Miten korotan luottorajaani?

Lainaston asiakkaana voit korottaa luottorajaasi, kun saat ilmoituksen Omat Sivut -asiakaspaneelista, että luottorajan korotusta on mahdollista hakea.

  1. Korotusta haetaan sähköisesti. Voit tehdä sen missä vain, kunhan käytössäsi on näytöllinen älylaite ja toimiva verkkoyhteys.
  2. Luottorajan korotusta voi hakea 3000 euroon asti osoittamalla luottokelpoisuutta, maksuvaraa ja maksukykyä. Maksetut laskut osoittavat maksukykyä ja yleensä luottorajan korotusta voi hakea kerran maksettua laskua kohden ja tyypillinen luottorajan korotus on 200-500 euron välillä.
  3. Korotushakemus arvioidaan myös yksittäistapahtumana sen hetken mukaisten olosuhteiden ja tietojen perusteella. Alkuperäinen myönnetty luotto ei siis takaa myönteistä luottorajan korotusta.

Korotushakemuksen tekeminen on nopea prosessi. Se on jopa nopeampi kuin alkuperäisen luottohakemuksen tekeminen, sillä esimerkiksi alkuperäisen hakemuksen yhteydessä tehtävää käyttäjätilin luomista ei tarvitse toistaa.

Maksaako luottorajan korottaminen?

Luottorajan korottaminen on maksutonta. Voit siis huoletta korottaa luottorajaasi ilman lisäkuluja. Lisäksi kortti pysyy kuukausi- ja vuosimaksuttomana, vaikka korottaisitkin luottorajaasi.

Esimerkki luottokustannuksista:

3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kk maksuajalla yhteensä 435,79 €, takaisinmaksettava kokonaissumma 3435,79 €, todellinen vuosikorko 29,10 %.

Paljonko on sopiva luottoraja?

Sopivan luottorajan määrittely on yksilöllistä ja riippuu useista tekijöistä. Esimerkiksi, jos olet suunnitellut suurempaa hankintaa, kuten uutta tietokonetta tai lomamatkaa, ja huomaat, että nykyinen luottorajasi ei riitä kattamaan näitä kustannuksia, voi olla aika harkita luottorajan korotusta.

Sopivan luottorajan määrittäminen on tasapainottelua oman talouden hallinnan ja joustavuuden välillä. Luottorajan tulee olla riittävän suuri, jotta se tarjoaa joustavuutta silloin, kun sitä tarvitaan. Toisaalta, luottoraja ei saa johtaa taloudellisiin vaikeuksiin. Muista, että luoton käyttö ja maksaminen vaativat vastuullisuutta.

Mistä voin tarkistaa luottorajani?

Lainaston asiakkaana voit tarkistaa oman luottorajasi Omat Sivut -asiakaspaneelista. Tämä on keskeinen paikka, josta löydät kaikki tarvitsemasi tiedot luotostasi.

Asiakaspaneelista näet milloin tahansa jäljellä olevan luottovarasi sekä avoimet luotot. Tämä auttaa sinua seuraamaan luoton käyttöäsi ja suunnittelemaan talouttasi.

Lisäksi asiakaspaneelista voit tarvittaessa vaihtaa laskutustapaa. Esimerkiksi, jos haluat siirtyä paperilaskusta e-laskutukseen, voit tehdä sen helposti ja nopeasti asiakaspaneelissa.

Asiakaspaneelista löytyy myös UKK-osio, josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Tämä on hyvä paikka aloittaa, jos sinulla on kysymyksiä luottorajasi tai muiden luottoon liittyvien asioiden suhteen. Omat Sivut -linkki löytyy sivuston oikeasta yläkulmasta.

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa