Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Kokosimme yhteen viisi vinkkiä tehokkaaseen rahan säästämiseen ja fiksumpaan rahan käyttöön. Mitättömiltä vaikuttavista kuluista voi kasvaa yllättävänkin suuria menoja, jos niihin ei kiinnitä huomiota. Näiden vinkkien avulla säästämisen aloittaminen tuntuu vaivattomammalta.

Budjetoi

Budjetoimalla selvität kätevästi todellisen taloudellisen tilanteesi sekä sen, minkälainen kuluttaja olet. Vaikka budjetointi saattaa kuulostaa vaikealta, sitä se ei todellisuudessa ole. Tärkeintä on, että otat selvää tuloistasi ja menoistasi. Kirjattuasi nämä ylös näet, miten kulutat omiin tuloihisi nähden. Ylimääräisiä menoja on helpompaa lähteä karsimaan, kun ne on kirjattu ylös. Onko kuukausittainen kasvohoito todella tarpeellinen? Mitä jos vähentäisit ulkona syömistä? Budjetointia varten sinun ei tarvitse olla Excel-velho, vaan voit hyvin kirjata budjettisi paperille. Muista myös olla armollinen itsellesi – elämästä kuuluu myös nauttia!

Kilpailuta peruspalvelut

Onko sinulla edelleen sama sähkösopimus, jonka teit heti muutettuasi? Teetkö ruokaostoksesi lähikaupassasi miettimättä hintoja sen enempää? Jokainen meistä on varmasti toiminut näin jossain vaiheessa elämää. Ota selvää voisitko saada käyttämäsi peruspalvelut jostain halvemmalla. Kilpailuttamalla peruspalveluita, kuten sähkön, ruokakaupan ja puhelinliittymän, voit säästää pitkän pennin.

Kierrätä

Hyväkuntoista tavaraa saa myös käytettynä, eikä kaiken tarvitse olla uutta. Myy sinulle tarpeettomat tavarat esimerkiksi kirpputorilla tai verkossa. Kaapin pohjalle jääneestä tavarasta voi kertyä yllättävänkin suuri summa – sinun roskasi voi olla toisen aarre. Suosi myös itse käytettynä ostamista. Näin säästät rahaa ja myös luonto kiittää.

Hyödynnä alet

Kaikkea ei myöskään tarvitse ostaa täysihintaisena, vaan kannattaa hyödyntää alennuksia. Ruokakaupoissa on usein ilta-aikaan huomattavia alennuksia, jolloin voit ostaa tavaraa, vaikka valmiiksi pakkaseen. Tällä tavoin voit pienentää ruokakulujasi huomattavasti kuukausitasolla. Sesonkien jälkeiset alennukset kannattaa ehdottomasti hyödyntää, sillä silloin saat käyttötavaraa huomattavasti halvemmalla. Maksatko mieluummin suksista 100 euroa vai 300 euroa?

Vähennä ylimääräisiä kuluja

Moni voi varmasti samaistua siihen, että esimerkiksi suoratoistopalveluja on ajan saatossa kertynyt yksi, jos toinenkin. Halvalta tuntuvien palveluiden yhteishinta saattaa kasvaa yllättävän suureksi. Olipa kyse sitten suoratoistopalveluista tai kynsihuollosta – kysy itseltäsi, mitä näistä oikeasti tarvitset.

GF Money Consumer Finance Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Limiitti-luottoa tai Pikavippiä. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn. Myönnämme kuluttajalainoja Lainasto-brändin alla ja olemme osa monipuolisesti yksityishenkilöitä ja yrityksiä palvelevaa GF Money -konsernia.