Elämä on täynnä yllätyksiä, ja joskus ne voivat johtaa akuuttiin rahantarpeeseen. Yllättävä auton korjaus, odottamaton lasku tai unelmaloman tarjous, joka on liian hyvä ohitettavaksi – kaikki nämä tilanteet voivat johtaa tilanteeseen, jossa tarvitset rahaa nopeasti. Tällaisissa tilanteissa voi olla houkuttelevaa turvautua vippiin, mutta onko se aina paras ratkaisu? Entä luotto, voiko se olla joustavampi vaihtoehto?

Vippi vs. luotto: mikä on ero?

Vippi ja luotto ovat molemmat rahoitusvaihtoehtoja, mutta niiden välillä on huomattavia eroja. Vippi, joka tunnetaan myös nimellä pikavippi, on tyypillisesti alle kahden tuhannen euron suuruinen vakuudeton kertalaina, ja jonka takaisinmaksuaika on yleensä suhteellisen lyhyt. Vippi on suunniteltu erityisesti akuuttiin rahantarpeeseen, ja sen hakeminen on yksinkertaista ja nopeaa. Vipin ehdot ovat yleensä kiinteät, eli lainasumma, korko ja takaisinmaksuaika sovitaan etukäteen.

Luotto on usein joustavampi rahoitusvaihtoehto. Luottoa voi käyttää tarpeen mukaan, jopa vähemmän kuin alun perin oli tarkoitus, mikä voi säästää ylimääräisiltä kuluilta. Toisaalta, jos tarve yllättää, luottoa voi oman luottorajan puitteissa käyttää enemmän kuin oli alun perin suunnitellut. Luottorahoitusvaihtoehtojen joustavuus näkyy myös takaisinmaksussa. Koko käytettyä luottoa ei välttämättä tarvitse maksaa kerralla, vaan voi valita minilyhennyksen. Yksi tunnetuimmista luottorahoitusvaihtoehdoista on luottokortti, joka löytyy useimpien lompakoista. Luottoa voi hakea myös kokonaan verkossa, mikä tekee prosessista helpon ja nopean.

Virtuaalinen luottokortti on uusi trendikäs luottoratkaisu

Virtuaalinen luottokortti on kuin perinteinen luottokortti, mutta parempi. Se on kuin luottokortti ilman fyysistä olemusta, joka tekee siitä turvallisemman vaihtoehdon. Koska virtuaalista luottokorttia ei voi kadottaa tai varastaa samalla tavalla kuin fyysistä korttia, se tarjoaa lisäturvaa käyttäjälleen. Esimerkiksi, jos olet matkalla ja taskuvaras vie lompakkosi, virtuaalinen luottokorttisi pysyy turvassa.

Virtuaaliset luottokortit helpottavat myös verkkomaksamista. Sinun ei tarvitse näpytellä pitkiä korttinumeroita tai etsiä lompakostasi korttiasi joka kerta kun haluat tehdä ostoksen. Myymälöissä maksaminenkin onnistuu kätevästi virtuaalisella luottokortilla, kunhan myymälässä on lähimaksuominaisuus käytössä ja kortti on liitetty johonkin maksupalveluun.

Tiesitkö, että meiltä voit hakea virtuaalista Visa-luottokorttia? Hyväksytyn hakemuksen jälkeen saat kortin heti käyttöösi maksimissaan 500 euron luottorajalla. Kortissa ei ole kuukausi- tai vuosimaksua, ja Android-käyttäjät voivat lisäksi lisätä kortin Google Pay -palveluun, jolloin ostosten tekeminen myymälöissäkin on mahdollista heti. Lisäksi luottorajaa on mahdollista porrastetusti korottaa jopa 3 000 euroon asti. Virtuaalinen luottokortti on siis kätevä ja joustava ratkaisu monenlaisiin rahantarpeisiin.

HAE LUOTTOA
Tulevaisuus on täällä, ja se on virtuaalinen. Hanki meiltä virtuaalinen Visa-kortti ja astu rohkeasti kohti turvallisempaa ja kätevämpää maksutapaa. Ole osa tulevaisuutta jo tänään!

Vippi on lyhyen takaisinmaksuajan pienlaina ilman takuita tai vakuuksia

Vippi tarjoaa nopean ratkaisun akuuttiin rahantarpeeseen. Se on saatavilla internetin välityksellä, ja se on suunnattu vähintään täysi-ikäisille Suomen kansalaisille, joiden luottotiedot ovat kunnossa. Vipin hakeminen on helppoa ja nopeaa, ja rahat siirtyvät tilille yleensä nopeasti hakemuksen hyväksymisen jälkeen. Vaikka vippi on helppo hakea netin kautta, se on lyhytaikainen lainaratkaisu, joka tulee maksaa takaisin sovitussa ajassa. Nykyään yhä useampi ymmärtää, että tilapäinen rahapula on normaali osa elämää.

Pikavippi on nopea, mutta joustamaton kertalaina

Pikavippi on yksi keino vastata akuuttiin rahantarpeeseen. Se on vakuudeton kertalaina, joka tarjoaa nopean ratkaisun yllättävään tilanteeseen. Pikavipin takaisinmaksuaika on usein lyhyt ja tyypillisesti muutaman sadan euron luokkaa.

Vaikka pikavippi voi tarjota nopean ratkaisun, sen kustannukset voivat olla korkeat. Pikavippi on usein kallis lainavaihtoehto, ja sen ehdot ovat yleensä joustamattomia. Jos takaisinmaksussa ilmenee ongelmia, lisäkustannukset voivat kasvaa nopeasti.

Miten valita oikea rahoitusratkaisu akuuttiin rahantarpeeseen?

Rahoitusmarkkinoilla on monia vaihtoehtoja, joista vippi ja luotto ovat olleet suosittuja jo pitkään. Uudempi tulokas, virtuaalinen luottokortti, on nopeasti saavuttanut suosiota joustavuutensa ansiosta. Nopeaan rahantarpeeseen sopii kyllä kumpi tahansa vaihtoehto. Kuitenkin luotolliset rahoitusvaihtoehdot nousevat monesti edukseen joustavammilla ehdoillaan: luottoa voi käyttää tarpeen mukaan, ja takaisinmaksuaikataulu on usein joustavampi kuin vipillä.

Rahoitusvaihtoehtojen vertailu on tärkeää, sillä valitun rahoituksen hinta vaikuttaa merkittävästi kokonaiskustannuksiin. Todellinen vuosikorko, joka ottaa huomioon kaikki lainan kulut, kuten avausmaksut ja vuosimaksut, antaa parhaan kuvan lainan todellisista kustannuksista. Näin ollen, on tärkeää keskittyä todelliseen vuosikorkoon eikä pelkkään nimelliskorkoon.

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa