Kesäloma on monelle suomalaiselle odotettu kohokohta vuodessa. Lomamatkalle valmistautuminen voi olla jännittävää, mutta samalla myös innostavaa aikaa. Yksi tärkeimmistä asioista ennen matkaa on huolehtia, että luottokortti toimii varmasti myös ulkomailla. Onneksi luottokortin käyttöön liittyviin asioihin voi vaikuttaa itse ja alla olevia vinkkejä noudattamalla voi matkustaa huoletta ympäri maailmaa.

Näin valmistaudut matkalle: 4 vinkkiä luottokortin käyttöön ulkomaanmatkalla

Ota selvää luottokorttisi ominaisuuksista

Ennen matkaa on hyvä selvittää, mitä palveluita ja etuja omaan luottokorttiin kuuluu. Jotkut luottokortit saattavat tarjota esimerkiksi ulkomailla maksuttoman käteisnosto-ominaisuuden. Luottokortissa voi olla myös etuna ostoturva, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että rahat on mahdollista saada takaisin ongelmatilanteissa. Lisäksi monet luottokortit tarjoavat matkavakuutuksen ja peruutusturvan, jotka voivat olla hyödyllisiä erilaisissa tilanteissa, kuten sairastapauksissa tai matkasuunnitelmien äkillisissä muutoksissa.

Suosittelemme siis tarkistamaan korttisi ominaisuudet ennen kuin päätät hankkia esimerkiksi erillisen matkavakuutuksen, sillä korttisi matkavakuutus saattaa olla riittävän kattava. Luottokortti on usein myös turvallisempi vaihtoehto kuin tavallinen pankkikortti ulkomailla. Sillä voi varata hotelleja, vuokrata autoja ja tehdä ostoksia ilman välitöntä rahansiirtoa.

Tarkista kortin voimassaolo ja luottoraja

Ennen matkaa on myös hyvä tarkistaa, että luottokorttisi voimassaoloaika ulottuu koko matkan yli. Tämä on tärkeää, koska jos korttisi vanhenee matkan aikana, et voi käyttää sitä maksuvälineenä.

Luottokortin voimassaoloajan voit tarkistaa kortista, jossa on merkitty kortin voimassaoloaika kuukauden ja vuoden tarkkuudella. Tämä tieto voi löytyä joko kortin etu- tai takapuolelta riippuen kortista. Esimerkiksi, jos kortissa lukee “EXP 12/24”, kortti on voimassa joulukuun 2024 loppuun asti.

Jos matkasi aikana on odotettavissa suuria menoja tai olet suunnitellut tekeväsi suuria ostoksia, kannattaa harkita luottorajan tilapäistä nostamista. Jos olet jo käyttänyt osan luotostasi ennen matkaa, tarkista kuinka paljon luottoa on vielä käytettävissä. Näin vältät ikävät yllätykset, kuten luottorajan ylittämisen matkan aikana.

Ilmoita pankille ulkomaan matkasta

Ilmoita luottokortin myöntäjälle suunnitelmistasi käyttää korttiasi ulkomailla. Tämä auttaa välttämään mahdolliset ongelmat, jotka saattavat syntyä, jos korttisi käyttö poikkeaa normaalista. Lisäksi kortin myöntäjä voi antaa sinulle arvokkaita tietoja ja neuvoja luottokorttisi käytöstä ulkomailla. He voivat kertoa sinulle mahdollisista ulkomaan käyttömaksuista, valuutanvaihtokuluista tai muista maksuista, jotka saattavat liittyä korttisi käyttöön ulkomailla.

On myös hyvä idea tarkistaa, onko pankillasi erityisiä ohjeita tai palveluita ulkomailla matkustaville asiakkaille. Esimerkiksi jotkut pankit tarjoavat 24/7 tukea hätätilanteissa, kuten kortin katoamisessa tai varkaudessa.

Käytä luottokorttia turvallisesti ulkomailla

Luottokortin käyttö ulkomailla voi tuoda mukanaan uusia haasteita. Esimerkiksi Puolassa, joka on suosittu lomakohde suomalaisten keskuudessa, luottokorttihuijaukset ovat yleistyneet. Tämä korostaa tarvetta olla tarkkana kortin käytössä.

Kortti kannattaa säilyttää aina turvallisessa paikassa, eikä sitä tule jättää valvomatta. Korttia ei myöskään tule antaa kenenkään toisen käsiin, vaikka he väittäisivät tarvitsevansa sitä maksun suorittamiseen. Sen sijaan, vie kortti itse maksupäätteelle tai kassalle.

Kun käytät korttiasi maksupäätteellä, peitä näppäimistö kädelläsi syöttäessäsi PIN-koodia. Tämä estää mahdolliset urkkijat näkemästä koodiasi. Ole myös tarkkana, kun käytät ulkomailla ATM-automaatteja. Huijarit saattavat asentaa laitteita, jotka kopioivat korttitietosi kun käytät automaattia.

Virtuaalinen luottokortti ulkomailla

Virtuaalinen luottokortti voi olla turvallisempi vaihtoehto ulkomailla. Jos mahdollista, yhdistä luottokorttisi johonkin maksupalveluun, kuten Google Payhin. Yhdistämällä korttisi maksupalveluun voit maksaa ravintolalaskun tai kauppaostokset hyödyntämällä lähimaksuominaisuutta. Tällöin fyysistä korttia ei tarvitse ottaa esille, mikä lisää turvallisuutta.

Meiltä voit hakea vuosi- ja kuukausimaksuttoman virtuaalisen luottokortin. Kortin luottoraja on mahdollista nostaa asteittain jopa 3000 euroon. Kortti kelpaa kaikkialla, missä hyväksytään Visa, ja sillä voi myös maksaa lähimaksulla. Lähimaksun käyttöönotto edellyttää, että liität myönnetyn luottokortin Google Payhin.

HAE LUOTTOA

Lainaston korttiluotto on vakuudeton jopa 3 000 euron jatkuva luotto, jonka nimelliskorko on 19,50 %. Luotonhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi. Esimerkki: 3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kk maksuajalla yhteensä 435,79 €, takaisinmaksettava kokonaissumma 3435,79 €, todellinen vuosikorko 29,10 %.

Tunnista ja varo skimmauslaitehuijauksia ulkomailla

Luottokorttihuijaukset ovat riski, johon on hyvä varautua matkustaessa. Skimmaaminen on yksi tapa, jolla rikolliset pyrkivät kopioimaan luottokorttitietoja. Rikolliset asentavat skimmauslaitteita esimerkiksi ATM-automaatteihin ja kun pahaa aavistamaton henkilö käyttää automaattia, skimmauslaite kopioi tämän luottokortin tiedot. Skimmauslaitteen tunnistaminen voi olla toisinaan myös haastavaa.

Suosittelemme aina tarkistamaan ATM-automaatit ennen niiden käyttöä. Jos laitteessa on jotain epätavallista tai se näyttää olevan vahingoittunut, älä käytä sitä. Peitä myös aina näppäimistö kädelläsi syöttäessäsi PIN-koodia.

Jos epäilet, että korttitietosi on kopioitu skimmauslaitteella, ota välittömästi yhteyttä kortin myöntäjään. He voivat sulkea korttisi ja estää mahdolliset väärinkäytökset. Lisäksi ilmoita epäilystäsi paikalliselle poliisille.

Muista, että paras tapa suojautua huijauksilta on olla valppaana ja tietoinen mahdollisista riskeistä.

Katso videolta, kuinka voit tunnistaa skimmauslaitteen ja suojautua luottokorttitietojen menetykseltä sekä kotimaassa että ulkomailla.

Varmista, että sinulla on varaa maksaa matka

Matkan suunnittelu ei ole vain majoituksen varaamista ja reitin suunnittelua, vaan myös taloudellisten resurssien hallintaa. Varmista, että sinulla on riittävästi varoja kattamaan kaikki matkakustannukset, mukaan lukien majoitus, ruoka, kuljetus, nähtävyydet ja mahdolliset hätätilanteet.

Luottokortti voi olla kätevä työkalu matkakustannusten hallintaan, mutta on hyvä pitää mielessä, että luottokortilla tehdyt ostokset on maksettava takaisin. Tämän vuoksi on suositeltavaa tehdä realistinen budjetti matkaa varten ja varmistaa, että sinulla on varaa maksaa luottokorttilaskusi matkan jälkeen.

Muista myös, että jotkut maat saattavat vaatia matkailijoita osoittamaan, että heillä on riittävästi varoja matkan aikana. Tämä voi olla erityisen tärkeää, jos aiot matkustaa pitkään tai jos matkustat maahan, jossa elinkustannukset ovat korkeat.

On myös aina hyvä idea pitää mukanaan jonkin verran käteistä hätätilanteita varten. Vaikka luottokortit hyväksytään laajasti, kaikki palvelut eivät välttämättä hyväksy korttimaksuja.

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa