Ensimmäinen adventti aloittaa virallisen kirkkovuoden. Samalla se aloittaa suomalaisten joulunodotuksen. Ensimmäinen adventtisunnuntai on vuosittain aina marraskuun 27. ja joulukuun 3. välisenä aikana, riippuen siitä mihin joulupäivä osuu. Vuonna 2015 ensimmäinen adventti on 29.11.

Tiesitkö tätä? Sana adventti tarkoittaa Herran tulemista – latinaksi adventus Domini.

Tavallisesti ensimmäisenä adventtina luetaan kirkoissa tekstejä palmusunnuntaista ja pääsiäisestä. Monelle joulunajan aloittaminen pitää sisällään myös Hoosianna-hymnin laulantaa ja hiljentymistä.

Parhaat joulumarkkinat

Suomessa järjestetään runsaasti erilaisia joulumarkkinoita. Me listasimme alle omat suosikkimme.

  • Turku – Kun puhutaan joulusta, on joulurauhan julistava Turku aina ensimmäinen mieleen tuleva kaupunki. Vanhalla suurtorilla järjestettävät markkinat ovat täynnä myyntikojuja ja tapahtumia. Markkinat järjestetään marras-joulukuussa yhteensä neljänä eri viikonloppuna.
  • Helsinki – Helsingissä järjestetään useita joulumarkkinoita. Suosituimpia ovat muun muassa Tuomaan Markkinat Senaatintorilla, Saksalainen joulutori Kampissa, Marttojen joulumyyjäiset, Lucia-markkinat ja Kolmen sepän aukion Joulumaailma.
  • Rovaniemi – Pohjoisen omat Arktiset Markkinat -järjestetään vuosittain, tavallisesti noin joulukuun puolivälissä.

Samantapaisia tapahtumia löydät myös Kuopiosta, Salosta, Joensuusta, Jyväskylästä – ja kymmenistä muista suomalaisista kaupungeista ja kunnista.

Jos haluat lähteä vähän kauemmas jouluostoksille, harkitse näitä Euroopan joulutoreja:

  • Berliini – Ympäri kaupunkia levittäytyneet joulumarkkinat tarjoavat paljon ostettavaa ja syötävää kaikille joulufaneille. Saksalaiseen tyyliin tarjolla on makkaran, burgereiden ja schnitzeleiden lisäksi muun muassa hattaraa, paahdettuja kastanjoita ja lämmintä Glühweinia.
  • Bremen – Selvästi Berliinin vastaavaa pienempi, mutta tunnelmaltaan yhtä upea kuin Berliini. Bremeniin pääsee Suomesta helposti lentämällä. Kaupunki on tunnetun Becks-oluen koti.
  • Pariisi, Champs Elysees – Aina upea Pariisi on joulunaikaan täydessä valoloistossaan. Yli 150 erilaisen myyntikojun joukosta löydät paljon käsin tehtyjä tuotteita, ihania koristeita, uusia lahjaideoita ja hyvää katuruokaa. Kävelykadun tapahtuma on avoinna marraskuun puolivälistä aina tammikuun alkuun asti.
  • Kööpenhamina, Tivoli – Legendaarisen Tivolin joulumarkkinat järjestetään 2015 jo 22. kertaa. Huvipuiston alueella on tapahtumia koko perheelle aina pienistä lapsista eläkeläisiin asti.
  • Wien – Romanttinen ja näyttävä Wien on todellinen joulunajan unelmakaupunki. Joulumarkkinoiden aikana järjestetään runsaasti konsertteja ja esityksiä. Suosittelemme tutustumaan muun muassa Spittelbergin ja Christkindlmarktin alueiden markkinapaikkoihin.

Rahaa ostoksiin tai matkalle?

Lainasto tarjoaa yli 21-vuotiaille suomalaisille 100–2000 euron Tililuottoa. Luotto on niin sanottu jatkuvaluonteinen sopimus. Kun haet sitä ensimmäistä kertaa, me annamme käyttöösi 2000 € suuruisen luottorajan.

Voit nostaa tästä luotosta haluamasi suuruisen summan. Nostoja voi tehdä rajattomasti joka kuukausi, kunhan luoton yläraja ei ylity. Vaikka käytössäsi on 2000€ suuruinen luottoraja, maksat kulut vain nostamastasi summasta.

Jos siis tarvitset apua joulusi rahoittamiseen, anna meidän auttaa!

 

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa