Google Pay

Google Pay on nopea ja vaivaton tapa tehdä maksuja

Hae luottokorttia

Lainaston korttiluotto on vakuudeton jopa 3 000 euron jatkuva luotto, jonka nimelliskorko on 19,50 % (marginaali 15 % + viitekorko 4,5 % – 01.07.2024-31.12.2024).. Luotonhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi. Esimerkki: 3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kk maksuajalla yhteensä 435,79 €, takaisinmaksettava kokonaissumma 3435,79 €, todellinen vuosikorko 29,10 %.

Lainasto Visa-luottokortti maksutapahtumassa Google Payn avulla kaupassa.
Google Pay

Miksi valita Google Pay?

Google Pay mahdollistaa maksamisen kaikilla lähimaksutoiminnolla varustetuilla maksupäätteillä, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Voit tunnistaa yhteensopivan maksupäätteen sen näyttämästä lähimaksukuvakkeesta.

Google Pay -sovelluksella voit maksaa ostoksesi helposti ja turvallisesti Android-laitteellasi ilman tarvetta näppäillä tunnuslukuja. Voit maksaa myös yli 50 euroa ylittävät ostoksesi Google Payn avulla.

Maksutapahtuman yhteydessä korttitietojasi ei jaeta muiden osapuolten kanssa, joten voit olla varma tietojesi pysyvän turvassa. Joten voit luottavaisin mielin hyödyntää maksukorttiasi Google Payn avulla ja unohtaa fyysisen kortin mukana kuljettamisen.

Näin otat Google Payn käyttöön

  1. Asenna Google Wallet -sovellus puhelimeesi.
  2. Kun sovellus on asennettu, käynnistä se ja valitse ”Lisää kortti”.
  3. Lisää Lainasto Visa-luottokortin tiedot ohjeiden mukaisesti.
  4. Hyväksy käyttöehdot.
  5. Viimeistele kortin rekisteröinti, ja nyt olet valmis käyttämään Google Pay -palvelua.

Näin maksat Google Paylla

Kun huomaat maksupäätteessä lähimaksu-symbolin, voit käyttää Google Pay -sovellusta ostosten maksamiseen.

Lähimaksutapahtuma Google Paylla.
Ostoksesi arvon ollessa alle lähimaksurajan (50 €): Aktivoi puhelin ja pidä se lähellä maksupäätettä, kunnes maksu on suoritettu onnistuneesti.
Lähimaksutapahtuma Google Paylla. Puhelimen lukitus pois päältä. Näytöllä Lainasto Visa-luottokortti.
Ostoksesi arvon ollessa yli lähimaksurajan (50 €): Aktivoi puhelin ja avaa lukitus henkilökohtaisella koodillasi. Vie puhelin maksupäätteelle ja pidä se lähellä maksupäätettä, kunnes maksu on suoritettu onnistuneesti.

Google Pay maksut myös älykellolla

Voit käyttää Google Payta älykellon avulla maksamiseen kaupan kassalla, kunhan älykellosi on yhteensopiva ja siinä on asennettuna Google Pay -sovellus (tarkista yhteensopivuus kellon valmistajalta). Lisäksi älykellon tulee käyttää WearOS-käyttöjärjestelmää (versio 2.15 tai uudempi). Tämä ominaisuus toimii yhdessä iOS- ja Android-älypuhelimen kanssa, ja varmista, että WearOS-kumppanisovellus on asennettuna puhelimeesi, jotta korttitiedot voidaan siirtää älykelloon.

Tarkemmat ohjeet älykellon kanssa maksamisesta ja kortin lisäämisestä kelloon saat tutustumalla Googlen omaan ohjeistukseen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mobiilimaksaminen viittaa maksutapahtumiin, jotka suoritetaan älylaitteella. Tämä on mahdollista useiden sovellusten, kuten Google Payn avulla. Mobiilimaksamista voidaan käyttää monissa eri yhteyksissä, kuten fyysisissä kaupoissa kassalla, verkkokaupoissa tai erilaisissa sovelluksissa.

Mobiilimaksaminen on turvallinen ja kätevä tapa tehdä ostoksia, olitpa sitten kotona tai ulkomailla. Voit jättää lompakkosi kotiin ja maksaa ostoksesi helposti puhelimellasi. Lisäksi älypuhelimella voit suorittaa lähimaksuja yli 50 € ostoksiin ilman tarvetta näppäillä PIN-koodia maksupäätteeseen.

Mobiilimaksujen turvallisuus perustuu siihen, ettei maksukorttisi numero tallennu sovellukseen tai älylaitteeseen, eikä sitä jaeta kauppiaan kanssa maksutapahtuman yhteydessä. Sen sijaan maksusovellukseen luodaan virtuaalinen kortti, joka on turvattu tehokkaasti suojatuilla tiedoilla.

Ei. Google Payn käyttö sekä sillä maksaminen on maksutonta.

Maksupääte näyttää hyväksymisilmoituksen, kun maksu on vahvistettu. Laitteesi näytöllä näkyy myös hyväksymisilmoitus, kun maksu on onnistunut. Useimmat älykellot värähtelevät maksusuorituksen yhteydessä.

Verkkomaksujen osalta voit olla varma onnistuneesta maksusta, kun näet ilmoituksen hyväksytystä maksusta. Lisäksi saat erilliset ilmoitukset jokaisesta tapahtumasta, jos olet ottanut ilmoitukset käyttöön asetuksista.

Jos maksu ei suju suunnitellusti, tarkista ainakin seuraavat asiat:

- Varmista, että laitteesi on aktiivinen (erityisesti alle lähimaksurajan olevissa tapahtumissa).
- Avaa laitteen lukitus (tarpeen erityisesti yli lähimaksurajan olevissa tapahtumissa).
- Varmista, että ostoksesi mahtuvat korttisi käytettävissä oleviin varoihin.
- Tarkista, ettei sinulla ole maksamattomia laskuja, joiden eräpäivät ovat menneet.
- Varmista, että laitteessasi on NFC (lähikenttäviestintä) -ominaisuus ja se on aktivoitu (tarvitaan kaupassa maksamisessa).
- Joissain tilanteissa ostosten tekemiseen tarvitaan aktiivinen verkkoyhteys.

Kyllä, jos kortti on suljettu asiakaspalvelusta tai omilta sivuilta, ei korttia voi käyttää enää Google Payssa.