Lainaa — valitse sopivin vaihtoehto – Lainasto

Lainaa netistä

Internetin aikakaudella on helppo huomata, että sekä vakuudetonta lainaa että vakuudellista lainaa on saatavilla netistä aina muutamasta kymmenestä eurosta useisiin tuhansiin euroihin asti. Lainaa myöntäviä yrityksiä on lukuisia, samoin kuin lainojen kilpailuttajia. Tarjolla on erilaisia lainavaihtoehtoja, kuten kertalainaa, joustavaa lainaa ja monia muita vaihtoehtoja. Tässä artikkelissa autamme sinua selvittämään, minkä tyyppinen laina sopii juuri sinun tarpeisiisi. Tavoitteenamme on tarjota kattava opas erilaisista lainavaihtoehdoista, jotta voit tehdä harkitun päätöksen.

Käsittelemme seuraavia lainavaihtoehtoja:

  1. Pienlaina tai tuttavallisemmin pikavippi.
  2. Lainaa kulutusluoton muodossa – Joustavat vaihtoehdot arjen rahoitustarpeisiin.
  3. Vertaislaina: Lainaa suoraan yksityishenkilöiltä.
  4. Pankkilaina.

Jatka artikkelin lukemista saadaksesi tarkempaa tietoa jokaisesta lainavaihtoehdosta ja löytääksesi juuri sinulle sopivimman lainan.

Pienlaina tai tuttavallisemmin pikavippi

Pienlaina, jota kansankielellä kutsutaan myös pikavipiksi, on lyhytaikainen rahoitusvaihtoehto, joka tarjoaa nopean avun äkillisiin rahantarpeisiin. Pienlainat ovat yleisesti pieniä summia, jotka voi saada tililleen jopa saman päivän aikana. Ne ovat suosittuja monissa erilaisissa tilanteissa, kun tarvitaan nopeaa rahallista apua. Pienlainojen käyttökohteet voivat vaihdella yksilöllisesti, mutta tässä muutamia tyypillisiä esimerkkejä, joihin pienlainaa haetaan:

  1. Yllättävät menot: Pienlaina voi olla hyödyllinen, kun kohtaat odottamattomia kuluja, kuten auton korjausta, kodinkoneiden hankintaa tai terveysmenoja.
  2. Arjen joustavuus: Joskus tarvitset pientä lisärahaa, jotta voit selviytyä kuukauden lopusta tai kattaa päivittäisiä menoja, kuten ruokakuluja tai laskuja.
  3. Pienet hankinnat: Jos haaveilet esimerkiksi viikonlopun piknik-retkestä tai haluat hyödyntää rajoitetun ajan tarjouksia, pienlaina voi tarjota tarvittavan rahoituksen nopeasti.

Lainaa kulutusluoton muodossa – Joustavat vaihtoehdot arjen rahoitustarpeisiin

Kulutusluotot tarjoavat joustavaa rahoitusta erilaisiin tarpeisiin. Näitä lainoja voi saada sekä vakuudella että ilman vakuutta. Vakuudellinen kulutusluotto edellyttää lainalle vakuuden, kuten kiinteistön tai ajoneuvon. Vakuudettomassa kulutusluotossa ei tarvita erillistä vakuutta, vaan lainapäätös perustuu hakijan luottokelpoisuuteen.

Kulutusluottoja on kertaluonteisia ja jatkuvia. Kertaluonteinen kulutusluotto sopii yksittäisiin hankintoihin, kun taas jatkuva kulutusluotto tarjoaa jatkuvan luottotilin, josta voi nostaa rahaa tarpeen mukaan. Aiemmassa kappaleessa mainitut pikavipit ovat lähes poikkeuksetta kertalainoja.

Vaihtoehto pikavipeille – Virtuaalinen luottokortti: Edullinen, turvallinen ja monia muita etuja tarjoava maksuvaihtoehto, joka on täydellinen verkko-ostosten tekemiseen. Hae heti ja nauti sen tarjoamista eduista!

HAE OSTOSRAHAA

On tärkeää vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia ennen kulutusluoton ottamista. Kannattaa tutustua lainaehtoihin, korkoihin ja mahdollisiin lisämaksuihin. Näin voit löytää itsellesi sopivimman kulutusluoton ja varmistaa, että se täyttää rahoitustarpeesi.

Kulutusluotolla voit rahoittaa esimerkiksi kauan haaveilemasi kodin remontin. Kuva: Adobe Stock.

Vertaislaina: Lainaa suoraan yksityishenkilöiltä

Vertaislaina on rahoitusmuoto, jossa esimerkiksi yksityishenkilöt lainaavat suoraan toisilleen ilman perinteistä pankkia tai muuta rahoituslaitosta välikätenä. Vertaislainaa kutsutaan myös P2P-lainaksi, yksityishenkilöiden väliseksi lainaksi ja yksityislainaksi.

Vertaislainan hakeminen tapahtuu lainapalvelun kautta. Lainapalvelu toimii lainan välittäjänä ja molempien osapuolten oikeuksien turvaajana. Vertaislainapalvelu huolehtii siitä, että sopimusasiat ovat kunnossa, ja että laina yksityiseltä henkilöltä tulee maksetuksi. Vertaislainapalvelu hoitaa myös rahansiirrot, lyhennysten ja korkojen maksun seuraamisen sekä asiakaspalvelun. Lainanhakija voi jättää lainahakemuksen toivomallansa lainasummalla ja takaisinmaksuajalla. Hakija voi saada lainan, joka koostuu yhden tai useamman lainaajan rahoista.
Lähde: Wikipedia – Vertaislainaus

Pankkilaina

Pankkilaina viittaa rahoitusmuotoon, jossa yksilöt tai yritykset voivat hakea lainaa pankista. Tänä päivänä ei kuitenkaan välttämättä tarvitse tehdä konttorikäyntiä, vaan lainan voi hakea myös netin kautta. Pankkilainaa voi käyttää erilaisiin tarkoituksiin, kuten asunnon ostoon, yritystoiminnan rahoittamiseen tai suurempiin hankintoihin.

Kuka voi hakea lainaa?

6 asiaa, jotka vaikuttavat luottokelpoisuuteesi

Listasimme kuusi yleisintä lainahakemus hylkäyssyytä:

Menosi ylittävät tulojesi määrän

Lainahakemuksissa kartoitetaan tavallisesti hakijan maksukyky kartoittamalla sekä tulot että säännölliset menot, kuten lainanlyhennykset, luottokorttimaksut, asumiskulut, sekä ruoka-, vaate- ja harrastemenot.

Et ole säännöllisessä työssä tai määräaikaisessa työsuhteessa

Määräaikainen työsuhde ei enää ole este lainan hakemiselle ja saamiselle. Vakituinen palkka- tai eläketulo on kuitenkin yleensä ehto joustoluoton tai kulutusluoton myöntämiselle. Itse asiassa pidempään jatkunut työsuhde on aina vakaampi näyttö säännöllisistä tuloista kuin uusi ja tuore, vasta solmittu työsopimus. Pientä pikalainaa on mahdollista hakea myös työttömänä.

Sinulla on maksuhäiriömerkintä

Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa elämää monella tavalla, mutta se ei ole automaattisesti este lainansaannille. Lainan saaminen voi vaihdella maksuhäiriön vakavuuden ja henkilön taloudellisen tilanteen mukaan. Jos henkilöllä on maksuhäiriömerkintä, hän ei todennäköisesti saa vakuudetonta lainaa. Asuntolainan saaminen voi vaatia enemmän vakuuksia, kuten takaajia. Maksuhäiriömerkinnällä voi myös olla vaikutusta lainan korkoon.
Lähde: kuluttajaliitto

Maksat laskusi toistuvasti myöhässä

Erityisesti pankeissa seurataan maksukäyttäytymistä. Mikäli suoraveloituksessa olevat laskut ovat jatkuvasti myöhässä pidemmällä aikavälillä, hakijan luottokelpoisuus laskee. Myös Lainaston myöntämien lainatuotteiden myöntö tulevaisuudessa vaarantuu, mikäli lyhennykset maksetaan toistuvasti myöhässä. Poikkeuksena ovat asiakaspalvelumme kanssa sovitut muutokset laskutuksessa ja eräpäivissä.

Useat päällekkäiset pikalainat

Useat päällekkäiset pikalainat vaikuttavat luottokelpoisuuteen negatiivisesti. Tosin tarkistuksia siitä, onko hakija toistuvasti maksanut laskuja pikaluotto- tai perintäfirmoille, tekevät lähinnä isommat rahoituslaitokset.

Olet ylivelkaantunut

On kalliimpaa hoitaa montaa pientä lainaa kuin yhtä isompaa luottoa. Mikäli hakija on ylivelkaantunut tai ylivelkaantumassa, voi olla syytä yhdistää lainat eli ottaa yksi isompi luotto kaikkien pienten lainojen maksamiseen pois.

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa