Digitaalisen vallankumouksen myötä raha-asioiden hoitaminen ja lainanotto ovat siirtyneet verkkoon. Jo hyvän tovin olemme voineet hakea lainoja suoraan kotisohvalta käsin, säästäen aikaa ja vaivaa ilman tarvetta pankkikäynteihin tai paperilomakkeiden täyttämiseen. Tämä artikkeli avaa oven nettilainojen maailmaan ja tarjoaa kattavan katsauksen siihen, mitä sinun tulee tietää harkitessasi nettilainan ottamista.

Artikkelissa tarkastelemme nettilainaprosessia vaihe vaiheelta, esittelemme erilaiset nettilainatyypit ja niiden käyttötarkoitukset sekä pureudumme nettilainojen hyötyihin ja haittoihin. Lisäksi saat käytännön vinkkejä onnistuneeseen nettilainan hakemiseen ja takaisinmaksuun.

Mikä on nettilaina?

Nettilaina, joka tunnetaan myös nimellä verkkolaina, viittaa lainaan, jonka hakeminen ja hallinnointi tapahtuvat kokonaan verkossa, yleensä jonkinlaisen verkkopalvelun tai sovelluksen kautta. Nettilainat ovat avanneet uuden aikakauden lainanotossa mahdollistaen hakemusten tekemisen milloin tahansa – myös virka-aikojen ulkopuolella. Voit hakea nettilainaa ja hoitaa laina-asioitasi verkossa mihin aikaan päivästä tahansa.

Myös Lainaston virtuaalista luottokorttia voi hakea milloin tahansa verkossa. Luottorajaa on mahdollista nostaa asteittain jopa 3000 euroon asti. Verkkomaksamisen lisäksi virtuaalinen Visa-luottokortti toimii myös Google Pay -maksupalvelussa Android-laitteissa. Hae vaikka heti!

HAE LUOTTOA

Lainaston korttiluotto on vakuudeton jopa 3 000 euron jatkuva luotto, jonka nimelliskorko on 19,50 %. Luotonhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi. Esimerkki: 3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kk maksuajalla yhteensä 435,79 €, takaisinmaksettava kokonaissumma 3435,79 €, todellinen vuosikorko 29,10 %.

Vaikka nettilainat mahdollistavat hakemusten tekemisen ympäri vuorokauden, on hyvä pitää mielessä, että lain mukaan Suomessa lainaa saa myöntää vain kello 7-23 välisenä aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka voit tehdä hakemuksen milloin tahansa, lainan hyväksyminen ja rahansiirto saattavat tapahtua ainoastaan näiden aikarajojen puitteissa. Nettilainat tarjoavat siis joustavuutta hakemusprosessissa, mutta lopulliset päätökset ja rahansiirrot noudattavat tiettyjä aikoja.

Nettilainat mahdollistavat kätevän ja nopean lainanottoprosessin ilman fyysisiä asiointikäyntejä tai paperilomakkeita. Tämä tarkoittaa, että voit hakea lainaa omalta kotisohvaltasi milloin tahansa päivästä, ottaen kuitenkin huomioon voimassa olevat aikarajat.

On olemassa kuitenkin keino, jolla voi saada nettilaina käyttöön myös yöaikaan. Siitä kerromme lisää artikkelissamme pikavippi heti tilille 24h.

Eri tyyppiset nettilainat

Käytännössä mikä tahansa laina tai luotto, jonka voi hakea kokonaan verkossa, voidaan määritellä nettilainaksi. Tunnetuimpia nettilainoja ovat pikavipit, kulutusluotot ja joustoluotot.

Pikavippi – nopea apu pieniin menoihin

Pikavippi on yksi tunnetuimmista nettilainatyypeistä. Perinteisimmillään se on pieni lainasumma, joka myönnetään kokonaisuudessaan kerralla ja suhteellisen lyhyeksi ajaksi. Pikavippi sopii yllättäviin menoihin tai tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeaa rahoitusta. Hakuprosessi on usein nopea ja helppo, ja monet pikavippipalvelut tarjoavat välitöntä lainapäätöstä. Lue lisää pikavipeistä.

Kulutusluotto – hieman suurempaan tarpeeseen

Kulutusluotto on suurempi lainasumma, joka voi kattaa laajemman kirjon taloudellisia tarpeita. Se soveltuu esimerkiksi kodinkoneiden hankintaan, remonttiin tai lomamatkan rahoittamiseen. Kulutusluottoja voi hakea verkossa eri määrillä ja takaisinmaksuajoilla. Koska summat ovat suurempia, hakuprosessi voi vaatia hieman enemmän dokumentaatiota. Lue lisää kulutusluotoista.

Joustoluotto – joustavaa rahaa omaan tahtiin

Joustoluotto tarjoaa joustavan ratkaisun lainanottoon. Se on kuin jatkuvasti avoinna oleva luottotili, jolta voi nostaa rahaa oman tarpeen mukaan. Joustoluottoa voi käyttää pienempiin arjen menoihin tai yllättäviin kuluihin. Maksaessasi takaisin, sinulle vapautuu uudelleen käytettävissä olevaa luottoa. Tämä mahdollistaa joustavan lainanoton ilman uusien hakemusten tekemistä. Lue lisää joustoluotoista.

Nettilainan hakeminen on helppoa ja kätevää, sillä se tapahtuu nimensä mukaisesti verkossa. Hakuprosessiin voi käyttää mitä tahansa nykyaikaista älylaitetta, jossa on näyttö ja toimiva internet-yhteys.

Nettilainojen edut ja haitat

Nettilainat ovat tuoneet mukanaan merkittäviä etuja ja haittoja lainanottajille. Alla olemme listanneet joitakin huomionarvoisia etuja ja haittoja, jotka liittyvät nettilainoihin:

Yksi merkittävimmistä eduista, jotka nettilainat tarjoavat, on niiden sähköinen hakemusprosessi. Nykyään lainan hakeminen verkossa on äärimmäisen helppoa ja nopeaa. Hakemuksen täyttäminen onnistuu helposti omalta tietokoneelta tai älypuhelimelta, mikä poistaa tarpeen perinteisille pankkikäynneille ja paperilomakkeiden täyttämiselle. Sähköinen hakemusprosessi voi säästää arvokasta aikaa ja vaivaa.

Korkolakimuutosten myötä vakuudettoman nettilainan hakeminen on usein jopa parempi vaihtoehto, erityisesti silloin, kun nopeus on tärkeä tekijä. Vaikka vakuudettomat nettilainat ovat edelleen hintavampia verrattuna muihin lainatyyppeihin, hintaero on kuitenkin huomattavasti kaventunut verrattuna tilanteeseen vielä kymmenen vuotta sitten.

Nettilainojen helppo ja nopea saatavuus voi myös olla haitta, sillä se saattaa madaltaa kynnystä lainanottoon. Tämä voi johtaa liian suurien tai jopa tarpeettomien lainojen hakemiseen, mikä puolestaan voi heikentää omaa taloudellista tilannetta ja mahdollisesti johtaa velkakierteeseen.

Nettilainojen yleistymisen myötä on ilmennyt myös tapauksia, joissa rikolliset ovat väärinkäyttäneet toisten henkilötietoja hakiessaan nettilainaa näiden nimissä. Tämä korostaa tarvetta olla erityisen tarkka henkilötietojen suojaamisessa.

Miten hakea nettilainaa ja mitä tulisi ottaa huomioon

Nettilainan kilpailuttaminen

Nettilainojen valikoima on laaja, ja eri lainapalvelut tarjoavat erilaisia hintoja, etuja ja ehtoja. Ennen päätöksen tekemistä on hyvä vertailla eri vaihtoehtoja. Vertailusivustot ja -työkalut auttavat löytämään sopivan nettilainan moneen eri tarpeeseen. Korkotasot, kulut ja lainaehdot olisi aina syytä käydä läpi erittäin huolellisesti.

Kuka voi hakea nettilainaa Suomessa?

Jotta Suomessa nettilainan saaminen olisi mahdollista, on tiettyjen kriteerien ensin täytyttävä:

  • Ikä: Lainanhakijan tulee olla vähintään 18 vuotta. Joillakin palveluilla voi olla korkeampi ikäraja.
  • Asuinpaikka: Hakijan tulee olla kirjoilla Suomessa ja asua maassa vakituisesti.
  • Tulot: Hakijan tulee yleensä osoittaa säännölliset tulot, jotka mahdollistavat lainan takaisinmaksun.
  • Luottokelpoisuus: Lainapalvelut arvioivat hakijan luottokelpoisuuden, joka perustuu muun muassa tuloihin ja aiempiin lainoihin.

Miten hakea nettilainaa?

Nettilainan hakeminen on yleensä selkeä ja yksinkertainen prosessi. Tässä yleiskatsaus hakuprosessista:

  • Tarvittavat Välineet: Tarvitaan toimiva tietokone tai älypuhelin nettilainapalveluiden käyttöä varten.
  • Verkkoyhteys: Luotettava internet-yhteys hakemuksen täyttämistä varten verkossa.
  • Henkilötiedot: Hakemusta varten tarvitaan henkilötiedot, kuten nimi, osoite, tulotiedot ja mahdolliset muut velat.
  • Tunnistautuminen: Useimmat nettilainapalvelut edellyttävät vahvaa sähköistä tunnistautumista, joka voidaan tehdä esimerkiksi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  • Hakemuksen täyttö: Hakemus tulee täyttää huolellisesti ja tarkasti varmistaen, että annetut tiedot ovat oikeat ja ajantasaiset.
  • Lainapäätös: Lainapäätös saadaan yleensä nopeasti hakemuksen jättämisen jälkeen. Joissakin tapauksissa päätös voi tulla jopa välittömästi.
Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa