Kodin saa sisustettua tyylikkäästi myös edullisesti. Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin, käytä omaa luovuuttasi ja huomioi ympäristön tarjoamat mahdollisuudet. Muista, että valmista ei tarvitse tulla kerralla. Täydellinen sisustus syntyy ajan kanssa, pala palalta rakentaen.

Uuteen kotiin muuttaessa monella on selkeä näkemys siitä, miltä oman kodin tulisi näyttää. Sitä saattaa ihailla yhtä sisustustyyliä tai janota tiettyjä huonekaluja. Tosiasia on kuitenkin se, että erityisesti siihen ihan ensimmäiseen asuntoon muuttaessa raha ei välttämättä riitä kaikkien ideoiden toteuttamiseen. Onneksi tyylikkäästi voi sisustaa myös pienellä budjetilla – kunhan on kekseliäs.

Kodin sisustaminen edullisesti: 5 kodinsisustusvinkkiä ensiasuntoon muuttavalle

 1. Siivoa ja karsi turhat tavarat.
 2. Panosta valaistukseen.
 3. Käytä aikaa edullisten sisustuslöytöjen etsimiseen.
 4. Hyödynnä luovuuttasi ja tuunaa uutta.
 5. Kasvata sisustusbudjettia kiinnittämällä huomiota muihin kuluihin.

Panosta ensiasuntoa sisustaessa yleisilmeeseen ja karsi tavaroita

 • Siisti turhat tavarat pois näkyvistä esimerkiksi laatikoihin, lipastoihin ja kaappeihin.
 • Pidä eteinen siistinä, sillä se huomataan ensimmäisenä asuntoon tultaessa.
 • Huolehdi myös keittiön ja olohuoneen siisteydestä: niissä kun vietetään yleensä eniten aikaa.
 • Suunnittele kodin värimaailmasta harmoninen. Varmista, että niin seinien, huonekalujen kuin tekstiilienkin väri aina sohvatyynyistä keittiöpyyhkeisiin sopii yhteen.

Valaistuksen avulla saat sisustettua ensiasunnon edullisesti

 • Tuo kotiisi epäsuoraa valaistusta. Suuntaa valoa kattoon, nurkkiin, ikkunalautoihin sekä sinua miellyttäviin yksityiskohtiin kuten vaikkapa viherkasviin tai nojatuoliin.
 • Kiinnitä huomiota valon värisävyyn eli värilämpötilaan. Pidä sävy yhdenmukaisena kaikissa kodin valaisimissa.
 • Iltojen pimentyessä voit nostaa tunnelmaa kynttilöillä. Muista huolehtia turvallisuudesta ja polttaa kynttilöitä tulenpitävällä alustalla ja vain ollessasi huoneessa.

Ole luova, kun haluat sisustaa kotisi pikkubudjetilla

 • Kierrä kirpputoreilla, kierrätyskeskuksissa ja vanhojen tavaroiden liikkeissä. Saatat tehdä sisustuslöytöjä huomattavan edullisesti.
 • Liity Facebookin annetaan ja lahjoitetaan -ryhmiin. Seuraa niitä aktiivisesti ja reagoi heti nähdessäsi jotain kiinnostavaa. Ole myös valmis hakemaan varaamasi tavara nopeasti.
 • Älä tyydy tavanomaiseen: hyödynnä kiinnostavat DIY-vinkit ja tuunaa itse. Esimerkiksi isosta renkaasta saa persoonallisen löhöilypaikan, puupölkyistä sohvapöydät ja vanhasta ovesta sängynpäädyn. Lisää hyviä ideoita löytyy esimerkiksi Pinterestistä.

Säästä kotia sisustaessa rahaa ja kasvata sisustusbudjettia

 • Kiinnitä huomiota arjen talouteen ja karsi turhat menot. Suunnittele muun muassa ruokamenot ja vähennä ulkona syömistä, liiku mahdollisimman paljon kävellen tai pyörällä ja hyödynnä päivittäistavarakauppojen ajankohtaiset tarjoukset.
 • Korvaa illanistujaiset ravintoloissa kaveriporukan yhteisillä nyyttärikesteillä. Rahaa säästyy tunnelmasta tinkimättä.
 • Tukea pieniin ja hieman suurempiinkin hankintoihin saat hakemalla Ostosrahaa. Ostosrahaan automaattisesti kytketyllä virtuaalisella Mastercard-luottokortilla onnistuu verkko-ostokset nopeasti ja turvallisesti. Luottorajan voi nostaa jopa 3000 euroon asti ja nostojen tekeminen omalle tilille on myös mahdollista.
 • Näe vaivaa tyylikkään lopputuloksen saavuttamiseksi. Ensimmäinen silmää miellyttävä vaihtoehto voi olla kallein, mutta jos maltat etsiä hieman pidempään, saatat löytää vastaavan huokeammalla hinnalla.
Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa