Kulutusluotto on yksi suosituimmista rahoitusmuodoista, jota monet ihmiset käyttävät erilaisiin hankintoihin ja tarpeisiin. Kulutusluottoja on monenlaisia, kuten pikavippejä, joustoluottoja, luottokortteja tai virtuaalisia luottokortteja. Hyvä kulutusluotto tarjoaa joustavuutta ja edullisia ehtoja lainan hakijalle. Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin kulutusluottoihin ja niiden eri muotoihin sekä annamme vinkkejä hyvän kulutusluoton valintaan.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on laina, jota käytetään yleensä kulutushyödykkeiden hankintaan tai muihin henkilökohtaisiin tarpeisiin. Se eroaa esimerkiksi asuntolainasta tai opintolainasta, jotka on tarkoitettu nimenomaan asunnon ostamiseen tai opiskelua varten. Kulutusluoton avulla voi rahoittaa esimerkiksi kodinkoneiden, elektroniikan, huonekalujen tai auton ostamisen ilman, että tarvitsee säästää koko summaa etukäteen. Kulutusluotolla voi myös tasata taloudellisia haasteita ja selviytyä odottamattomista menoista.

Lainaston virtuaalinen Visa-luottokortti, joka tunnetaan myös nimellä Ostosraha, mahdollistaa verkko-ostosten tekemisen vain muutamalla klikkauksella. Kortin saaminen käyttöösi on nopeaa ja vaivatonta. Hae oma korttisi jo tänään!

HAE LUOTTOA

Vakuudellinen ja vakuudeton kulutusluotto

Kulutusluotot voidaan jakaa kahteen pääkategoriaan: vakuudellisiin ja vakuudettomiin. Nämä kaksi vaihtoehtoa tarjoavat lainaajille erilaisia etuja ja harkintaa sen mukaan, millaisia taloudellisia tarpeita heillä on.

Vakuudellinen kulutusluotto

Vakuudellinen kulutusluotto vaatii lainanhakijalta jonkinlaisen vakuuden, kuten kiinteistön tai ajoneuvon. Tämä vakuus toimii lainanantajan turvana, mikä mahdollistaa yleensä suuremman lainasumman ja edullisemmat korot. Vakuudelliset kulutusluotot sopivat niille, joilla on mahdollisuus asettaa omaisuuttaan lainan vakuudeksi ja jotka etsivät pidemmän aikavälin rahoitusratkaisua.

Vakuudeton kulutusluotto

Toisin kuin vakuudellinen vaihtoehto, vakuudeton kulutusluotto ei vaadi lainanottajalta erillistä vakuutta. Tämä tekee lainan saamisesta nopeampaa ja helpompaa, mutta lainasummat voivat olla pienempiä ja korot korkeampia. Vakuudettomat kulutusluotot soveltuvat niille, jotka tarvitsevat nopeaa rahoitusta ilman, että he haluavat asettaa omaisuuttaan vakuudeksi.

Kun pyykinpesukone yllättäen rikkoutuu, kulutusluotto voi olla harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Luotonantajasta ja omasta pankista riippuen kulutusluoton voi saada käyttöön jopa minuuteissa hakemuksen jättämisestä.

Kulutusluotot esittelyssä: pikavippi, joustoluotto, luottokortti sekä virtuaalinen luottokortti

Kulutusluottoja on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja, jotka sopivat eri tarpeisiin ja tilanteisiin. Yksi tunnetuimmista kulutusluotoista on pikavippi, joka on lähtökohtaisesti pieni laina: yleensä muutamasta kymmenestä eurosta muutamaan tuhanteen euroon. Toinen suosittu kulutusluoton muoto on joustoluotto. Joustoluotto toimii siten, että saat käyttöösi tietyn luottorajan, jonka puitteissa voit nostaa rahaa tarpeen mukaan. Maksat korkoa vain nostetusta summasta etkä sido itseäsi tiettyyn takaisinmaksuaikaan. Pikavippi ja joustoluotto kuuluvat molemmat vakuudettomiin vaihtoehtoihin.

Luottokortti on myös yleinen tapa rahoittaa ostoksia tai selvitä arjen menoista. Luottokortilla voi tehdä ostoksia ennakkoon, ja nämä ostokset veloitetaan heti luottokortilta. Käytetty luotto maksetaan myöhemmin takaisin luotonantajalle kuluineen. Käyttäjällä on mahdollisuus maksaa käytetty luotto joko kokonaisuudessaan tai osissa oman taloudellisen tilanteen ja tarpeiden mukaan. Luottokorteissa voi olla myös erilaisia etuja ja bonuksia käyttäjälleen.

Virtuaalinen luottokortti on digitaalinen maksuväline, joka toimii pääasiassa verkko-ostoksissa. Se eroaa perinteisestä luottokortista siinä, että fyysistä korttia ei ole, vaan se on saatavilla digitaalisessa muodossa. Vaikka virtuaalinen luottokortti soveltuu parhaiten verkko-ostosten maksamiseen, sitä voi myös käyttää lähimaksun mahdollistavissa kaupoissa maksuvälineenä, kunhan kortti on ensin yhdistetty johonkin mobiilimaksusovellukseen, kuten Google Payhin.

Virtuaalisessa Visa-luottokortissamme ei ole juoksevia kuluja, kuten vuosi- tai kuukausimaksuja. Kortti käy maksuvälineenä tuhansissa verkkokaupoissa, ja kun se on yhdistetty Google Pay -mobiilimaksusovellukseen, sillä voi maksaa myös kaupoissa. Myönteinen luottokorttipäätös ei edellytä hakijalta vakuuksia tai takaajaa.

HAE LUOTTOA

Kulutusluoton hakeminen ja myöntämisen kriteerit

Kulutusluoton hakeminen on yleensä melko suoraviivaista. Useimmat luotonantajat tarjoavat mahdollisuuden hakea kulutusluottoa verkossa. Voidaksesi hakea kulutusluottoa verkossa tarvitset kuitenkin verkkopankkitunnukset, näytöllisen laitteen, kuten älypuhelimen ja toimivan verkkoyhteyden.

Hakemuksen täyttäminen vaatii yleensä henkilötietojen, taloustietojen ja työtilanteen ilmoittamista. Luoton myöntämisen kriteerit vaihtelevat luotonantajasta riippuen, mutta yleisesti ottaen luotonantaja arvioi hakijan maksukyvyn ja luottokelpoisuuden. Tärkeimmät tekijät ovat usein säännölliset tulot sekä puhtaat luottotiedot. Lisäksi hakijalta odotetaan vähintään 18 vuoden ikää ja vakituista osoitetta Suomesta.

Me, Lainastolla haluamme muistuttaa, että kulutusluottoa ei kannata hakea liian suurta summaa verrattuna omiin tuloihin ja takaisinmaksukykyyn. Liian suuri lainasumma voi aiheuttaa taloudellisia haasteita ja vaikeuksia takaisinmaksussa.

Hyvän kulutusluoton ominaisuudet

Kun etsit hyvää kulutusluottoa, on tärkeää kiinnittää huomiota muutamiin keskeisiin ominaisuuksiin. Ensinnäkin, hyvä kulutusluotto tarjoaa kilpailukykyisen koron ja edulliset lainaehdot. Koron lisäksi kannattaa tarkastella myös muita kuluja, kuten avausmaksuja tai tilinhoitomaksuja.

Hyvä kulutusluotto tarjoaa myös joustavuutta takaisinmaksussa. On tärkeää, että voit valita itsellesi sopivan takaisinmaksuaikataulun ja mahdollisesti tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä – mielellään ilman lisämaksuja.

Luotettava asiakaspalvelu ja helppo yhteydenpito ovat myös merkittäviä tekijöitä. Hyvä luotonantaja tarjoaa selkeät ohjeet ja vastaa nopeasti mahdollisiin kysymyksiin tai ongelmiin. Lopuksi, kannattaa tutustua myös muiden asiakkaiden kokemuksiin kyseisestä luotonantajasta. Arvostelujen lukeminen voi antaa arvokasta tietoa siitä, millainen palvelu ja kokemus muilla asiakkailla on ollut.

Kulutusluoton hakeminen on nopeaa ja kätevää, kun sen voi tehdä verkossa. Voidaksesi tehdä hakemuksen verkossa, tarvitset kuitenkin näytöllisen laitteen, verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen sekä toimivan verkkoyhteyden. Kuva: Adobe Stock.

Kulutusluottojen vertailu: vinkkejä hyvän kulutusluoton valintaan

Kun olet päättänyt hakea kulutusluottoa, vertaile olemassa olevia vaihtoehtoja huolellisesti eri luotonantajien välillä. Alla muutamia vinkkejä hyvän kulutusluoton valintaan:

Vertaile korkoja ja lainaehtoja

Tutki eri luotonantajien tarjoamia korkoja ja muita lainaehtoja, kuten takaisinmaksuaikaa ja mahdollisia lisämaksuja. Pyri löytämään edullisin kokonaiskustannuksiltaan oleva vaihtoehto.

Selvitä asiakaspalvelun laatu

Luotettava asiakaspalvelu on tärkeää, joten tutki muiden asiakkaiden kokemuksia kyseisen luotonantajan palvelusta. Hyvä asiakaspalvelu auttaa sinua mahdollisissa kysymyksissä tai ongelmatilanteissa.

Lue sopimusehdot huolellisesti

Ennen kuin allekirjoitat sopimuksen, lue sen ehdot huolellisesti läpi varmistaaksesi, että ymmärrät kaikki velvoitteet ja ehdot.

Tutki lisäpalveluita ja etuja

Jotkut luotonantajat tarjoavat lisäpalveluita tai etuja, kuten maksuvapaita kuukausia tai alennuksia. Vertaile näitä etuja ja mieti, mikä sopii parhaiten tarpeisiisi.

Harkitse lainasummaa ja takaisinmaksuaikaa

Arvioi realistisesti oma taloudellinen tilanteesi ja hae kulutusluottoa vain tarvitsemasi summan verran. Lisäksi valitse takaisinmaksuaika, joka on sinulle sopiva ja mahdollistaa sujuvan takaisinmaksun. Huolellisen vertailun avulla voit löytää itsellesi parhaiten sopivan kulutusluoton, joka täyttää tarpeesi ja auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa