Arkisto

TIEDOTE: Suomalaisten käsitykset pienlainoista kaukana todellisuudesta

HUOM. Lainastolta tällä hetkellä saatavilla 300 - 600 euron Pikavippi sekä 100 - 3000 euron Limiitti -lainatuotteet. Tästä syystä joissakin artikkeleissamme saattaa esiintyä vanhentunutta sisältöä.

Joka toinen suomalainen pitää rahalaitosten myöntämiä kulutusluottoja edelleen huomattavasti edullisempana vaihtoehtona kuin pikavippejä. Lainasto Oy:n TNS-Gallupilla teettämässä kyselytutkimuksessa puolet vastaajista yllättyivät, että alle 500 euron lainoissa kulutusluottojen ja pikavippien kokonaiskulut ovat nykyisin samalla tasolla.

Kesäkuussa voimaan astunut lakimuutos on karsinut pienlaina-alan toimijoita kovalla kädellä ja alkuvuoden yli 80 toimijasta jäljellä on noin 20 alan yritystä. Räikeimpiin ylilyönteihin syyllistyneet toimijat ovat lopettaneet toimintansa.

Kyselytutkimuksessa esitetyistä faktoista huolimatta 85 prosenttia suomalaisista pitää kulutusluottoa edelleen luontevimpana tapana ottaa pienlaina. Kyselyyn osallistuneille esitettiin myös väittämä, jonka mukaan pikavipit olisivat merkittävä syy suomalaisten ylivelkaantumiseen. Täysin tai jokseenkin samaa mieltä oli 77 prosenttia vastaajista.

– Todellisuudessa suomalaisten maksuhäiriömerkinnöistä viime vuonna prosentti johtui pikavippilainoista. Mielikuvat ja todellisuus ovat yhä kaukana toisistaan, Mika Pihlava Lainastosta kertoo.

Lisätietoa:

info@lainasto.fi