Hae luottokorttisi meiltä

Heti käyttövalmis

Hakemusprosessi on suoraviivainen ja nopea. Kun hakemuksesi hyväksytään, luottokorttisi on valmis käytettäväksi välittömästi.

Virtuaalinen Visa

Visa-luottokorttisi on aina mukanasi puhelimessasi. Se toimii maksuvälineenä missä tahansa, jossa Visa hyväksytään.

Useita etuja

Luottokorttimme ei sisällä vuosi- tai kuukausimaksuja. Android-käyttäjänä voit myös lisätä kortin Google Pay -maksupalveluun.

Hallinta

Omat Sivut -asiakaspaneeli tarjoaa sinulle yleiskatsauksen luottotilanteestasi, mukaan lukien käytettävissä olevan luottorajan ja avoimet laskut.

Näin haet luottokorttia

Hakemuksen täyttämiseksi tarvitset näytöllisen älylaitteen ja toimivan internet-yhteyden.

  • 1. Luo käyttäjätili: Tilin luominen on yksinkertaista. Kun tili on luotu, voit seurata jatkossa luottotilannettasi Omilta Sivuilta.

  • 2. Vahvista puhelinnumerosi: lähetämme antamaasi numeroon kuusinumeroisen koodin puhelinnumeron vahvistamiseksi.

  • 3. Täytä luotonmyöntämisen kannalta oleelliset tiedot: tällaisia tietoja ovat esimerkiksi asiakastiedot ja taloudelliset tiedot.

  • 4. Muut tiedot: tähän kategoriaan kuuluu esimerkiksi laskutustavan valinta ja suostumuksen antaminen markkinointiin.

  • 5. Suostumus tulotietojen tarkistukseen: tulotietojen tarkistuksen jälkeen luottokortin saaminen on enää muutaman napin painalluksen päässä.

Virtuaalinen Visa-luottokortti

Joustava luottokortti

Luottokortti tarjoaa mahdollisuuden tehdä ostoksia tuhansissa kotimaisissa ja kansainvälisissä verkkokaupoissa. Alussa luottorajasi on 300 tai 500 euroa, mutta voit nostaa sitä kuukausittain aina 3000 euroon asti.

Lisäksi Google Payn avulla maksat ostoksesi kaikilla lähimaksutoiminnolla varustetuilla maksupäätteillä, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Lainaston korttiluotto on vakuudeton jopa 3 000 euron jatkuva luotto, jonka nimelliskorko on 19,50 %. Luotonhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi. Esimerkki: 3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kk maksuajalla yhteensä 435,79 €, takaisinmaksettava kokonaissumma 3435,79 €, todellinen vuosikorko 29,10 %.

Lainaston luottokortin edut

Tarjoamme asteittain jopa 3 000 euroon korotettavissa olevan luottokortin, joka on näppärä maksuväline etenkin verkossa, mutta mahdollistaa myös saumattoman maksukokemuksen kaupoissa. Luottokortimme etuja ovat muun muassa:

  • Nopea ja helppo hankkia: hakemusprosessi on nopea ja kortti on virtuaalisena heti käyttövalmis.

  • Jatkuva luotto: kyseessä on vakuudeton jopa 3 000 euron luotto.

  • Ei vuosi- tai kuukausimaksuja: luottokortista ei veloiteta vuosi- tai kuukausimaksuja.

  • Turvallinen: kortti on digitaalinen, se ei ole fyysisesti varastettavissa.

Lue lisää luottokorteista:

Luottokortti on maksuväline, jolla sen omistaja voi tehdä hankintoja luotolla. Luottokorttiyhtiö myöntää siis asiakkaalle luottoa, jota hän voi käyttää henkilökohtaisella maksukortillaan. Jokainen luottokortin omistaja saa omalle kortilleen henkilökohtaisen luottorajan, jonka puitteissa hankintoja voi tehdä. Luottokortilla tehdyt ostokset laskutetaan kuluineen ja korkoineen jälkikäteen tyypillisesti kerran kuussa.

Yleisluottokortit ovat Suomen yleisin korttityyppi. Yleisluottokortteja liikkeelle laskee rahoitusyhtiöt sekä pankit – kortit sopivat kaikkiin liikkeisiin, ellei liike itse ole kieltänyt luottokortilla maksamista. Yleisimpiä yleisluottokortteja Suomessa ovat muun muassa Visa, Mastercard sekä American Express.

Luottokorttien historia ulottuu 1800-luvun loppupuolelle, jolloin ensimmäiset luottokortit laskettiin liikkeelle. Kyseessä oli nykypäivänä erityisluottokorteiksi lukeutuvia maksuvälineitä, joilla tarjottiin tiettyjä palveluita vakioasiakkaille. Erityisluottokorttien käyttötarkoitus on tähän päivään asti pysynyt samana. Niillä voi maksaa vain tietyissä liikeketjuissa, ja saada etuja käyttäessään korttia kyseisen ketjun palveluihin tai tuotteisiin. Niin sanotut bensakortit ovat Suomessa yleisimpiä erityisluottokortteja.

Maksaminen luottokortilla tapahtuu täsmälleen samalla tavalla, kuin perinteisellä pankkikortillakin. Luottokortilla voit pankkikortin tapaan maksaa niin fyysisesti kuin verkossakin. Fyysinen maksaminen tapahtuu perinteisesti syöttämällä kortin maksupäätteeseen ja näppäilemällä oman PIN-koodin. Uusissa luottokorteissa on myös lähimaksuominaisuus, jolloin kortin asettaminen maksupäätteen päälle riittää ostotapahtuman suorittamiseen. Luottokortilla voit maksaa myös verkossa. Verkossa maksamiseen tarvitset kortista löytyvän numerosarjan sekä turvakoodin eli CVV-luvun. Todentaaksesi henkilöllisyytesi nettiostoksen suorittamisen yhteydessä, saatat tarvita myös verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Vaikka kyseessä on luotto, ei sitä voi käyttää loputtomasti. Hankintojen tekeminen luottokortilla onnistuu vain käyttäjän henkilökohtaisen luottorajan puitteissa. Luottokorttiyhtiö määrittelee jokaiselle oman luottorajan asiakkaan todelliseen maksukykyyn perustuen. Jos oma talous on tiukalla ennen palkkapäivää, luottokortti voi olla avuksi, mutta ilman säännöllisiä tuloja luottokortin saaminen ei ole mahdollista.

Molemmat ovat maksukortteja, jotka ovat yhteydessä rahanlähteeseen. Se, mistä raha tulee erottaa luottokortin ja pankkikortin toisistaan. Nimensä mukaisesti pankkikortti on yhteydessä pankkitiliin. Luottokortti on puolestaan yhteydessä luottokorttiyhtiön myöntämään luottoon. Pankkikorteista eroten, luottokortit saattavat myös mahdollistaa asiakkaalleen etuuksia, kuten esimerkiksi vakuutuksia, lentopisteitä tai alennuksia tiettyihin liikkeisiin sekä palveluihin.

Lue lisää pankkikorttien ja luottokorttien eroista.

Erillisten luotto- ja pankkikorttien lisäksi on olemassa myös yhdistelmäkortteja. Yhdistelmäkortissa luotto- ja pankkikortti ovat samassa paketissa – maksaessasi kortilla sinun tulee valita kortin credit- tai debit-puoli haluamasi mukaan. Nettiostoksia varten yhdistelmäkorteista löytyy omat numerosarjat credit- sekä debit-ostoksille.

Oman talouden tasapainon kannalta paras tapa maksaa on maksaa säästetyllä rahalla. Tämä ei kuitenkaan aina ole mahdollista, sillä joskus suuretkin kulut voivat päästä yllättämään totaalisesti. Jos yllättävät kulut ilmenevät ennen palkkapäivää tiukassa taloudellisessa tilanteessa, voi luottokortilla maksaminen olla hyvä ratkaisu. Tiukan tilanteen tullen luottoa ei tarvitse hakea erikseen, jos lompakossa kulkee aina arjen varakassa. Luottokortti tuo joustovaraa arkeen ja talouteen – siksi monet suomalaiset käyttävätkin luottokorttia käteisen korvikkeena.

Luottokortilla ostetulle tuotteelle saa tyypillisesti ostoturvan. Ostoturva takaa sen, että jos jokin menee pieleen, korttisi varastetaan tai joudut huijatuksi maksutilanteessa, saat rahasi takaisin. Ostoturva voi korvata tuotteesi esimerkiksi jos se on väärä, jää toimittamatta tai toimitetaan vahingoittuneena. Ostoturvan ehdot vaihtelevat eri toimijoiden välillä.

Tulevaisuudessa luultavasti jokainen luottokortti tulee olemaan virtuaalinen. Virtuaalinen luottokortti nimittäin poistaa tarpeen kantaa lompakkoa taskussa kotoa poistuessa. Virtuaalisen luottokortin käyttämiseen tarvitsee vain puhelimen, joka löytyy nykypäivänä jokaisen taskusta jo valmiiksi. Kyseessä on siis luottokortti digitaalisessa muodossa.

Virtuaalista luottokorttia hallinnoidaan verkossa luottokorttiyhtiön tarjoaman palvelun tai puhelimeen ladattavan applikaation kautta. Nettiostoksia tehdessä luottokortin numerosarjan sekä CVV-luvun näkee siis kätevästi mobiililaitteesta. Jos luottokorttiyhtiö tarjoaa applikaation luottokorttinsa tueksi, saa luottokortin tyypillisesti yhdistettyä puhelimen virtuaaliseen lompakkoon. Apple tai Google Pay nopeuttaa ostosten tekemistä verkossa, liikkeissä sekä sovelluksissa.

Suurin ero fyysisen ja virtuaalisen luottokortin välillä on se, että virtuaalinen luottokortti on digitaalisessa muodossa fyysisen kortin sijaan. Luottokortti toimii muuten fyysisen kortin tavoin. Virtuaaliset luottokortit sisältävät kuitenkin muutamia etuja, joita fyysiset luottokortit eivät tarjoa.

Virtuaalinen luottokortti on tavallista luottokorttia turvallisempi, sillä kortin varastaminen on käytännössä mahdotonta. Monet kokevat fyysisen luottokortin lähimaksuominaisuuden turvallisuusuhkaksi, sillä lähimaksaminen ei vaadi PIN-koodin syöttämistä. Virtuaalisen luottokortin käyttäminen vaatii kuitenkin aina tunnistautumista puhelimeesi ennen maksamista. Virtuaalinen luottokortti ei voi siis päätyä vääriin käsiin fyysisen luottokortin tavoin. Lisäksi luottokorteille ominainen ostoturva suojaa rahojasi esimerkiksi nettipetosten tai muiden huijauksien sattuessa.

Virtuaalisen luottokortin käyttöön ottaminen on huomattavasti fyysistä luottokorttia nopeampaa, sillä kortin saapumista postissa ei tarvitse odotella. Sen sijaan virtuaalisen luottokortin saa käyttöönsä heti, kun luottokorttiyhtiö antaa luottohakemukselle positiivisen päätöksen. Tämä tapahtuu lähes poikkeuksetta samana päivänä hakemuksen täyttämisestä.

Lainasto Ostosraha on virtuaalinen Visa-luottokortti, jonka luottoraja on jopa 3000 euroa. Kortti ei sisällä vuosi- tai kuukausimaksuja ja se soveltuu sekä tilapäiseen että jatkuvaan rahantarpeeseen. Kortilla voi tehdä ostoksia tuhansissa verkkokaupoissa ja sitä voi käyttää myös oman talouden varakassana tai lomamatkan rahoittajana. Käyttäjä maksaa vain käyttämänsä luoton kuluineen, joten korttia voi käyttää joustavasti omien tarpeiden mukaan.

Luottokortin saamiseksi tulee täyttää sähköinen luottohakemus, jonka jälkeen luottopäätös saadaan minuuteissa. Hakemuksen voi tehdä tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Myönteisen luottopäätöksen jälkeen kortti on heti käytettävissä.

Kortti sujuvoittaa maksamista erityisesti verkossa, mutta se tekee maksamisesta helppoa myös kaupoissa. Esimerkiksi Android-käyttäjät voivat yhdistää kortin Google Pay -sovellukseen, mikä tekee maksamisesta entistä sujuvampaa.