Onnistuneiden joulukorttikuvien ottaminen onnistuu vinkeillämme myös kotioloissa. Kuvauspuuhiin kannattaa ryhtyä pian, niin ehdit vielä hyvin tilaamaan kuvat sekä askartelemaan kortit valmiiksi omaa lähipiiriä varten.

Kiinnitä huomiota valaistukseen

Harva salamalla valaistu kuva näyttää hyvältä. Myös keinovalo saa aikaan varjoja, jotka eivät yleensä näytä kuvissa erityisen hyviltä. Ota siis joulukorttikuvat mieluiten keskipäivällä, luonnonvaloa hyödyntäen. Kuvauspaikka kannattaa valita mahdollisimman läheltä ikkunaa: parasta olisi, jos valoa tulvisi kuvattavien kasvoille useammaltakin suunnalta samaan aikaan.

Aina ei tarvita tonttulakkeja tai punaista asua. Kaunis joulukorttikuva on täynnä tunnelmaa eikä välttämättä ihan perinteinen.

Ota rennosti, niin kuvattavatkin ottavat

Yleensä parhaat kuvat ovat spontaaneja ja ne henkivät kiireetöntä fiilistä. Pyri tekemään kuvaustuokiosta mahdollisimman rento. Perinteisten ”katso kameraan” -ohjeiden lisäksi voit antaa kuvattaville jotain tekemistä. Tällöin kuvattavat keskittyvät siihen poseeraamista enemmän ja lopputuloksena voi syntyä suorastaan riemastuttavan hauskoja joulukorttikuvia. Anna kuvattaville esimerkiksi piparkakkuja ja sokerikuorrutetta koristeluun tai joulukoristeita ihmeteltäväksi.

Hanki rekvisiittaa ja sopivat vaatteet

Joulu on perinteisesti kimalluksen, valojen ja kiireettömän yhdessäolon aikaa. Panosta siihen, että kuvattavilla on toistensa vaatteisiin sopivat asut. Voit täydentää tyyliä perinteisten tonttulakkien sijasta tai lisäksi muulla rekvisiitalla, kuten havuilla, kynttilöillä, lyhdyillä tai jouluvaloilla ja -koristeilla. Kenties saat kuvaan kaivattua lisämaustetta torkkupeitoilla ja koristetyynyillä. Kokeile useita eri asetteluja ja tarkastele lopputulosta kameran linssin läpi.

Voit ottaa astetta hauskempia joulukorttikuvia joulunaamareiden ja muun lystikkään rekvisiitan avulla. Hupsutteluun soveltuvia tavaroita löydät hyvin kaupoista tai voit tulostaa sopivaa joulurekvisiittaa netistä.

Hyödynnä rekvisiittaa monipuolisesti ja oman maun mukaan.

 

Panosta kuvauspaikkaan ja taustaan

Valitse joulukorttikuvien taustaksi esimerkiksi tyhjä, yksivärinen seinä. Raivaa tarvittaessa tieltä pois huonekaluja. Voit myös ripustaa kuvattavien taustalle yksisävyisen lakanan tai jopa päiväpeiton.

Jos ulkona on kaunis ilma, joulukorttikuvat voi ottaa luonnon helmassa. Asettele silloin maahan esimerkiksi iso peite, jonka päälle kaikki kuvattavat asettuvat.

Mikäli sopivaa taustaa on vaikeaa löytää, ota kuvat tiukasti rajattuina. Voit myös tuoda kuvattavia henkilöitä lähemmäksi kameraa: kun välimatka kohteen ja taustan välillä kasvaa, muuttuu itse tausta sumeammaksi.

Ota paljon joulukorttikuvia: osa onnistuu varmasti

 

Muista postittaa joulutervehdykset ajoissa!

Siten varmistat, että jouluinen tervehdyksesi saapuu perille ennen aattoa. Postin joulusivuilta saat lisää tietoa!

Jos et ole ammattikuvaaja, kannattaa sitä oikeaa joulukorttikuvaa metsästää kärsivällisesti ja tarvittaessa pitkään. Ota useita kuvia ja vaihtele kuvakulmia sekä rajausta. Lopulta onnistut varmasti.

Mitä enemmän kuvassa on henkilöitä, sitä enemmän kuvia sinun kannattaa ottaa. Digikuvauksen aikakaudella kuvia voi onneksi ottaa juuri niin kauan, että kaikilla kuvattavilla on silmät auki ja onnistunut ilme.

Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae luottokorttia