Huom. Väliaikainen korkokattolaki voimassa 30.9.2021 saakka lue lisää

Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

Huomaathan, että Lainasto ei tarjoa enää Limiittiluotto-tuotetta. Tutustu uudistettuihin lainatuotteisiimme Lainaa-sivulla!


Maksetaanko pikavippi heti tilille?

Kyllä. Pikavipit ja tilililuotot maksetaan heti – noin 5 minuutissa – tilille. Parhaimmillaan maksujat ovat ma-su 07-23 – siis lainaa saa jokaisena viikonpäivänä.

Miksi en saa vippiä tai lainaa?

Kielteiseen lainapäätökseen voi olla useita syitä. Listaan tässä muutamia yleisimpiä

1. Luottotiedot

Luottotiedoissasi saattaa olla maksuhäiriömerkintä. Tarkista luottotietosi: www.omatieto.fi»

2. Liian suuri laina

Esim. 18-vuotias ei pääsääntöisesti saa kuin 100-400 € lainan. Ensilainaajissa ja alle 23-vuotiaissa lainaajissa luottoriski on suurempi, mistä syystä lainayritykset usein lainaavat vain pienempiä summia.

3. Virheellisesti täytetty lainahakemus

Täytä lainahakemus huolellisesti!

4. Edellinen laina on maksamatta

Samalla pikavippiyrityksellä saattaa olla monta vippisivustoa ja heillä on sinun vanhat lainatietosi tallessa.

Vertailemme puolueettomasti uudet vipit

Seuraamme lainamarkkinoita päivittäin ja aina uuden pikavippiyrityksen ilmaantuessa otamme lainapalvelun tarkasteluun. Mikäli yritys ja sen tarjoama tuote on hyvä, otamme yrityksen uudet vipit mukaan listauksiimme.

Pikavippi pähkinänkuoressa

Pikalainoja myönnetään täysi-ikäisille yli 18-vuotiaille Suomen kansalaisille. Lainoissa ei tarvita vakuutta tai takaajia. Maksimilainamäärä on 400 €. Laina-ajat vaihtelevat 7 vuorokaudesta jopa 6 kuukauteen. Lainan haussa tarvitaan verkkopankkitunnukset ja yleensä myös GSM-puhelin. Maksuhäiriömerkintä saattaa olla este lainan saannille. Pikavippejä myönnetään joustavimmissa tapauksissa klo 07-23 viikon jokaisena päivänä. Voit siis saada pikavipin heti tilillesi.

Lainan otossa kannattaa tietysti aina käyttää harkintaa, mutta vipit ovat oiva keino äkillisen rahan tarpeen yllättäessä. Vaikka pikavippejä usein paheksutaankin, on pikalainaus kuitenkin tätä päivää ja onkin oikein käytettynä näppärä keino selvitä yllättävästä rahoitustarpeesta. Itse kukin voi kohdata elämässään monenlaisia ennalta arvaamattomia menoja: äkilliset odottamattomat laskut, kulkuneuvon (esim. auton) tai kodinkoneen hajoaminen, sairaalalaskut jne. Esimerkiksi 1000 euron lainaa ei ole kovin miellyttävä pyytää tuttavalta, koska raha-asioiden hoito ja etenkin satunnaiset rahavaikeudet koetaan hyvin henkilökohtaisiksi asioiksi.

Tiesitkö tätä pikalainoista?

Pikalainoja, joustoluottoja ja erilaisia muita vastaavanlaisia tuotteita käyttävät aivan tavalliset suomalaiset. Heidän joukossaan on paljon työssäkäyviä, yrittäjiä, opiskelijoita ja eläkeläisiä – aivan tavallisia raha-asiansa ja työnsä tai opiskelunsa kunnialla hoitavia kansalaisia. Vipin ottaminen ei siis kerro missään tapauksessa elämänhallinnan puutteesta tai holtittomasta varojen käytöstä, yli varojen elämisestä tai muusta vastaavasta. Yllättävä sairaalareissu tai vaikka lemmikkieläimen sairastuminen ja kalliit tutkimus- ja leikkauskulut saattavat sekoittaa kenen tahansa budjetin, vaikka raha-asioiden hoito olisikin vakaalla pohjalla. Juuri tällaisissa tilanteissa limiittiluotot ja pikalainat ovat oivallisia: saat rahaa nopeasti ja selittelemättä käyttöösi. Ei siis missään tapauksessa kannata antaa laskujen jäädä maksamatta, koska tästä on hyvin kalliit seuraukset. Sen sijaan vipin maksat kenenkään tietämättä pois, kun varallisuus taas antaa myöden.

Tililuotto on valmis luottopäätös – nostoja teet harkinnan mukaan

Kun haet tililuottoa, sinulle määritellään tietty limiitti. Tämä raja määräytyy luotonantajan kriteerien perusteella: esimerkiksi ikäsi, työllisyysasemasi ja aiempien lainojen hoitaminen vaikuttavat asiaan. Limiitin määrittäminen ei tarkoita, että sinun tulisi nostaa ja käyttää koko summa. Voit tehdä nostoja oman harkintasi ja tarpeesi mukaan ja sitä mukaa, kun lyhennät lainaa, vastaava summa palautuu jälleen käytettäväksesi. Periaatteessa tililuotto ei siis eroa siitä, miten luottokorttia käytetään. Yleensä ensimmäiselle nostolle on määrätty jokin tietty minimisumma, mutta tämän jälkeen summan määrittelet sinä itse. Tällainen joustoluotto on kätevä olemassa, vaikka mitään akuuttia rahantarvetta ei olisikaan: ihan kaiken varalta. Kuluja aiheutuu yleensä vain luoton käytöstä, ei siis siitä, että sinulla on hallussasi myönteinen luottopäätös. Nämä kulut ovat aina lainanantajakohtaisia ja ne kannattaa lukea huolellisesti sopimusteksteistä.