Artikkelia on päivitetty 5.5.2023

Äitienpäivä on pian nimittäin sunnuntaina 14. toukokuuta ja silloin on aika hemmotella ihania äitejä ja mummoja! Vaikka tärkeintä onkin kiireetön yhdessäolo, ilahtuu äiti varmasti saadessaan äitienpäivälahjan. Ja mikä parasta, äitienpäivälahjan ei tarvitse olla kallis ollakseen merkityksellinen.

Äitienpäivälahja pienellä budjetilla

On monia tapoja muistaa äitiä pienellä budjetilla, mutta silti sydämellisesti. Tässä muutamia ideoita:

Kukkia ja kortti – klassinen äitienpäivälahja

Kukat ja kortti ovat klassinen ja aina toimiva äitienpäivälahja. Kukkakimppu tuo väriä ja iloa äidin päivään ja korttiin voit kirjoittaa henkilökohtaisen viestin, joka lämmittää äidin sydäntä. Voit valita kukkakimpun äidin lempikukista tai valita sesongin kauneimmat kukat. Korttiin voit kirjoittaa kiitoksen, runon tai vaikka piirtää kuvan. Mitä jos yllättäisit äitisi tilaamalla kukkia kotiin?

DIY-äitienpäivälahja

Jos haluat antaa äidillesi ainutlaatuisen ja henkilökohtaisen äitienpäivälahjan, harkitse DIY-äitienpäivälahjan tekemistä. Voit esimerkiksi tehdä hänelle käsintehtyjä koruja, valokuvakirjan tai vaikka maalata hänelle taulun. Tärkeintä on, että lahja tulee sydämestäsi ja osoittaa äidillesi, kuinka paljon välität hänestä. Apua käsintehtyjen korujen tekemiseen saat halutessasi esimerkiksi Sinellin koruaskartelu -sivulta.

Vaikka yhdessäolo onkin lahjaa tärkeämpää, ilahtuu äiti varmasti pienestä tai isosta muistamisesta. Mikä olisikaan parempi tapa muistaa häntä kuin antaa hänelle ihana äitienpäivälahja? Kuva: Adobe Stock.

Hemmotteluhetki kotona

Hyvä vaihtoehto pienen budjetin äitienpäivälahjaksi voisi olla myös hemmotteluhetki kotona. Voit esimerkiksi järjestää äidillesi rentouttavan kylpyhetken, hieronnan tai kasvohoidon. Voit myös leipoa hänelle hänen lempikakkunsa tai valmistaa hänelle erityisen aterian. Tämä on loistava tapa viettää laatuaikaa yhdessä ja antaa äidillesi ansaitsemaansa hemmottelua.

Ekologinen äitienpäivälahja

Ekologinen äitienpäivälahja on loistava vaihtoehto, jos haluat antaa äidillesi lahjan, joka on ympäristöystävällinen. Voit esimerkiksi antaa hänelle kestävän kehityksen mukaisen tuotteen, kuten lahjakortin paikalliseen luomuruokakauppaan. Ekologinen äitienpäivälahja voi olla myös jotain, joka on tehty kierrätetystä materiaalista, kuten Taikan käsisaippua. Ekologisen äitienpäivälahjan antaminen on loistava tapa osoittaa äidillesi, että välität sekä hänestä että ympäristöstä.

Äitienpäivälahjaideat – hemmottelua ja elämyksiä

Äitienpäivä on erityinen päivä, jolloin haluamme muistaa äitejämme ja kiittää heitä kaikesta siitä rakkaudesta ja huolenpidosta, jota he ovat meille antaneet. Mikä olisikaan parempi tapa hemmotella äitiä kuin antaa hänelle lahja, joka tarjoaa elämyksiä ja luoda yhteisiä muistoja?

Elämyslahjakortti

Meidän mielestä elämyslahjakortti on hyvä idea äitienpäivälahjaksi monesta syystä. Se antaa äidille mahdollisuuden kokea mieleenpainuvasti jotain uutta ja jännittävää. Elämykset ovat myös mainio tapa viettää laatuaikaa yhdessä äidin kanssa ja luoda yhteisiä muistoja. Lisäksi se antaa mahdollisuuden äidille valita milloin hän haluaa lahjakortin käyttää.

Harkitsemisen arvoisia elämyslahjakortteja äitienpäivälahjaksi voisivat olla esimerkiksi liput konserttiin tai teatteriin. Lahjakortti kokkauskurssille tai vaikkapa viininmaisteluun, joihin voitte osallistua yhdessä. Jos äiti ei pienestä hätkähdä, voit tietysti antaa lahjakortin esimerkiksi kuumailmapallolennolle.

Jos budjetti antaa myöden ja äidillä riittää uskallusta, kuumailmapallolentoa voi harkita äitienpäivälahjaksi. Kuva: Adobe Stock.

Hemmottelua äitienpäivälahjaksi

Kotisiivoustalkoisiin osallistuu kaikki, mutta entäpä jos äiti voisi jättäytyä pois? Äidille voi antaa lahjakortin vaikkapa joogatunneille. Hän voi rentoutua ja löytää sisäisen rauhansa joogan avulla. Kotiin tullessaan häntä odottaisi siisti koti ja valmiiksi katettu pöytä.

Muita klassikoiksi muodostuneita ja hyväksi todettuja hemmotteluun tarkoitettuja äitienpäivälahjoja ovat muun muassa lahjakortit ylelliseen kylpyläpäivään tai rentouttavaan hierontaan.

Hemmottelua ja elämyksiä löytyy kaikenkokoisiin budjetteihin. Jos kuitenkin koet tarvitsevasi hieman vipuvartta, suosittelemme tutustumaan virtuaaliseen luottokorttiimme Ostosrahaan. Virtuaalinen luottokortti soveltuu täydellisesti esimerkiksi äitienpäivälahjan ostamiseen verkossa. Ostosraha on kuluiltaan kilpailukykyinen ja sen käyttö on turvallista. Hae heti!

HAE LUOTTOA

Hyvä äitienpäivälahja riippuu saajasta

Kuten tiedätkin, sopiva äitienpäivälahja riippuu ensisijaisesti sen saajasta. Mieti siis ennen ostoksille suuntaamista, mistä oma äiti tai mummo ilahtuisi ja suuntaa vasta sen jälkeen shoppailemaan. Yksittäistä lahjaa tärkeämpää on toki kiireetön yhdessäolo. Mikäli mahdollista, äitienpäivälle ei kannata suunnitella hektistä ohjelmaa, vaan varata aikaa mukaville ja rennoille yhteisille hetkille. Päivä alkaa kenties maittavalla, sänkyyn kannetulla aamiaisella, jatkuu rennon hengailun ja ravitsevan lounaan merkeissä ja sen kruunaa maukas päivällinen.

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa