Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Hyvät asiakkaat, asiakaspalvelumme on suljettu juhannusaattona pe 24.6.

UUTTA SIVUSTOLLA - Lainaston uudistunut konsepti & tuotevalikoima!

Kehitämme jatkuvasti palveluitamme vastaamaan asiakkaidemme muuttuvaa kysyntää. Nyt haluamme esitellä teille täysin uuden Lainasto Ostosrahan. Lainasto Ostosraha korvaa perinteisen Pikavipin ja Limiittiluoton, jotka ovat poistuneet tuotevalikoimastamme. Lainasto Ostosrahaan on automaattisesti kytketty virtuaalinen luottokortti, jolla voit tehdä ostoksia suoraan verkossa.

Eritoten suomalaisten pikavippiyritysten peräänkuuluttamaa positiivista luottotietorekisteriä on nyt lähdetty selvittämään Suomen oikeusministeriön toimesta. Selvityksen rekisteristä tekee Lapin yliopiston oikeusinformatiikan instituutin johtaja, professori Ahti E. Saarenpää.

Tällä hetkellä Suomessa on käytössä ainoastaan ns. “negatiivinen luottorekisteri”, joka ei anna kuluttajan maksukyvystä kovinkaan todellista kuvaa. Yksi järjestelmän suurimmista ongelmista on, että luottohäiriömerkinnät siirtyvät rekisteriin niin hitaasti, että kuluttaja on saattanut ehtiä ottaa kymmeniä uusia lainoja ja lisätä velkataakkaansa huomattavasti ennen ensimmäisenkään merkinnän siirtymistä rekisteriin. Euroopassa onkin enää Suomea, Ranskaa ja Tanskaa lukuunottamatta kaikissa muissa EU-maissa käytössä positiivinen luottorekisteri, joka sisältää tiedot kaikista kuluttajien veloista aina asunto- ja autolainoista joustoluottoihin ja pikavippeihin. Tutkimusten mukaan rekisterillä on ollut selkeä ylivelkaantumista vähentävä vaikutus läpi EU:n ja esim. naapurimaassamme Ruotsissa rekisteri on ollut menestyksekkäässä käytössä jo 20 vuotta.

Positiivisesta luottorekisteristä selviää mm. miten velallinen on tähän mennessä luottonsa hoitanut, mikä luonnollisesti antaa luotonantajalle paremmat mahdollisuudet nähdä mahdolliset tulossa olevat maksuvaikeudet jo hyvissä ajoin etukäteen. Näin esimerkiksi pikavippiyritykset saavat huomattavasti nykyistä ajantasaisempaa tietoa pikavippien hakijoiden todellisesta maksukyvystä.

Oikeusministeriön selvityksessä tullaan kartoittamaan tarvetta ja mahdollisuuksia kyseisen rekisterin toteuttamiseksi vihdoin myös Suomessa ja selvityksen tekemistä edellytetään myös hallitusohjelmassa. Selvityksen alla ovat erityisesti rekisterinpidon kattavuus, rekisterin käytännön toiminnallisuus sekä rekisteristä aiheutuvat kustannukset. Selvityksen on määrä valmistua 28.2.2013 mennessä.