Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

UUTTA SIVUSTOLLA - Lainaston uudistunut konsepti & tuotevalikoima!

Kehitämme jatkuvasti palveluitamme vastaamaan asiakkaidemme muuttuvaa kysyntää. Nyt haluamme esitellä teille täysin uuden Lainasto Ostosrahan. Lainasto Ostosraha korvaa perinteisen Pikavipin ja Limiittiluoton, jotka ovat poistuneet tuotevalikoimastamme. Lainasto Ostosrahaan on automaattisesti kytketty virtuaalinen luottokortti, jolla voit tehdä ostoksia suoraan verkossa.

Luet vanhaa artikkelia. Huomaathan, että Lainasto ei välttämättä tarjoa enää ao. tuotteita ilmoitetussa muodossa. Tutustu uudistettuihin lainatuotteisiimme Lainaa-sivulla!


Pikalainoja myönnetty 2012 tammi – kesäkuussa 755 238 kpl.

Pikavippien suosio ei ota taantuakseen, vaan näitä tarpeelliseksi ja korvaamattomiksi koettuja lyhyen takaisinmaksuajan pienlainoja on vuoden 2012 tammi – kesäkuun aikana myönnetty Suomen Tilastokeskuksen mukaan yhteensä jo ennätykselliset 755 238 kpl, kun viime vuoden vastaavana ajankohtana pikavippien kokonaismäärä oli 678 003 kpl. Prosentuaalisesti kasvua viime vuoteen on siis 10,2%. Euromääräisesti pikavippejä myönnettiin kuuden ensimmäisen kuukauden aikana 183 miljoonalla, jossa on kasvua viime vuoteen nähden 19%.

Pikavippien keskimääräinen lainasumma on nykypäivänä 246€ ja takaisinmaksuaika 34,1 päivää, kun vuoden 2011 vastaavana ajankohtana ne olivat 223€ ja 33,6 päivää.

Kaikkiaan pikalainatoiminnan asiakkaat ovat maksaneet tänä vuonna ottamistaan pikalainoista kuluja 44 miljoonaa euroa, joka tarkoittaa että lainoista kuluttajille aiheutuvat keskimääräiset pikavippikohtaiset kustannukset ovat noin 24% myönnetystä lainapääomasta. Pikavippiä haettaessa kannattaakin ottaa järki käteen ja tutkia mitä kuluja vipistä oikeasti kertyy, eikä tuijottaa lain vaatimaa “todellisen vuosikoron” mittari, jolla ei todellisuudessa ole mitään tekemistä pikalainasta kertyvien todellisten kulujen kanssa.

Kaikkiaan pikavippejä on myönnetty vuodesta 2005 lähtien jo noin 7 miljoonaa kappaletta ja yhteensä reilusti yli puoli miljoonaa suomalaista on käyttänyt erilaisia pikalainapalveluja. Vuonna 2011 pikalainoja myönnettiin kaikkiaan 322 miljoonan euron edestä ja näyttääkin siltä, että tänä vuonna päästään kokonaisuudessaan uusiin ennätyslukemiin. Suomalaisten koko luottokannasta pikavippien osuus on Suomen Tilastokeskuksen mukaan kuitenkin häviävän pieni ja vain 0,1% kaikista Suomen yksityishenkilöiden lainoista koostuu pienlainoista. Pikalainat lasketaan luottokannassa kulutusluottojen joukkoon, joiden kokonaissummasta pikavippien osuus on noin 0,7%.

Puheet pikavippien osuudesta suomalaisten ylivelkaantumiseen ovatkin virallisten ja vahvistettujen tilastojen valossa täysin tuulesta temmattuja ja todellinen velkaongelmien ydin piilee pankkien myöntämissä suurikokoisissa joustoluotoissa, sekä räjähdysmäisesti kasvaneessa luotollisessa verkkokauppatoiminnassa.

Lähde: Tilastokeskus