Jos kaappeihin on kertynyt ylimääräistä, on aika laittaa itselle turha kiertoon. Kun hinnoittelet tuotteet oikein, voit tehdä kirppismyynnillä varsin mukavaa tiliä. 

Keskity kauden tuotteisiin

Kesällä tai alkusyksyllä ei kannata missään nimessä myydä toppavaatteita, senhän varmasti lähes jokainen tietää. Sen sijaan harva kiinnittää huomiota pieniin sesonkeihin sekä esimerkiksi sään vaihtumiseen. Jos esimerkiksi saderintama vyöryy Suomeen, on enemmän kysyntää vedenpitävillä vaatteilla. Syksyisin kovassa huudossa ovat myös esimerkiksi erilaiset harrastusvälineet.

Tarkkaile yleistä hintatasoa

Ennen tuotteiden hinnoittelua on hyvä tutkia, mitä vastaavat asiat maksavat muiden myyntipisteillä tai esimerkiksi nettikirppiksillä. Älä sorru ylihinnoitteluun yhdenkään tuotteen kohdalla, sillä se saattaa pahimmassa tapauksessa leimata kaikki myymäsi tavarat ylihinnoitelluiksi ja saada ostajan jatkamaan matkaansa. Myöskään tunnelisää tuotteisiin ei ole järkeä laittaa, sillä ostaja ei välitä siitä, kuinka hienoja muistoja myyjällä liittyy johonkin tiettyyn tuotteeseen tai vaatteeseen. Lisäohjeistusta kaivatessasi voit kysyä kirpputorin henkilökunnalta vinkkejä hinnoitteluun.

Esimerkkihintoja kirppismyyntiin

  • Lastenvaatteet 0,5-5 €
  • Takit 5-10 €
  • Farkut 2-10 €
  • Lenkkarit ja sandaalit 1-5 €
  • Nahkakengät ja talvisaappaat 10-15 €

Lähde: Iltalehti

Myy vain hyväkuntoista ja siistiä

Vie myyntiin vain sellaista, mitä voisit itsekin ostaa. Tarkista, ettei esimerkiksi vaatteissa ole reikiä. Pese vaatteet ennen myyntiin viemistä ja silitä ne, mikäli vain mahdollista. Kukaan tuskin ostaa pohjista irvistäviä kenkiä tai virttyneitä verhoja, joten niitä on turhaa edes viedä kirpputorille ihmeteltäviksi ja tilaa viemään. Tekstiilijätettä varten on keräyksiä: esimerkiksi H&M ottaa myymälöissään vastaan käytöstä poistettuja tekstiilejä jatkokäyttöä varten.

Konkarikirppistelijöiden vinkki: laita esille hypisteltävää, kuten koruja, joiden tarkoitus on houkutella kiinnostuneita tutustumaan muuhunkin valikoimaan.

Panosta pöytään ja kyltteihin

Myitpä tavaroitasi itsepalvelukirppiksellä tai itse paikalla päivystäen, tee ostamisesta mahdollisimman helppoa. Varmista, ettei esillä ole liikaa tavaraa ja että koko valikoima on heti helposti silmäiltävissä. Toinen toimiva idea on tehdä selkeät kyltit, joista selviää muun muassa myynnissä olevien tuotteiden kokovaihtoehdot tai hintataso. Esimerkiksi ”Tytölle 110-140 cm” tai ”Kaikki alle 5 €/kpl” kertovat kirppiksellä kierteleville nopeasti, onko heidän tarpeisiinsa tarjolla jotain sopivaa.

Itsepalvelukirppiksillä kannattaa käydä siistimässä omaa pistettä säännöllisesti. Moni käy jopa kerran päivässä, osa esimerkiksi parin päivän välein. Jo muutaman päivän kokemuksella näet, millaisella tahdilla sinun kannattaa piipahtaa siistimässä omaa myyntipistettäsi.

Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae luottokorttia