Kuinka löytää omille kasvoille sopivat aurinkolasit? – Lainasto

Kevätaurinko porottaa paikoitellen jo armottomasti ja silmiä tulee väkisinkin hieman siristeltyä. Jostain pitäisi löytää itselle tyylikkäät aurinkolasit: kysymys kuuluukin, mistä ja miten?

Kasvojen muoto vaikuttaa valintaan

Kun olet päättänyt ostaa uudet aurinkolasit, kannattaa suunnata asiantuntevaan myymälään. Hyvä myyjä osaa ehdottaa juuri sinun kasvoillesi sopivia aurinkolaseja.

Paljon voit päätellä toki itsekin. Perinteisesti on sanottu, että vastakohdat täydentävät toisiaan: esimerkiksi pyöreille kasvoille sopii paremmin hieman neliskanttinen muoto, kulmikkaille kasvoille puolestaan pyöreämmät lasit.

Soikea, pyöreä, sydämenmuotoinen, kolmionmuotoinen sekä kulmikas ovat tyypillisimpiä kasvojen muotoja. Jos et tiedä, mitä näistä omat kasvosi edustavat, pyydä myyjältä apua. Tasokkaissa liikkeissä apua on tosin aina saatavilla myös ilman pyytämistä.

Sopivat aurinkolasit tuntuvat hyviltä

Varaa riittävästi aikaa aurinkolasiostoksille. Kokeile useita eri malleja, tarkastele peilikuvaasi sekä hymyile. Parhaat aurinkolasit eivät kiristä tai purista, vaan ne lepäävät kasvoilla. Aurinkolasit eivät saisi valua kasvoilta tai esimerkiksi nousta liian korkealle.

Jos silmäripsesi ovat pitkät, varmista, etteivät ne osu aurinkolasien linsseihin.

Aurinkolasit täydentävät tyylin, joten niiden valitsemiseen kannattaa käyttää aikaa.

Kiinnitä huomiota linssin väriin

Linssin väri ei ole pelkästään tyyliseikka. Autoiluun, veneilyyn sekä pyöräilyyn soveltuvat parhaiten ruskeat linssit. Ne suodattavat tehokkaimmin ulkoilmassa tyypillistä sinistä valoa. Toisaalta veneillessä myös peilaavat linssit ovat erinomainen valinta, sillä ne suodattavat mainiosti kirkkautta.

Harmaat linssit soveltuvat puolestaan parhaiten yleiskäyttöön, samoin kuten vihertävänkin sävyiset linssit. Siniset linssit päästävät sen sijaan läpi sinistä valoa, mikä puolestaan häikäisee kaikista eniten.

Tyyli ratkaisee sopivat aurinkolasit

Kasvojen muotoa tärkeämpää on toki oma tyyli. Jos pidät rohkeasta, erottuvasta ja persoonallisesta tyylistä, anna sen näkyä myös aurinkolasivalinnoissasi. Toisaalta hillitymmän ja klassisemmankin tyylin ystäville löytyy runsaasti vaihtoehtoja.

Yksi hyvä vinkki on kokeilla runsaasti eri vaihtoehtoja: jopa niitä, jotka eivät vielä kaupan hyllyllä täysin sytytäkään. Saatat yllättyä, että juuri ne lasit korostavatkin parhaita piirteitä.

Ota mukaan makutuomari

Hyvä ystävä tai läheinen perheenjäsen tuntee tyylisi. Lisäksi hänellä on myös pokkaa sanoa, mikäli aurinkolasit eivät korosta parhaita puoliasi. Voit luottaa myös ammattitaitoiseen myyjään, sillä hänen vastuullaan on tarjota sinulle paremmin sopivia vaihtoehtoja sovitettavaksi.

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa