Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

UUTTA SIVUSTOLLA - Lainaston uudistunut konsepti & tuotevalikoima!

Kehitämme jatkuvasti palveluitamme vastaamaan asiakkaidemme muuttuvaa kysyntää. Nyt haluamme esitellä teille täysin uuden Lainasto Ostosrahan. Lainasto Ostosraha korvaa perinteisen Pikavipin ja Limiittiluoton, jotka ovat poistuneet tuotevalikoimastamme. Lainasto Ostosrahaan on automaattisesti kytketty virtuaalinen luottokortti, jolla voit tehdä ostoksia suoraan verkossa.

Luet vanhaa artikkelia. Huomaathan, että Lainasto ei tarjoa enää Limiittiluotto-tuotetta. Tutustu uudistettuihin lainatuotteisiimme Lainaa-sivulla!


Koska perinteiset pankit eivät Suomessa myönnä käytännössä ollenkaan lyhyen takaisinmaksuajan ja pienen rahasumman lainoja, kuten selvisi Suomen Pienlainayhdistyksen viime vuonna Taloustutkimuksella teettämässä Mystery Shopping -tutkimuksessa, ovat pikavippi ja panttilainaamo sukulaisilta tai ystäviltä lainaamisen lisäksi käytännössä ainoat vaihtoehdot paikata akuutti ja lyhytaikainen rahantarve. Suomen Eduskunnan hyväksymä lakiuudistus tulee muuttamaan vippien pelisäännöt keväällä 2013 ja poistaa markkinoilta käytännössä kaikki alle 2 000€ lyhyen takaisinmaksuajan vippituotteet. Innovatiiviset vippiyrittäjät eivät kuitenkaan ole luopumassa liiketoiminnastaan, vaan jatkossa perinteisten vippien tilalle on tulossa mitä moninaisempi joukko täysin uudenlaisia lainatuotteita. Tämänhetkinen netin välityksellä haettava vippi on kuitenkin melko tuore ilmiö ja monelta jääkin unohduksiin ehkä kaikkein perinteisin rahanlainaustapa, eli panttilainaamo.

Vippi on lyhyen takaisinmaksuajan pienlaina ilman takuita tai vakuuksia

Internetin välityksellä kätevästi ja veloituksetta haettavissa oleva 20 – 1000€ vippi myönnetään ilman minkäänlaisia vakuuksia tai takauksia elämäntilanteesta huolimatta kaikille täysi-ikäisille Suomen kansalaisille, joiden luottotiedot ovat kunnossa ja jotka ovat hoitaneet laina-asiansa moitteettomasti. Voit siis hakea vippiä netin kautta ympäri vuorokauden, olit sitten vakituisessa työsuhteessa, työtön, opiskelija, varusmies tai eläkeläinen. Pikavippi on lisäksi nimensä mukaisesti erittäin nopea ja luotettava tapa paikata akuutti rahantarve, sillä vippirahat ilmestyvät hakijan tilille välittömästi hakemuksen hyväksynnän jälkeen. Lisäksi vippialan luotettavimmat yrittäjät tarjoavat asiakkailleen aina henkilökohtaista asiakaspalvelua ja mm. mahdollisuuden eräpäivän siirtoon. Vaikka vippi onkin helppo hakea huomaamattomasti netin välityksellä, toteavat myös panttilainaamojen pitäjät, että myöskään panttivippien hakijat enää harvemmin häpeilevät tilapäistä rahapulaansa. Tilanne on kuitenkin muuttunut vasta aivan viime aikoina, sillä aiemmin henkilökohtaista rahapulan osoittamista muille ihmisille pidettiin varsin nolona ja epämieluisana asiana.

Panttivippi vaatii aina huomattavasti lainattavaa rahasummaa arvokkaamman esinepantin lainan takuuksi

Vippituotteista poiketen panttilainaaminen vaatii nimensä mukaisesti aina huomattavasti lainattavaa rahasummaa arvokkaamman pantin antamisen lainan vakuudeksi panttilainaamolle. Panttilainaamisen perinteet juontavat juurensa 6 000 vuoden päähän muinaiseen Kiinaan ja nykypäivän panttilainaamot myöntävät lainoja lähinnä esinevakuuksin. Yleisimpiä pantattavia esineitä ovat kultaesineet, puhelinosakkeet, soittimet ja elektroniikkatuotteet. Kymen Panttilainaamo Oy:n yrittäjä Seppo Heikkilä toteaa Kaupunkilehti Pohjois-Kymeenlaaksolle antamassaan haastattelussa, että he myöntävät keskimäärin muutaman sadan euron panttilainoja kolmen kuukauden maksuajalla, jonka jälkeen lainaajan on maksettava vähintään lainasta aiheutuvat korot, mutta lainapääomaa ei tarvitse lyhentää kerralla kokonaan, jolloin laina-aika jatkuu automaattisesti seuraavat kolme kuukautta ja korko jatkaa juoksemistaan. Mikäli panttivippi jää asiakkaalta syystä tai toisesta maksamatta, myy panttilainaamo saamansa pantin eteenpäin kuukauden suoja-ajan jälkeen. Yleisin tapa rahastaa lunastamattomat pantit on myydä ne eteenpäin panttilainaamoiden järjestämissä huutokaupoissa, joista osa on jo siirtynyt internetissä järjestettäviksi. Heikkilän Kotkassa toimivassa panttilainaamossa noin 10% pantatuista esineistä päätyy lopulta myyntiin.