Mikä on pikavippi?

Perinteisesti pikavippi mielletään pieneksi ja lyhytaikaiseksi kertalainaksi, joka on osa laajempaa pikalainojen joukkoa. Pikavipit ovat vakuudettomia lainoja, mikä tarkoittaa sitä, että niitä voi hakea ilman omaisuuden panttaamista. Pikavippihakemus tapahtuu alusta loppuun verkossa, mikä on vakuudettomuuden lisäksi toinen avaintekijä sille, miksi pikavipin voi saada käyttöön saman päivän aikana – lainanmyöntäjästä riippuen joskus jopa minuuteissa.

Pikavipit ovat usein suunnattu tilapäiseen rahantarpeeseen ja niiden takaisinmaksuaika vaihtelee muutamasta päivästä jopa vuosiin. Pikavipin suuruuskin vaihtelee, mutta yleisesti tunnettu pikavippi on kuitenkin alle 2000 euroa.

Kiinnostaako joustava ja monipuolinen luotto? Hakeudu Lainaston virtuaalisen Visa-luottokortin omistajaksi. Hyväksytyn hakemuksen jälkeen luotto on käytettävissäsi jo muutamassa minuutissa!

HAE LUOTTOA

Millainen on hyvä pikavippi?

Hyvän pikavipin tunnusmerkit voivat vaihdella yksilöllisten tarpeiden mukaan, mutta on olemassa joitakin yleisiä piirteitä, jotka voivat auttaa määrittämään, millainen pikavippi voi olla hyvä. Hyvä pikavippi on usein sellainen, joka tarjoaa tasapainon edullisten kustannusten, läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden välillä.

Edulliset kustannukset ovat olennainen osa hyvää pikavippiä. Tähän sisältyy kohtuullinen korkotaso ja mahdollisimman vähäiset ylimääräiset kulut. Edullisuus ei kuitenkaan tarkoita pelkästään matalaa korkoa, vaan myös selkeää hinnoittelua, jotta lainansaaja voi ymmärtää kokonaiskustannukset. Tämä tarkoittaa siis sitä, että lainaehtoihin ei ole sisällytetty niin sanottuja ”piilokuluja”.

Hyvä pikavippi tarjoaa myös joustavuutta. Tämä voi ilmetä eri laina-aikavaihtoehtoina tai mahdollisuutena neuvotella maksusuunnitelmasta, jos taloudellinen tilanne muuttuu odottamattomasti. Joustavuus auttaa lainanhakijaa sovittamaan lainan omiin tarpeisiinsa ja maksukykyynsä.

Hyvä pikavippi tarjoaa selkeää ja ymmärrettävää tietoa lainan ehdoista. Lisäksi vastuullinen lainanantaja arvioi huolellisesti lainanhakijan maksukykyä varmistaakseen, ettei laina aseta liiallista taloudellista rasitetta. Tämä auttaa välttämään liiallista velkaantumista ja taloudellisia vaikeuksia.

Millaisiin tilanteisiin pikavippi sopii?

Pikavippi voi olla hyödyllinen ratkaisu monissa tilanteissa, kun tarvitaan nopeaa rahoitusta. Tässä muutamia esimerkkejä:

 • Odottamattomat laskut: Jos saat yllättäen odottamattoman laskun, kuten auton korjauskustannukset tai lääkärilaskun, pikavippi voi auttaa sinua selviytymään näistä kuluista välittömästi.
 • Pienet hankinnat: Jos haluat tehdä pienen hankinnan, kuten kodinkoneen tai elektroniikkalaitteen ostamisen tarjoushintaan, mutta et halua tai pysty odottamaan palkkapäivääsi, pikavippi voi olla kätevä vaihtoehto.
 • Kiireelliset kodin korjaukset: Mikäli kotisi vaatii äkillisiä korjauksia, kuten vesivahingon tai sähköongelman takia, pikavippi voi tarjota nopean avun kattamaan välittömät korjauskustannukset. Näin voit huolehtia kodin kunnosta välittömästi ja maksaa lainan takaisin sopivana ajankohtana.
Kun palkkapäivään on vielä matkaa ja odottamaton menoerä tai lasku odottaa maksua, pikavippi saattaa olla harkinnan arvoinen vaihtoehto.

Milloin pikavippiä ei kannata hakea?

Vaikka pikavippi voi olla hyödyllinen ratkaisu esimerkiksi yllä mainituissa tilanteissa, on myös tärkeää tunnistaa tilanteet, joissa sen hakemista ei kannata harkita. Tässä muutamia esimerkkejä:

 • Pitkän aikavälin taloudelliset vaikeudet: Jos sinulla on jatkuvia taloudellisia haasteita ja tarvitset lainaa pidemmällä takaisinmaksuajalla, pikavippi ei välttämättä ole paras vaihtoehto.
 • Velkaantumisen riski: Jos sinulla on jo paljon velkaa tai maksuhäiriömerkintöjä, pikavipin hakeminen voi pahentaa tilannetta entisestään. On tärkeää hoitaa nykyiset velat kuntoon ennen uuden lainan hakemista.
 • Tiedottomuus takaisinmaksukyvystä: Ennen pikavipin hakemista on tärkeää arvioida oma takaisinmaksukykysi realistisesti. Jos et ole varma pystyväsi maksamaan lainaa sovitussa ajassa, kannattaa harkita muita vaihtoehtoja.

Pikavipin hakeminen

Pikavipin hakeminen on tänä päivänä lähes poikkeuksetta nopeaa ja helppoa. Useimmat pikavippiyritykset tarjoavat mahdollisuuden hakea lainaa verkossa, mikä tekee prosessista vaivattoman ja kätevän. Tässä muutamia vaiheita, jotka yleensä sisältyvät pikavipin hakuprosessiin:

 • Valitse sopiva lainasumma: Ensin sinun tulee päättää, kuinka paljon rahaa tarvitset ja minkä suuruisen pikavipin haluat hakea.
 • Tutustu lainaehtoihin: On tärkeää lukea huolellisesti läpi lainaehtoja ja varmistaa, että ymmärrät kaikki takaisinmaksuun liittyvät tiedot, kuten koron ja mahdolliset lisämaksut.
 • Täytä hakemus: Seuraavaksi täytät online-hakemuksen antamalla tarvittavat tiedot itsestäsi, taloudellisesta tilanteestasi sekä toivomastasi lainasta.
 • Lainapäätös: Pikavippiyritys arvioi hakemuksesi ja tekee päätöksen lainan myöntämisestä. Jos hakemuksesi hyväksytään, saat usein päätöksen välittömästi tai lyhyen odotusajan jälkeen.
 • Rahan siirto: Jos lainapäätös on myönteinen, rahat siirretään yleensä tilillesi nopeasti, lainanmyöntäjästä ja omasta pankistasi riippuen jopa minuuteissa.

Hae pikavippi vastuullisesti

Pikavipin hakeminen edellyttää harkittua päätöksentekoa. Älä hae pikavippiä hetken mielijohteesta, vaan varmista, että tarve on todellinen. Vaikka korkolakimuutokset ovat kohtuullistaneet korkoja, tarkastele huolellisesti eri pikavippiyritysten tarjoamia korkoja ja muita kustannuksia. Lisäksi ota selvää eri lainanmyöntäjien tarjoamista lisäpalveluista ja vertaile niitä ennen päätöksentekoa.

Muista, että pikavippi on myös maksettava takaisin, ja takaisinmaksusuunnitelma tulisi suunnitella realistisesti omiin taloudellisiin resursseihin sopivaksi. Maksamatta jättäminen voi aiheuttaa ongelmia, joten vastuullinen lainanotto on avain taloudelliseen hyvinvointiin.

Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae luottokorttia