Muutama helposti toteutettava niksi tekee matkustamisesta entistä vaivattomampaa. Nappaa vinkit talteen ja matkusta tulevana kesänä astetta rennommin.

Pukeudu lennolle rennosti ja lämpimästi

Lentomatkalle kannattaa pukea ylle sellaiset vaatteet, jotka eivät kiristä ja pitävät sinut lämpimänä. Kerrospukeutuminen on hyvä idea. Viisainta on pohtia, mihin aikaan saapuu määränpäähän ja millaiset keliolosuhteet siellä odottavat. Koska lentokoneissa on usein viileää, varustautuu moni lisäksi isolla huivilla.

Jalkojen turpoamista sekä väsymystä voi yrittää ehkäistä lentosukilla. Ne kannattaa ostaa asiantuntevasta erikoisliikkeestä, jossa neuvotaan sukkien oikeaoppinen käyttö.

Pakkaa vain tarpeelliset

Ahnehtiminen kannattaa harvoin eikä myöskään pakkaaminen tee siihen poikkeusta. Pakkaa mukaan vain aidosti tarpeelliset tavarat ja vaatteet. Esimerkiksi iltamenoja varten et tarvitse montaa uutta asua: panosta sen sijaan asusteisiin, kuten koruihin ja kenkiin.

Jos matkustat yhdessä jonkun kanssa, sopikaa keskenään, kuka tuo mitäkin. Esimerkiksi hiustenkuivaajaa tai kiharruspuikkoa ei kannata jokaisen kantaa erikseen. Mikäli mahdollista, selvitä jo etukäteen, löytyisikö hotellista riittävän tehokas hiustenkuivaaja ja mitä muita mukavuuksia huoneen hintaan kuuluu. Näin matkalaukkuun jää tilaa myös ostoksille kohdemaassa.

Moni kuuntelee lennolla musiikkia. Kokeile myös kiinnostavia podcasteja.

Kevyet käsimatkatavarat vaivattomaan matkustamiseen

Jos sinulla on ruumaan menevä laukku, pakkaa sinne kaikki sellaiset tavarat, joita ilman pärjäisit, vaikka laukku jäisikin seikkailemaan jonnekin lähtö- ja kohdemaan välille. Käsimatkatavaroihin sen sijaan kannattaa laittaa passi, matkaliput, lompakko, reseptilääkkeet sekä reseptit ja jotain viihdykettä lennolle. Vastamelukuulokkeet tekevät lentämisestä miellyttävämpää, sillä ne suodattavat ääntä.

Varmista, ettei laukussasi ole muun muassa teräviä esineitä kuten sakset tai metalliset sukkapuikot eikä yli 100 millilitran pakkauksessa olevia nesteitä.

Ajanvietettä lentokoneeseen

Erityisesti pitkillä lennoilla aika voi käydä pitkäksi. Kun varaat käsimatkatavaroihin tekemistä lentoa varten, sujuu reissu astetta mukavammin. Jos haluat säästää selkääsi, pakkaa mukaan vain pari aikakauslehteä tai tabletti: lehdet voit jättää vaikka hotellille luettuasi ne. Toisaalta otteessaan pitävä kirja saa unohtamaan ympäristön ja olet määränpäässäsi ennen kuin huomaatkaan.

Lasten kanssa matkustavien kannattaa varata mukaan paljon vaihtelevaa tekemistä: tarravihkoja, piirustuslehtiö ja kyniä, uusi lelu, kirjoja ja lehtiä, pelejä tablettiin sekä pientä pureskeltavaa kuten viinirypäleitä, välipalakeksejä ja vaikkapa vihannestikkuja.

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa