Syksyn harrastukset - mitä uutta harrastaa 2022

Syksy on jo alkanut ja kelit alkavat kylmetä. Moni pohtii kuumeisesti, mitä uusia ja kivoja harrastuksia keksisi pimenevien syysiltojen ratoksi. 

Harrastuksista valoa pimeneviin iltoihin

Lehdet putoilevat jo kilpaa puista, joka tarkoittaa sitä, että Suomen pimeä ja pitkä talvi on jo oven takana. Pimenevät illat saattavat aiheuttaa alakuloa ja voimattomuutta. Uudet harrastukset voivat kuitenkin tuoda arkeen vaihtelua ja valoa. Synkkyyden takia monet jäävät toimettomina sohvalle makaamaan ja odottamaan seuraavaa kesää. Syksy on kuitenkin erinomaista aikaa suorittaa pieni ryhtiliike tai jopa mullistava elämäntapamuutos. On paljon järkevämpää suunnata energiansa uuteen harrastukseen kuin epämiellyttävän sään voivotteluun.

Eikö sateinen ja pimenevä syyssää innosta? Aloita vaikkapa uusi harrastus ja opettele soittamaan kitaraa.

Olitpa sitten sisätilojen sankari, ulkona viihtyvä karpaasi tai innokas atleetti, me olemme listanneet sinulle mukavaa tehtävää ja inspiraatiota koko syksyksi. Näillä pysyt varmasti vedossa!

Kehitä omaa hyvinvointiasi liikkumalla

Kuumien helteiden jälkeen viileät syyskelit voivat tuntua todella raikkailta ja suorastaan kutsua liikkumaan. Arkeen palaaminen kesän lomailun jälkeen voi lisätä motivaatiota ottaa omasta niskasta kiinni ja alkaa liikkumaan. Liikunnan ottaminen osaksi arkea nostaa energiatasoja ja helpottaa esimerkiksi mahdollisen työstressin hallintaa. Liikuntaa voit harrastaa ulkona syksyisessä luonnossa esimerkiksi lenkkeilyn muodossa, mutta sadekelien sattuessa myös mielenkiintoisen sisäharrastuksen aloittaminen voi olla oiva vaihtoehto.

Crossfit

Fitness-buumi elää yhä vahvana. Jos kesäkunto on karissut kesäkilojen ja kesäloman myötä, voi Crossfit olla juuri passeli valinta kunnon kohottamiseen. Se on monipuolinen liikuntaharrastus, jossa kehittyy lihasvoiman lisäksi koordinaatio ja yleiskunto. Crossfit-saleilla on hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki. Alkusyksystä harrastuksen voi aloittaa myös Crossfittiin suunnatuilta ulkosaleilta!

Jokaisen uuden harrastajan täytyy ensin käydä ns. On Ramp -kurssi, jonka kautta aloittelijakin pääsee lajiin mukaan. Fiilis on kannustava taitotasoon ja kuntoon katsomatta. Luonnollisesti kurssit ja salilla käyminen maksaa, mutta niin useimmat harrastukset valitettavasti tekevät.

Ilmajooga

Supersuosittu jooga on saanut nyt aivan uuden alalajinsa: ilmajoogan! Amerikassa syntynyt uusi villitys on käytännössä joogaa, jota tehdään katosta roikkuvien kankaiden varassa. Välillä pää väärinpäin. Toki ajoittain palataan lattialle ja tehdään perinteisempiäkin liikkeitä.

Tavallisesti tunnit alkavat kevyemmillä liikkeillä ja etenevät pikkuhiljaa raskaampiin. Osa liikkeistä vaatii yllättävän paljon lihasvoimaa ja -kuntoa, joten pelkästä venyttelystä ei ole kyse. Lopussa ryhmä usein vielä rentoutuu ja antaa olon tasoittua.

Suomeen erilaisia ilmajoogan tiloja ja kursseja on alkanut tänä vuonna nousta kiihtyvää tahtia. Löydät ilmajoogan harrastusmahdollisuuksia ainakin isoimmista kaupungeista.

Luistelukoulut

Vaikka ulkona ei vielä jäätä olekaan, ovat sekä lasten että aikuisten luistelukoulut pikkuhiljaa alkaneet. Pääset alkuun pikkurahalla, sillä koulut ja kurssit ovat edullisia – alussa usein jopa ilmaisia. Tarvitset vain luistimet. Suosittelemme kypärän käyttöä!

Harrasta kotoa käsin

Monen harrastuksen aloittamien onnistuu myös kotoa käsin. Aina ei tarvitse lähteä merta kauemmas kalaan – oman inspiraation toteuttaminen voi onnistua vaivattomasti omassa olohuoneessa.

Esimerkiksi aikuisten värityskirjat ovat uusi hitiksi noussut harrastus. Värittäminen tarjoaa sinulle mahdollisuuden olla omissa oloissasi ja keskittyä vain yhteen asiaan. Samalla harjoitat luovuuttasi ja stressinhallintaasi. Saat kaikki tarvittavat välineet tilattua kätevästi verkosta!

Myös liikuntaharrastuksen aloittaminen kotoa käsin on nykyään varsin mutkatonta. Lihaskunnon treenaamisen voit aloittaa kevyesti esimerkiksi kahvakuulan tai käsipainojen avulla. Myös oman kehon painoa hyödyntävät harjoitteet voivat olla oikein tehtynä erittäin tehokkaita liikkeitä. Myös kevyempiä liikuntamuotoja, kuten joogaa voi harrastaa kätevästi kotoa käsin joko itsenäisesti tai osallistumalla liikuntakeskusten verkkokursseille. Myös Youtube on täynnä erilaisia treenivideoita, joista voi ottaa mallia omiin kotitreeneihin.

Youtubesta löytyy paljon hyviä kotitreenivinkkejä.

Tähtien bongaus

Kiinnostavatko sinua taivaankannen liikkeet ja yötaivaan kirkkaana loistavat kappaleet? Suomen tähtitieteellinen yhdistys Ursa tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet osallistua toimintaansa. Voit merkitä Ursan omaan Taivaanvahti-havaintojärjestelmään havaintojasi, vaikka et olisikaan itse yhdistyksen jäsen. Samalla voit osallistua aktiiviseen keskusteluun sivuston foorumilla. Mikä parasta, voit aloittaa harrastuksen omalta pihaltasi! Jos haluat viedä harrastuksen pidemmälle, kannattaa liittyä yhdistyksen jäseneksi ja osallistua erillisille kursseille. Kerho- ja kurssitoiminta painottuu pääkaupunkiseudulle.

Musiikkiharrastus

Musiikkiharrastus tuottaa mielihyvää, aktivoi aivoja ja kehittää ilmaisutaitoa. Musiikkiharrastuksen voi aloittaa helposti kotoa käsin käymällä etäopetuksessa. Edes etäopetus opettajan kanssa ei ole välttämättä tarpeellista, sillä itsenäisesti suoritettavia verkkokursseja on netti pullollaan. Verkkokurssien avulla voit ottaa uuden soittimen haltuun juuri itsellesi sopivalla vauhdilla mukavasti olohuoneestasi käsin.

Virkkaaminen

Virkkaus on varsin edullinen harrastus, sillä sen aloittamiseen tarvitsee vain virkkuukoukun ja lankaa. Virkkaaminen voi olla varsin meditoivaa tekemistä viltin alla omalla kotisohvalla. Virkkaaminen auttaakin unohtamaan mieltä painavat asiat ja täten lievittää tehokkaasti stressiä. Itseasiassa, virkkaaminen on erittäin hyväksi terveydelle – se muun muassa laskee verenpainetta ja sykettä.

Rahoitusta harrastuksiin

Osa harrastuksista on täysin ilmaisia, mutta joidenkin harrastusten aloittamiseen joutuu kaivamaan kuvetta. Esimerkiksi Crossfit-salikortti tai ilmajoogakurssi saattaa kustantaa yllättävänkin paljon. Valitettavasti innostus ja pankkitilin saldo eivät aina kulje käsi kädessä. Rahat voivat olla vähissä, kun inspiraatio uuden harrastuksen aloittamiseen iskee.

Uusien harrastuksien aloittamiseen Lainasto tarjoaa virtuaalista Mastercard-luottokorttia, tuttavallisemmin Lainasto Ostosrahaa. Kyseessä on vakuudeton 100-3000 euron jatkuva luotto, jota haetaan vaivattomalla sähköisellä hakemuksella!

Käsittelemme luottohakemuksia aina mahdollisimman nopealla aikataululla – voit siis päästä uuden harrastuksesi pariin jo tänään!

Klassisten autojen keräily voi olla kallis harrastus eikä Ostosrahasta ehkä ole pelastajaksi, mutta monen muun harrastuksen rahoittamiseksi se kyllä riittää helposti!
HAE OSTOSRAHAA

Ostosraha

Mastercard logo

Virtuaalinen Mastercard-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa