli 64-vuotiaiden kulutusmenot kasvoivat vuodesta 2012 vuoteen 2016 miltei 14 %. Kulutuksen kasvun kerrotaan liittyvän väestörakenteen muutokseen.

Asuminen ja liikenne kustannusten kärjessä

Eniten kuluja kotitalouksille aiheuttaa asuminen, toisena tilastoissa loistaa liikenne. Esimerkiksi omistusasujien asumiskustannukset nousivat 1,6 prosenttia viime vuoden kolmannella neljänneksellä. Asumisen aiheuttamien kustannusten arvellaan kasvavan vauhdilla myös jatkossa: esimerkiksi kerrostalossa omistusasunnossa asuvien kustannusten arvellaan nousevan vuosina 2017-2019 keskimäärin 2,9 prosenttia ja vuokralla asuvien 2,5 prosenttia.

Tutkimus toteutettiin haastattelemalla 3 673 kotitaloutta.

Lainasto Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja ja tuottavia sijoitusmahdollisuuksia tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Joustoluottoa, Kulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn.