Positiivinen luottorekisteri vakuudettomille kulutusluotoille? | Lainasto Oy

Luet vanhaa artikkelia. Huomaathan, että Lainasto ei välttämättä tarjoa enää ao. tuotteita ilmoitetussa muodossa.

Tutustu uudistettuihin lainatuotteisiimme Lainaa-sivulla!


Suomessakin on säännöllisesti noussut esiin keskustelu positiivisen luottorekisterin tarpeesta ja mahdollisuuksista. Asia ylitti lopulta YLE:nkin uutiskynnyksen, kun kansanedustajat Timo Heinonen (Kokoomus) ja Johannes Koskinen (SDP) puhuivat positiivisten luottorekisterien puolesta ylivelkaantumisten ja maksuhäiriömerkintöjen ehkäisemiseksi.

Heinosen mukaan ihmisten kyky hoitaa talouttaan on ainoastaan näennäinen ja riskitekijöitä on paljon. Maksuhäiriömerkinnät ovat vähentynee peräti 40% niissä Euroopan maissa, joissa on käytössä positiivinen luottorekisteri, josta näkyy sekä kaikki velallisten velat pikavipeistä asunto- ja autolainoihin, että se, miten luotot on hoidettu. Heinosen mielestä myös Suomi hyötyisi positiivisten luottorekisterien käyttöönotosta.

Nykyisin Suomessa käytössä oleva luottotietorekisteri kertoo kansalaisten velanotosta vain puolitotuuksia. Maksuhäiriömerkinnästä huolimatta kuluttaja voi olla talousasioissaan hyvinkin vastuullinen. ”Negatiivinen luottorekisteri” kun ei kerro syytä maksuhäiriömerkinnälle, eikä sitä, mitä muita luottoja hakijalla on ja miten hän on ne vuosien saatossa hoitanut.

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa