Huom. Väliaikainen korkokattolaki voimassa 30.9.2021 saakka lue lisää

Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Alennusmyynnit ovat jälleen pärähtäneet täysillä käyntiin. Myymälöiden hyllyt notkuvat kovia tarjouksia ja mielesi tekee kenties ostaa kaappi kerralla täyteen, ”halvalla kun saa”. Shoppailussa kannattaa kuitenkin pitää järki mukana. Osta vain tarpeellista tai jotain, mikä tuottaa aidosti iloa.

Alennusmyynneistä vaatteita halvalla

Ennen alennusmyyntiostoksille suuntaamista kannattaa vilkaista tarkkaan sekä oman että muiden perheenjäsenten vaatekaappiin. Onko jossain tuotekategoriassa vajetta? Uupuuko lämpimiä neuleita, siistejä työvaatteita, entä onko riittävästi sukkia ja alusvaatteita? Jos sinulla on jo useita valkoisia T-paitoja, sellaisia ei välttämättä ole järkeä ostaa enempää halvallakaan. Sen sijaan kannattaa tarkistaa, että kaikkea tarpeellista on riittävästi.

Vaatteet saattavat menettää väriä, muuttua muodottomiksi tai ryhdittömiksi useiden pesujen ja aktiivisen käytön seurauksena. Tarkastele myös suosikkivaatekappaleitasi ankaralla silmällä. Jos ikä alkaa jo näkyä huonolla tavalla, voi olla aika viedä vanhat kiertoon ja päivittää ne uusilla.

Kiinnitä huomiota laatuun alennusmyynneissäkin

Alennusmyynnit ovat erinomainen idea tehdä laadukkaita hankintoja astetta edullisemmin. Esimerkiksi vaatteita ostaessasi kannattaa katsoa tuotteen materiaalitiedot. Voit löytää vaikkapa tarjoushintaisen merinovillaneuleen tai silkkipaidan. Akryyli herättää monissa lähes inhoreaktion: tämä tekokuitu kun tunnetaan siitä, ettei se hengitä ja se nyppyyntyy helposti. Älä osta halvalla huonoa vaan anna tarjoushintojen tutustuttaa sinut entistä enemmän laadukkaisiin materiaaleihin.

Sama koskee myös esimerkiksi tarjoushintaista kosmetiikkaa. Olisivatko alennusmyynnit oivallinen tilaisuus ostaa sitä hieman ylellisempää yövoidetta tai runsaspigmenttisempää luomiväriä?

Lyhytaikaisten trendien sijasta kohti omaa tyyliä

Alennusmyynnit ovat myymälöiden tapa päivittää valikoimaa ajankohtaisempaan. Siksi rekeillä roikkuu usein kuoseiltaan jopa hulluttelevia, ajankohtaan tiukasti sidottuja tuotteita. Talven alennusmyynneissä myydään paljon esimerkiksi joululahjamarkkinoille tuotuja tuotteita – yöpaitoja, aamutakkeja, hajuvesiä, kosmetiikan lahjapakkauksia – ja kesällä puolestaan runsaasti kesäisiä lomavaatteita, uima-asuja ja muita lämpöisten kelien tuotteita. Mieti ennen ostopäätöksen tekemistä, tarvitsetko sinäkään niitä aidosti vai houkutteleeko pelkkä hinta.

Pidä pää shoppaillessa kylmänä. Osta tyylisi mukaista, aidosti käyttöön tulevaa tavaraa ja vaatetta. Hinnan tulisi olla vasta toissijainen asia. Hyvällä tuurilla voit tehdä erinomaisia löytöjä astetta edullisemmin kuin yleensä.

Älä mene halpaan

Tiesitkö, että kauppojen toimintaa säädellään tarkasti? Esimerkiksi hinta on kerrottava tarkasti jo ennen kassalle menemistä. Lue lisää aiheesta kesällä julkaistusta alennusmyyntien lainsäädäntöä käsittelevästä artikkelistamme.

Ota tarvittaessa tueksesi joustavat rahoitusratkaisut

Erityisesti isompia hankintoja tehdessä voi tulla budjetti vastaan. Varmista, että hankintojen tekeminen ei horjuta omaa arjen talouttasi liikaa. Vastuullisena kuluttajana kannattaa aina selvittää, että eurot riittävät kiinteiden kulujen – kuten asumisen, liikkumisen ja ruokamenojen – kattamiseen. Kaikkia säästöjä ei ole järkevää kuluttaa loppuun. GF Money Consumer Finance Oy:ltä saat lainaa sinulle sopivilla ehdoilla ja aikataululla. Tuotteistamme voi olla erityistä hyötyä silloin, kun haluaisit esimerkiksi päivittää kotisi kodinkoneita tai ostaa alennusmyynneistä muita lähtöhinnaltaan korkeita tuotteita.

GF Money Consumer Finance Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä JoustoluottoaKulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn. Myönnämme kuluttajalainoja Lainasto-brändin alla ja olemme osa monipuolisesti yksityishenkilöitä ja yrityksiä palvelevaa GF Money -konsernia.