Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Hyvät asiakkaat, asiakaspalvelumme on suljettu perjantaina 2.12.

 

Venetsialaiset päättävät kesäkauden

Viikonloppuna ei kannata säikähtää pientä ilotulitteiden pauketta tai ihmetellä rannoilla näkyviä kokkoja. Silloin nimittäin vietetään venetsialaisia.

Mitkä ihmeen venetsialaiset?

Venetsialaisia on vietetty ympäri Eurooppaa jo useamman sadan vuoden ajan. Suomessakin juhlaa on ehditty viettää pitkälti yli sata vuotta, mutta siltikään se ei ole kaikkialla kovin tuttu juhla.

Venetsialaiset on nimittäin ollut perinteisesti lähinnä rannikkoseudun juhla. Nykyään venetsialaiset on onneksi alkanut levitä jo muuallekin Suomeen. Miksi venetsialaisia pitäisikään viettää ainoastaan rannikkoseudulla? Suomihan on tuhansien järvien maa!

Mistä venetsialaisissa on kyse?

Venetsialaisissa juhlistetaan veneily- ja mökkeilykauden päätöstä. Useimmiten venetsialaiset päättää kesän ja juhlinnan. Sen jälkeen tavarat siirretään takaisin mökiltä kaupunkiin.

Näkyvin osa venetsialaisia ovat ilotulitteet, lyhdyt ja kokot. Venetsialaisten aikaan monilla paikkakunnilla on sallittua ampua myös ilotulitteita, jotka valaisevat hienosti pimeän, syksyisen taivaan.

Missä venetsialaisia vietetään

Venetsialaisia voi viettää missä tahansa mökillä, missä päin Suomea hyvänsä. Tärkeintä on rentoutua ja nauttia ehkäpä kesän viimeisestä viikonlopusta.

Venetsialaisia on mahdollista viettää myös monessa yleisötapahtumassa ympäri Suomen. Tässä muutamia Lainaston väen kokoamia tapahtumia. Osa tapahtumista on maksullisia, osa ilmaisia.

Voit kertoa meille Facebookissa, jos joku suosikkitapahtumasi on jäänyt listalta pois!

Muistathan, että Lainaston väki palvelee äkillisessä rahantarpeessa myös venetsialaisten keskellä. Palvelemme viikonloppuisin klo 12:00–20:00 ja arkisin klo 8:00–22:00.

Rantakestilä, Ii
Iisalmen satama, Iisalmi
Hiekkasärkät, Kalajoki
LounasTupa, Kihniö
Hannunkivi, Kivijärvi
Kauppatori, Kokkola
Häyrylänranta, Konnevesi
Hotku ja keskusta, Kuusamo
Killanmäen lava, Kyrö
Kulttuurikeskus Vanha Paukku, Lapua
Saariston Puoti, Tutjunniemi, Liperi
Tori, Merikarvia
Ruukinranta, Meri-Teijo
Cafe Myllyranta, Mänttä
Säynäniemi, Orivesi
Eteläranta, Pori
Poroholma, Rauma
Näsinkallio, Tampere
Mustanlahden tapahtumasatama, Tampere
Gustavelund, Tuusula