Kuinka voimme auttaa? – Lainasto

Kuinka voimme auttaa?

Valitse haluamasi yhteydenottotapa tai etsi vastauksia tämän sivun UKK-osiosta

Laina-asiakkaat

Henkilöasiakkaat

Avoinna arkisin klo 10-16

Sähköposti: asiakaspalvelu@lainasto.fi

Puhelin: 0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min)

Avaa chat sivun oikeasta alareunasta

Yritysasiakkaat

Avoinna arkisin klo 10-16

Sähköposti: asiakaspalvelu@gfmoney.com

Puhelin: 09 424 50533 (0,0835€ + 0,0557€ pvm/min)

Muut asiakkaat

Sijoistusasiakkaat

Avoinna arkisin klo 10-16

Sähköposti: asiakaspalvelu@gfmoney.com

Puhelin: 09 424 14120

Lainaston asiakaspalvelu on sinua varten

Voit soittaa asiakaspalveluumme, mikäli sinulla on kysyttävää palveluistamme tai tarvitset apua luotonhakemisessa. Halutetessasi voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse tai chat-palvelun kautta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voit hakea luottoa helposti sivustomme lainasto.fi kautta. Aloita hakemus antamalla henkilötietosi. Syötä tunnistautumisen jälkeen yhteys- ja taloustietosi. Lue sinulle sähköpostiin lähetettävät luoton ennakkotiedot huolellisesti läpi ja vahvista hyväksyväsi ehdot hakemuksella. Lopuksi vahvista henkilöllisyytesi turvallisesti verkkopankkitunnuksillasi.

Voimassa olevalta luottosopimukselta voit tehdä nostoja Omilla Sivuilla. Lisäksi Joustoluotto-asiakkaat voivat tehdä lisänostoja lähettämällä tekstiviestin LA NOSTOSUMMA (esim. LA 200) numeroon 16115.

Saat luottopäätöksen heti hakemuksen täytettyäsi.

Luotonmyöntäjä voi pyytää sinua vahvistamaan tulotietosi hakemusvaiheessa. Tällöin voit joko käyttää hakemuksella olevia kolmannen osapuolen palveluita. Voit vaihtoehtoisesti toimittaa kopion tiliotteestasi viimeiseltä kolmelta kuukaudelta.

Uusi luottohakemus tulee aina tehdä nettisivujen kautta. Jos sinulla on Joustoluotto -tili, voit tehdä nostoja tekstiviestillä lähettämällä viesti LA LAINASUMMA numeroon 16115 (esim. ”LA 500”).

Lainasto Ostosraha myönnetään 3000 euron luottorajalla, mutta ensimmäinen nostosi on rajattu henkilökohtaisen luottopäätöksesi mukaisesti. Voit maksimissaan saada ensimmäisellä kerralla 500 euroa nostovaraa. Näet nostorajasi aina Omien Sivujen kautta.

Luotonmyöntäjänä toimii monipuolisia rahoitusratkaisuja tarjoava suomalainen GF Money Oy. Y-tunnuksemme on 2382033-5. Yritys on rekisteröity Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämään luotonantajarekisteriin.

Kuukausierä on 8 % avoimesta saldosta, kuitenkin vähintään 70 euroa nostorajan ollessa 500 euroa tai sen yli sekä vähintään 80 euroa alle 500 euron nostorajan osalta. Joka tapauksessa kuukausittaisen takaisinmaksun määrä on enintään 120 euroa. Mikäli luoton avoin saldo on vähemmän kuin kuukausierän edellä esitetty vähimmäiserän määrä, erääntyy avoin saldo maksettavaksi kokonaisuudessaan seuraavassa maksuerässä.

Luotolle ei ole ennalta määrättyä maksuaikaa, vaan maksuaika riippuu käyttämästäsi luoton määrästä.

Huomioimme luottoa myöntäessämme monia tekijöitä. Perusedellytyksiä ovat, että sinulla on:

- ikää 18–75 vuotta
- hyvin hoidetut raha-asiat eikä maksuhäiriömerkintöjä
- säännölliset tulot
- suomalainen pankkitili ja vakituinen osoite Suomessa
- käytössäsi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne

Lopullisen luottopäätöksen saat tekemällä luottohakemuksen.

Luotto voidaan myöntää 18-75 vuotiaille.

Huomaathan, että voit vahvistaa tulotietosi ilman käsittelyviivettä käyttämällä Nordigen & Tink-palveluita.

Voit lähettää kuvan tai kopion seuraavilla tavoilla:

- Suoraan luottohakemuslomakkeella
- Sivun www.lainasto.fi/lataa kautta
- Sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@lainasto.fi
- Postitse osoitteeseen GF Money Oy, Pitkämäenkatu 11, 20250 Turku

Limiitin, Joustoluoton tai Lainasto Ostosrahan lisäksi sinulla ei voi olla muita avoimia luottoja. Luottohakemuksen yhteydessä voit yhdistää avoimet Pikalainasi Ostosraha-luottoon.

Tarkempia tietoja voit kysellä asiakaspalvelustamme.

Saat noin kuukauden kuluttua ensimmäisestä ostoksestasi laskun, jolta näet lyhennyksen maksutiedot. Luotto maksetaan takaisin kuukausittaisissa lyhennyserissä. Eräpäivä on 14 vuorokauden kuluttua laskun lähetyspäivästä. Voit maksaa eriä myös ennakkoon. Luoton ajantasaisen takaisinmaksettavan loppusumman saat asiakaspalvelustamme: puh. 0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) tai asiakaspalvelu@lainasto.fi.

Suorituksen kirjautumiseen voi mennä 1-3 pankkipäivää. Huomioimme kuitenkin maksupäivän, joten maksaessanne laskunne eräpäivänä ehtii suorituksenne hyvin.

Jos haluat maksaa luoton takaisin kokonaisuudessaan valittua maksuaikataulua nopeammin, tarkista ajankohtainen maksupäivän saldo asiakaspalvelusta. Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@lainasto.fi tai soittaa numeroon 0600 30 6000 (1€/puhelu + 1,98€/min). Voit halutessasi suorittaa ylimääräisiä lyhennyksiä tai lyhentää luottoa kuukausittaista minimisummaa isommalla erällä.

Saat noin kuukauden kuluttua ensimmäisestä ostoksestasi laskun, jolta näet lyhennyksen maksutiedot. Luotto maksetaan takaisin kuukausittaisissa lyhennyserissä. Eräpäivä on 14 vuorokauden kuluttua laskun lähetyspäivästä.

Kyllä. Yhteystietomuutokset (osoite, puhelinnumero, sähköposti) tulee ilmoittaa asiakaspalveluumme lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@lainasto.fi. Voit myös itse muuttaa yhteystietojasi Omilta Sivuilta.

Luottokielto haetaan toimittamalla ilmoitus asiasta joko sähköpostitse asiakaspalvelu@lainasto.fi tai postitse (GF Money Oy, Pitkämäenkatu 11, 20250 Turku). Ilmoituksen tulee sisältää tarkat henkilötietosi.

Maksuvaikeuksissa kannattaa aina ottaa yhteyttä laskuttajaan ja neuvotella takaisinmaksun vaihtoehdoista. Tavoitat laskuttajamme Brangin asiakaspalvelun sähköpostitse osoitteesta info@brang.fi tai puhelimitse 0400 609 883 (pvm/mpm). Limiittiluoton asiakkaiden laskuttajana toimii Arvato, jonka tavoitat sähköpostitse asiakaspalvelu@arvato.com tai puhelimitse 020 7229 462 (0,0835 € + 0,0557 €/min). Mikäli laskusi jää maksamatta, on kysymys sopimusrikkomuksesta. Kun laskusi maksu on viivästynyt, voidaan maksamattomasta laskusta periä korkolain mukaisesti viivästyskorkoa sekä perintälain mukaisesti muistutus- ja perintäkuluja. Lähetämme maksumuistutuksen 14 vuorokauden kuluttua eräpäivästä. Mikäli se on maksamatta maksumuistutuksen eräpäivänä, siirrämme avoimen luoton perintään.

Kyllä. Mikäli et ole saanut laskua, tulee sinun ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Laskun puuttuminen ei oikeuta luoton maksamatta jättämiseen. Jos olet valinnut sähköpostilaskutuksen, tarkista aina myös sähköpostisi roskapostilaatikko, ettei lasku ole suodattanut sinne.

Saldotodistusta varten voit olla yhteydessä laskuttajaamme. Lähetä saldotodistuspyyntö heille sähköpostitse osoitteeseen laskutus@brang.fi.

Joustoluotto -asiakkaana sinun on mahdollista muuttaa laskutuspäivää sekä siirtää eräpäivää enintään kahdella viikolla. Ennalta määritettyjen maksuaikataulujen mukaisissa pika- ja kulutusluotoissa tämä ei ole valitettavasti mahdollista. Laskutus- ja eräpäivän muutoksissa ota yhteyttä asiakaspalveluumme lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@lainasto.fi tai soittamalla numeroon 0600 30 6000 (1€/puhelu + 1,98€/min).

Toisen henkilön raha-asioiden hoitamiseen tarvitset valtakirjan, jolla sinut on valtuutettu saamaan tietoja toisen henkilön luotosta ja hoitamaan hänen asioitaan. Valtuutus voidaan antaa puhelun ajaksi tai voit toimittaa meille allekirjoitetun valtakirjan.

Voit peruuttaa sopimuksen 14 päivän kuluessa sopimuksen solmimispäivämäärästä. Yksittäisiä nostoja ei voi perua. Pyydämme ilmoittamaan peruutuksesta asiakaspalveluumme kirjallisesti lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@lainasto.fi tai toimittamalla siitä tiedon osoitteeseen GF Money Oy, Pitkämäenkatu 11, 20250 Turku. Kerro peruutusilmoituksessa nimesi, henkilötunnuksesi sekä milloin maksat takaisin tekemäsi nostot. Näin asiakaspalvelumme voi laskea takaisinmaksettavan summan. Maksu tulee suorittaa viimeistään 30 päivän kuluessa peruutusilmoituksen antamisesta. Jos rahoja ei palauteta 30 vuorokauden kuluessa, peruuttaminen raukeaa ja alkuperäinen sopimus astuu voimaan.

Lainaston Ostosrahasta aiheutuu kuluja korkojen lisäksi luotonhoitopalkkiosta. Luotonhoitopalkkio on 0,01 prosenttia päivässä luottosopimuksen mukaisesta luoton määrästä tai luottorajasta luottosopimuksen voimassaoloajalta, kuitenkin vähintään 5 euroa luottoajalta ja enintään 150 euroa vuodessa. Ennen 1.9.2019 myönnettyjen lainojen osalta voit tarkistaa kulujen määrät luottoehdoista: kaikki luottoehdot.

Kyllä voit. Laskut on mahdollista saada joko sähköpostitse tai postitse. Postitse lähetettävästä laskusta veloitamme 4,90€/lasku. Laskutustavan voit muuttaa olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme (asiakaspalvelu@lainasto.fi). Pyydämme ystävällisesti huomioimaan, että mahdolliset muistutuslaskut lähetetään aina postitse.

Voimassa olevalta Joustoluotto -luottosopimukselta voit tehdä nostoja Omilla Sivuilla tai lähettämällä tekstiviestin LA NOSTOSUMMA (esim. LA 200) numeroon 16115.

Tarkista, että kaikki laskusi ovat ajan tasalla. Myöhässä oleva lasku estää uuden noston tekemisen. Myös luottorajasi voi olla käytetty. Nämä kaikki voit tarkistaa Omilta Sivuiltasi tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Tarkista myös, että lähettämäsi tekstiviesti on muodossa LA NOSTOSUMMA (esim. LA 200) ja lähetit sen numeroon 16115.

Näet Joustoluottosi nostovaran kirjautumalla Omille sivuille.

Jos olet maksanut laskusi ennen laskutuskauden päättymistä, lyhentää maksu avointa velkasaldoasi, mutta lasku pitää vielä maksaa. Lasku lähetetään 14 vuorokautta ennen eräpäivää, joten laskutuskausi päättyy ennen tätä. Voit tarkistaa tilanteen asiakaspalvelustamme.