Ilmatieteen laitoksen mukaan terminen syksy alkaa Pohjois-Suomessa yleensä elokuun viimeisellä viikolla ja maan lounaisimmissa osissa kuukautta myöhemmin. Moni pohtii kuumeisesti, mitä uusia ja kivoja harrastuksia keksisi pimenevien syysiltojen ratoksi.

Harrastuksista valoa pimeneviin iltoihin

Vaikka syksy tuo mukanaan upeita värejä ja raikasta ilmaa, niin pimenevät illat voivat ajoittain aiheuttaa alakuloa ja voimattomuutta, niin pimenevät illat saattavat aiheuttaa alakuloa ja voimattomuutta. Uudet harrastukset voivat kuitenkin tuoda arkeen vaihtelua ja valoa. Synkkyyden takia monet jäävät toimettomina sohvalle makaamaan ja odottamaan seuraavaa kesää. Syksy on kuitenkin erinomaista aikaa suorittaa pieni ryhtiliike tai jopa mullistava elämäntapamuutos. On paljon järkevämpää suunnata energiansa uuteen harrastukseen kuin epämiellyttävän sään voivotteluun.

Eikö sateinen ja pimenevä syyssää innosta? Aloita vaikkapa uusi harrastus ja opettele soittamaan kitaraa.

Olitpa sitten sisätilojen sankari, ulkona viihtyvä karpaasi tai innokas atleetti, me olemme listanneet sinulle mukavaa tehtävää ja inspiraatiota koko syksyksi. Näillä pysyt varmasti vedossa!

Kehitä omaa hyvinvointiasi ulkoilemalla

Kuumien helteiden jälkeen viileät syyskelit voivat tuntua todella raikkailta ja suorastaan kutsua liikkumaan. Arkeen palaaminen kesän lomailun jälkeen voi lisätä motivaatiota ottaa omasta niskasta kiinni ja alkaa liikkumaan. Liikunnan ottaminen osaksi arkea nostaa energiatasoja ja helpottaa esimerkiksi mahdollisen työstressin hallintaa. Syksy tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia liikkumiseen, olipa kyseessä lenkkeily syksyisessä luonnossa tai mielenkiintoisen sisäharrastuksen aloittaminen viileämpien säiden ajaksi. Alla on esitelty muutamia harrastusideoita, jotka voisivat olla harkinnan arvoisia:

Retkeily luonnossa

Lähde ulos ja suuntaa läheiseen metsään. Astu polulle, joka vie sinut syvemmälle metsään. Puut ympärilläsi hehkuvat kirkkaina punaisina, oransseina ja kultaisina, luoden maagisen väripaletin. Retkeily luonnossa ei ole ainoastaan fyysistä aktiivisuutta, vaan se toimii myös porttina luonnon rauhaan ja hiljaisuuteen. Syksyiset patikointireitit tarjoavat näkymiä, jotka houkuttelevat sinut pysähtymään hetkeksi ja antautumaan luonnon taiteelliselle taituruudelle.

Crossfit

Fitness-buumi elää yhä vahvana. Jos kesäkunto on karissut kesäkilojen ja kesäloman myötä, voi Crossfit olla juuri passeli valinta kunnon kohottamiseen. Se on monipuolinen liikuntaharrastus, jossa kehittyy lihasvoiman lisäksi koordinaatio ja yleiskunto. Crossfit-saleilla on hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki. Alkusyksystä harrastuksen voi aloittaa myös Crossfittiin suunnatuilta ulkosaleilta!

Jokaisen uuden harrastajan täytyy ensin käydä ns. On Ramp -kurssi, jonka kautta aloittelijakin pääsee lajiin mukaan. Fiilis on kannustava taitotasoon ja kuntoon katsomatta. Luonnollisesti kurssit ja salilla käyminen maksaa, mutta niin useimmat harrastukset valitettavasti tekevät.

Ilmajooga

Supersuosittu jooga on saanut nyt aivan uuden alalajinsa: ilmajoogan! Amerikassa syntynyt uusi villitys on käytännössä joogaa, jota tehdään katosta roikkuvien kankaiden varassa. Välillä pää väärinpäin. Toki ajoittain palataan lattialle ja tehdään perinteisempiäkin liikkeitä.

Ilmajooga tarjoaa mahdollisuuden harjoittaa kehonhallintaa ja lihasvoimaa samalla kun nautit uudesta näkökulmasta joogaharjoitteluun. Tavallisesti tunnit alkavat kevyemmillä liikkeillä ja etenevät pikkuhiljaa raskaampiin. Osa liikkeistä vaatii yllättävän paljon lihasvoimaa ja -kuntoa, joten pelkästä venyttelystä ei ole kyse. Lopussa ryhmä usein vielä rentoutuu ja antaa olon tasoittua. Löydät ilmajoogan harrastusmahdollisuuksia ainakin isoimmista kaupungeista.

Valokuvaus

Syksy avaa eteesi loputtomasti mahdollisuuksia monipuolisiin harrastuksiin, jotka kaikki kietoutuvat yhteen luonnon kauneuden ympärille. Astu metsään retkeilemään, tartu kameraasi tallentamaan hetkiä ja tunne raikas ilma ulkoilun ilossa. Valokuvaus on tapa tallentaa syksyn tunnelma ja kauneus kuviin. Auringonlaskut maalaavat taivaan oransseilla ja punaisilla sävyillä, luoden dramaattisia valaistuksia maisemille. Sumuiset aamut tarjoavat taas pehmeitä ja mystisiä maisemia. Valokuvauksen avulla voit ikuistaa syksyn hetket ja tunteet, ja samalla hioa luovia taitojasi.

Harrasta kotoa käsin

Monen harrastuksen aloittamien onnistuu myös kotoa käsin. Aina ei tarvitse lähteä merta kauemmas kalaan – oman inspiraation toteuttaminen voi onnistua vaivattomasti omassa olohuoneessa.

Esimerkiksi aikuisten värityskirjat ovat uusi hitiksi noussut harrastus. Värittäminen tarjoaa sinulle mahdollisuuden olla omissa oloissasi ja keskittyä vain yhteen asiaan. Samalla harjoitat luovuuttasi ja stressinhallintaasi. Saat kaikki tarvittavat välineet tilattua kätevästi verkosta!

Myös liikuntaharrastuksen aloittaminen kotoa käsin on nykyään varsin mutkatonta. Lihaskunnon treenaamisen voit aloittaa kevyesti esimerkiksi kahvakuulan tai käsipainojen avulla. Myös oman kehon painoa hyödyntävät harjoitteet voivat olla oikein tehtynä erittäin tehokkaita liikkeitä. Myös kevyempiä liikuntamuotoja, kuten joogaa voi harrastaa kätevästi kotoa käsin joko itsenäisesti tai osallistumalla liikuntakeskusten verkkokursseille. Myös Youtube on täynnä erilaisia treenivideoita, joista voi ottaa mallia omiin kotitreeneihin.

Youtubesta löytyy paljon hyviä kotitreenivinkkejä.

Tähtien bongaus

Kiinnostavatko sinua taivaankannen liikkeet ja yötaivaan kirkkaana loistavat kappaleet? Suomen tähtitieteellinen yhdistys Ursa tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet osallistua toimintaansa. Voit merkitä Ursan omaan Taivaanvahti-havaintojärjestelmään havaintojasi, vaikka et olisikaan itse yhdistyksen jäsen. Samalla voit osallistua aktiiviseen keskusteluun sivuston foorumilla. Mikä parasta, voit aloittaa harrastuksen omalta pihaltasi! Jos haluat viedä harrastuksen pidemmälle, kannattaa liittyä yhdistyksen jäseneksi ja osallistua erillisille kursseille. Kerho- ja kurssitoiminta painottuu pääkaupunkiseudulle.

Musiikkiharrastus

Musiikkiharrastus tuottaa mielihyvää, aktivoi aivoja ja kehittää ilmaisutaitoa. Musiikkiharrastuksen voi aloittaa helposti kotoa käsin käymällä etäopetuksessa. Edes etäopetus opettajan kanssa ei ole välttämättä tarpeellista, sillä itsenäisesti suoritettavia verkkokursseja on netti pullollaan. Verkkokurssien avulla voit ottaa uuden soittimen haltuun juuri itsellesi sopivalla vauhdilla mukavasti olohuoneestasi käsin.

Virkkaaminen

Virkkaus on varsin edullinen harrastus, sillä sen aloittamiseen tarvitsee vain virkkuukoukun ja lankaa. Virkkaaminen voi olla varsin meditoivaa tekemistä viltin alla omalla kotisohvalla. Virkkaaminen auttaakin unohtamaan mieltä painavat asiat ja täten lievittää tehokkaasti stressiä. Itseasiassa, virkkaaminen on erittäin hyväksi terveydelle – se muun muassa laskee verenpainetta ja sykettä.

Rahoitusta harrastuksiin

Osa harrastuksista on täysin ilmaisia, mutta joidenkin harrastusten aloittamiseen joutuu kaivamaan kuvetta. Esimerkiksi Crossfit-salikortti tai ilmajoogakurssi saattaa kustantaa yllättävänkin paljon. Valitettavasti innostus ja pankkitilin saldo eivät aina kulje käsi kädessä. Rahat voivat olla vähissä, kun inspiraatio uuden harrastuksen aloittamiseen iskee.

Uusien harrastuksien aloittamiseen Lainasto tarjoaa virtuaalista Visa-luottokorttia, tuttavallisemmin Lainasto Ostosrahaa. Kyseessä on vakuudeton 100-3000 euron jatkuva luotto, jota haetaan vaivattomalla sähköisellä hakemuksella! Ostosrahan avulla voit kuitata uuden harrastuksen kulut suoraan verkossa.

Käsittelemme meille saapuneet hakemukset mahdollisimman nopeasti, joten uuden harrastuksen voit parhaassa tapauksessa aloittaa jo tänään!

Klassisten autojen keräily voi olla kallis harrastus eikä Ostosrahasta ehkä ole pelastajaksi, mutta monen muun harrastuksen rahoittamiseksi se kyllä riittää helposti!
HAE LUOTTOA

Lainaston korttiluotto on vakuudeton jopa 3 000 euron jatkuva luotto, jonka nimelliskorko on 19,50 %. Luotonhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi. Esimerkki: 3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kk maksuajalla yhteensä 435,79 €, takaisinmaksettava kokonaissumma 3435,79 €, todellinen vuosikorko 29,10 %.

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa