Ravintolapäivä on Suomesta alkanut ruokakarnevaali, jonka suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Nykyään ravintolapäivää vietetään jo kymmenissä maissa ympäri maailmaa. Seuraavaa ravintolapäivää vietetään lauantaina 21.11.2015.

Ravintolapäivän ideana on, että kuka tahansa voi olla yhden päivän ajan ravintoloitsija. Vaikkapa sinä!

Voit perustaa ruokaravintolan, yksinkertaisen ruokakojun tai vaikka kahvilan. Sinä päätät, mitä ruokaa tai juomaa tarjoilet – ja missä sitä tarjoilet!

Ravintolapäivään ilmoittaudutaan etukäteen ravintolapäivän nettisivujen kautta. Kaikki ilmoittautuneet ravintolat listataan kartalle, jotta kiinnostuneet asiakkaat löytävät perille ravintoloihin.

Ravintolapäivän tarjonta on ihastuttavan vaihtelevaa!

Ruoka on läpi historian ollut tekijä, joka kokoaa perheitä, kulttuureja ja kansoja yhteen. Ravintolapäivä jatkaa tällä historian viitoittamalla tiellä, tuoden nyt eri kulttuurit suomalaisten ulottuville, ja ehkäpä vieden myös suomalaisen kulttuurin muiden ulottuville.

Ravintolapäivänä on tarjolla ihastuttavan vaihteleva kattaus erilaisia ruokia ja juomia sekä eri maiden herkkuja.

Voit mahdollisesti upottaa hampaasi perinteiseen karjalanpiirakkaan, aitoon meksikolaiseen tacoon tai tuttuun italialaiseen pastaan!

Tai ehkäpä haluat nauttia vain smoothien keskellä kaupunkikierrosta? Suositut juomat ovat levinneet viimeistään ravintolapäivän myötä lähes jokaisen ulottuville.

Vinkit ravintolapäivään

Ravintolapäivään kannattaa valmistautua tutustumalla etukäteen ravintolapäivän tarjontaan.  Etenkin näin talvisaikaan, monet ravintolat ovat aivan tavallisissa asunnoissa. Siksi ravintoloita ei saata edes huomata kadulta käsin.

Ennen kuin menet herkuttelemaan, varaa mukaan käteistä rahaa! Ravintolat ovat, tai ainakin niiden pitäisi olla yksityishenkilöiden pitämiä. Siksi muualta tuttuja korttimaksulaitteita ei ravintoloista löydy.

Nauttimaan ei tarvinne erikseen kehoittaa, mutta yritä muistaa sekin!

Mukaan ravintolapäivään?

Jos sinua kiinnostaa lähteä mukaan ravintolapäivään, niin ei kannata enää empiä, vaan perustaa oma ravintola seuraavaan ravintolapäivään! Homma hoituu näin helposti.

  1. Aloita ideasta – mitä ja missä haluat tarjota. Tarjoatko kuppikakkuja kotisohvallasi, tarjoiletko pikkupurtavaa autostasi vai grillaatko hodareita taloyhtiön pihalla? Marraskuussa kannattaa muistaa varautua sään vaikutukseen. Sisätilat ovat siis varmempi valinta.
  2. Ilmoita itsestäsi – lisää siis ravintolasi palvelun verkkosivustolle. Kannatta myös kertoa ideastasi kavereille, työkavereille, sukulaisille – ja tietysti mainostaa sosiaalisessa mediassa.
  3. Nauti ravintolapäivästä – pidä hauskaa, nauti asiakkaiden palvelemisesta! Muista, että onnistunut päivä vaatii hyvän valmistautumisen. Korjaa myös jälkesi pois päivän päätyttyä.

Rahoitusta myös herkutteluun

Tiedäthän, että Lainasto tarjoaa monenlaisia rahoitusratkaisuja kaikkiin tilanteisiin? Pieniin menoihin voit hakea 100–400 euron pikavippiä, jossa on jopa vuoden maksuaika. Hieman suurempiin menoihin voit hakea joustavaa 200–2000 euron tililuottoa, jonka voi maksaa takaisin mukavissa kuukausierissä.

 

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa