Mitä huomioida pintaremonttia suunniteltaessa? – Lainasto

Suunnitteletko kodin pintaremonttia, muttet aivan tiedä, mistä lähteä liikkeelle ja mitkä seikat tulisi huomioida? Kysyimme K-Raudan remonttineuvonnasta, miten urakka menisi kerralla maaliin.

Pintaremontin suunnitteleminen lähtee tyypillisesti jostain tarpeesta: nurkat saattavat hieman repsottaa, yleisilme olla aavistuksen nuhjuinen tai kaipaat vain vaihtelua sisustukseen. Silloin kodin pintaremontti voi tuoda kaivattua helpotusta. Ja mikä mukavinta, sen ei edes tarvitse maksaa maltaita.

Kun kodin pintaremontti on ajankohtainen

  • Mieti mahdollisimman tarkkaan etukäteen, mitä toiveita sinulla on lopputuloksen suhteen
  • Pohdi, haluatko toteuttaa urakan itse vai luotatko sen ammattilaisten käsiin
  • Määrittele käytettävissä oleva budjetti ja tee ratkaisut sen mukaan

Kun lähtee suunnittelemaan kodin pintaremonttia, kannattaa huomioida omien toiveiden lisäksi oman kodin luonne. Esimerkiksi rintamamiestaloa remontoidaan tyypillisesti hieman eri tavalla kuin uudehkoa rivitaloa, toisaalta myös talon historia, sijainti sekä jopa tontti voivat vaikuttaa ratkaisuihin. ”Lisäksi ilmansuunnat ovat tärkeitä, sillä pintaremontissa pelataan väreillä ja tunnelmalla”, K-Raudan remonttineuvonnasta vinkataan.

Sopiva budjetti kodin pintaremontille

Se, miten paljon pintaremontti syö euroja, riippuu yksinomaan omista henkisistä ja taloudellisista resursseista. ”Pintaremontti on yleensä kohtuullisen edullinen, joten raha ei liene pääkriteeri. Lopullinen hinta määräytyy aina suunnitelmasta”, K-Raudasta kerrotaan. Kannattaa jo varhaisessa vaiheessa listata paperille, millaisia muutoksia kotiinsa kaipaa ja esimerkiksi millaista laattaa, laminaattia tai tapettia kaipaa remonttikohteeseen.

Jos omat taidot eivät riitä tai haluaa muuten oikaista, tarjoavat toimijat erilaisia palveluja onnistuneeseen lopputulokseen. Ammattilaisia käytettäessä on yleensä budjettikin paremmin tiedossa etukäteen. ”Sisustussuunnittelija laatii annettuja toiveita vastaavan suunnitelman, piirtää pohjapiirustuksen sekä tekee työselityksen. Sen jälkeen pääsemme laskemaan aine- ja työmenekit, yleiskulun, katteen, arvonlisäveron sekä muut tarpeelliset asiat, jonka jälkeen on budjettihinta on tiedossa”, K-Raudan remonttineuvonta ohjeistaa.

Kodin pintaremontti edullisesti

Kalleimmat kodin pintaremonttikohteet ovat tyypillisesti keittiö, pesuhuone, sauna, WC sekä lattiat. ”Ne ovat kohtia, joissa on käytössä runsain talotekniikka, kalleimmat materiaalit tai joihin sitoutuu eniten työtunteja”, K-Raudan asiantuntijat tietävät.

Edullisinta remonttitapaa edustaa puolestaan maalaus. Yleisilme muuttuu merkittävästi seinien tai katon väriä muuttamalla. Kun valitsee litrahinnaltaan huokeahkoa maalia ja on valmis uhraamaan omaa aikaansa, tulee valmista suhteellisin pienin kustannuksin. ”Myös tekstiileillä saadaan paljon aikaan. Ehkä helpoin ja edullisin tapa piristää asuntoa on järjestellä kalustus uuteen uskoon ja raivata kaikki tarpeeton, ylimääräinen tavara pois silmistä. Väljempi huone on silmälle parempi kuin huone, jossa et löydä tavaroilta jalansijaa”, kerrotaan K-Raudasta.

 

Rahoita kodin pintaremontti Lainasto Ostosrahalla!

Lainasto Ostosraha on 100-3000 euron jatkuva luotto, johon on kytketty virtuaalinen luottokortti. Luottokortti ei sisällä erillisiä vuosi- tai kuukausimaksuja. Aluksi asiakas saa käyttöönsä 300-500 euron luottorajan, mutta raja on kuitenkin korotettavissa jopa 3000 euroon asti.

Ostosraha sopii erinomaisesti pidemmän rahantarpeen paikkaamiseen, sillä omaa luottorajaa voi käyttää juuri silloin, kun tarve vaatii. Luottokortilla voi tilata kätevästi netistä esimerkiksi uudet tapetit tai lattialistat kotiisi. Tarvittaessa myös nostojen tekeminen luottokortilta suoraan pankkitilille onnistuu nopeasti. Lainasto Ostosraha on edullinen, joustava ja monipuolinen rahoitusratkaisu juuri sinun arkeesi.

HAE OSTOSRAHAA

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa