Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Hyvät asiakkaat, asiakaspalvelumme on suljettu perjantaina 2.12.

Vuonna 2010 vakavan aivovamman lasketteluonnettomuudessa saanut Pekka Hyysalo alkaa auttaa kohtalotovereitaan päävammojen kuntouttamisessa. Turkuun avataan FightBack-tila, jossa voittoa tavoittelemattoman kannatusyhdistyksen kautta pyörivä toiminta on kuntoutuville täysin ilmaista ja perustuu Vasa Concept –menetelmään.

– Olen kuntouttanut itseäni tällä menetelmällä noin vuoden ja olen mennyt huimasti eteenpäin. Mielestäni mun pitää jakaa tätä oppia eteenpäin ja auttaa muitakin ihmisiä. Aloitan kotikaupungistani Turusta, mutta haaveeni on pystyä tekemään tätä maailmanlaajuisesti. Mennään kuitenkin askel kerrallaan, tai niin kuin mun treeneissä tehdään, duckwalk-askel kerrallaan, Pekka Hyysalo kertoo pilke silmäkulmassaan.

FightBack-tilan remontti on alkanut tällä viikolla ja toiminta käynnistyy remontin valmistuttua. Ensimmäisenä toimintavuonna toiminta rahoitetaan yhteistyökumppaneilta tulleilla varoilla. Aloitusvaiheen tärkein mahdollistaja on suomalainen rahoitusyhtiö Lainasto Oy, joka on tarjonnut monipuolisia ja luotettavia rahoitusratkaisuja jo vuodesta 2011.

– Olimme innoissamme, kun meille tarjoutui mahdollisuus lähteä tukijaksi. Olemme aktiivisesti mukana hyväntekeväisyys- ja sponsoritoiminnassa, mutta FightBackin myötä pääsemme olemaan mukana koko kansakuntaa inspiroivassa aatteessa. Kaikilla meillä on joskus vastoinkäymisiä, mutta FightBack osoittaa, kuinka ne voidaan selättää. Koskaan ei saa luovuttaa. Emme voisi kuvitellakaan tärkeämpää sanomaa, hehkuttaa Lainasto Oy:n toimitusjohtaja Sami Rantalainen.

Aivovammaliiton tilastojen mukaan Suomessa on noin 100 000 pysyvän aivovamman haasteista arkielämässään kärsivää ihmistä. Uusia vakavia aivovammoja tilastoidaan Suomessa vuosittain noin 5 000.