Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Hyvät asiakkaat, asiakaspalvelumme on suljettu juhannusaattona pe 24.6.

UUTTA SIVUSTOLLA - Lainaston uudistunut konsepti & tuotevalikoima!

Kehitämme jatkuvasti palveluitamme vastaamaan asiakkaidemme muuttuvaa kysyntää. Nyt haluamme esitellä teille täysin uuden Lainasto Ostosrahan. Lainasto Ostosraha korvaa perinteisen Pikavipin ja Limiittiluoton, jotka ovat poistuneet tuotevalikoimastamme. Lainasto Ostosrahaan on automaattisesti kytketty virtuaalinen luottokortti, jolla voit tehdä ostoksia suoraan verkossa.

Suomen Tilastokeskus on julkaissut historiaan jääneen perinteisen Luottokantatilaston korvaajaksi nyt uuden Rahoitustoiminta-tilaston. Uudessa tilastossaan Tilastokeskus on uudistanut tietojen keruuta sekä tilastojen julkaisemista ja Rahoitustoiminta-tilastot tulevat jatkossa sisältämään mm. tiedot “muiden rahoituslaitosten” luottokannasta ja luottokorteista.

 

Uusia pienlainoja vuoden ensimmäisellä neljänneksellä noin 96 miljoonalla eurolla – korot ja kulut pienemmät kuin koskaan ennen

Ensimmäisen uudistetun Rahoitustoiminta-tilaston mukaan Suomessa myönnettiin uusia pienlainoja (käytännössä pikavippejä) vuoden 2013 ensimmäisellä vuosineljänneksellä yhteensä 350 190 kappaletta. Euromääräisesti suomalaiset ottivat pienlainoja kyseisellä ajanjaksolla noin 96 miljoonan euron edestä, joka on 8% enemmän viime vuoden vastaavaan vuosineljännekseen verrattuna ja reilu 7% vähemmän kuin edellisellä neljänneksellä. Myönnetyt pienlainat olivat tilastojen mukaan tammi-maaliskuussa keskimäärin 275€ suuruisia ja niiden keskimääräinen takaisinmaksuaika oli 38,7 vuorokautta. Kuluttajat maksoivat ottamistaan pienlainoista kaikkiaan 20 miljoonaa euroa erilaisia kuluja, joka tarkoittaa keskimääräisen lainakohtaisen koron olleen alle 21% myönnetystä velkapääomasta – eli vähemmän kuin koskaan pienlainojen historian aikana.

Koko antolainakanta maaliskuun lopussa noin 7 miljardia euroa

Suomen Tilastokeskuksen mukaan kotimaisten rahoituslaitosten antolainakanta oli kokonaisuudessaan liki 7 miljardia euroa vuoden 2013 ensimmäisen vuosineljänneksen lopulla. Kasvua edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan oli peräti 17% ja edelliseen vuosineljännekseenkin noin 3%. Kotitalouksien osuus koko luotonannosta oli lähes 25%, eli noin 2 miljardia euroa. Kasvua tässä on viime vuoteen noin 2%. Yritysluottoja puolestaan annettiin ensimmäisellä neljänneksellä reilulla 3 miljardilla eurolla, joka merkitsee yritysluototuksen kasvua 7 prosentilla viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Ulkomaiden osuus kotimaisten rahoituslaitosten antolainakannasta oli hieman alle 24%.