Loma tarjoaa meille mahdollisuuden irtautua arjen rutiineista ja ladata akkuja. Monet meistä suuntaavat ulkomaille nauttimaan lomastaan. Matkustaminen voi kuitenkin tuoda mukanaan ennakoimattomia kuluja. Yksi tapa varautua näihin yllätyksiin on ottaa mukaan ylimääräistä rahaa tai harkita lomalainaa tai lomaluottoa.

Hae virtuaalinen lomaluotto

Jos suunnittelet lomareissua ja olet löytänyt vastustamattoman hotellitarjouksen, mutta rahatilanne on juuri nyt tiukka, meillä on ratkaisu sinulle. Hae meiltä lomaluotoksi virtuaalinen luottokortti. Kun hakemuksesi hyväksytään, luotto on heti käytettävissäsi, joten voit hyödyntää tarjouksen heti.

Virtuaalinen luottokortti on suunniteltu ensisijaisesti verkkokauppaostoja varten, mutta se on myös kätevä maksuväline fyysisissä myymälöissä ja ravintoloissa. Jos käytät esimerkiksi Android-älylaitetta, voit liittää kortin Google Pay -palveluun mahdollistaen kortin käytön maksuvälineenä esimerkiksi lounaasi maksamiseen rantaravintolassa tai ostoksiesi tekemiseen matkamuistomyymälässä.

HAE LUOTTOA
Lisäämällä virtuaalisen kortin Google Pay -palveluun, voit nauttia sujuvasta maksukokemuksesta lomasi aikana – niin verkkokaupoissa kuin fyysisissä myymälöissä ja ravintoloissakin. Kuva: Adobe Stock.

Lomalaina vai lomaluotto? Miten rahoitat unelmalomasi?

Lomalaina ja lomaluotto ovat molemmat suosittuja rahoitusvaihtoehtoja, kun haluat lisätä hieman ylellisyyttä lomaasi tai varautua yllättäviin menoihin. Ne eroavat kuitenkin toisistaan monella tavalla.

Lomalaina on yleensä kertaluonteinen laina, jota voit harkita käyttäväsi osittain tai kokonaan loman rahoittamiseen. Lainan määrä ja takaisinmaksuaika sovitaan etukäteen, ja maksat lainan takaisin sovituissa erissä. Esimerkiksi, saatat ottaa 2000 euron lomalainan, jolla rahoitat osan kahden viikon luksusristeilyn kustannuksista. Lainan takaisinmaksuaika on esimerkiksi kolme vuotta, ja maksat siitä kuukausittain tietyn summan korkoineen. Tyypillisiä kertaluonteisia lainoja ovat kiinteä summaiset pankista haettavissa olevat lainat sekä pikaisesti saatavilla olevat vakuudettomat lainat.

Emme suosittele rahoittamaan lomareissuja lyhytaikaisilla pienillä vakuudettomilla lainoilla, kuten pikavipeillä. Pikavippien takaisinmaksuajat voivat olla tiukkoja, ja jos maksu jää syystä tai toisesta suorittamatta loman aikana, lainan kokonaiskustannukset voivat nousta huomattavasti alkuperäisen summan yläpuolelle. Pikavipeillä voi olla oma paikkansa tietyissä tilanteissa, mutta niiden käyttöä tulee harkita huolellisesti.

Lomaluotto tarjoaa enemmän joustoa

Lomaluotto sen sijaan on joustavampi vaihtoehto. Se on luottotili, josta voit käyttää rahaa tarpeen mukaan. Luoton määrä on ennalta sovittu, mutta voit itse päättää, kuinka paljon siitä käytät. Esimerkiksi, saatat avata 5000 euron lomaluoton, josta käytät 1000 euroa lentojen ja hotellin varaamiseen. Myöhemmin voit käyttää lisää rahaa vaikkapa retkiä tai ravintolakäyntejä varten. Lomaluotto toimii myös puskurina yllättävien menojen varalta. Lomaluotoksi voidaan luokitella kaikki luottotilit, kuten perinteiset muoviset sekä virtuaaliset luottokortit.

Valinta lomalainan ja lomaluoton välillä riippuu omista tarpeistasi ja taloudellisesta tilanteestasi. Jos tiedät tarkalleen, kuinka paljon rahaa tarvitset, lomalaina voi olla hyvä vaihtoehto. Jos taas haluat joustavuutta ja varautua yllättäviin menoihin, lomaluotto voi olla parempi ratkaisu.

Lomalainan avulla voit kattaa lomasi kustannukset joko osittain tai kokonaan. Muista kuitenkin, että lainan takaisinmaksu ei saisi aiheuttaa taloudellista stressiä tulevaisuudessa.

Lomalainojen vertailu ja valintakriteerit

Lomalainan tai lomaluoton valinnassa vertailu on tärkeässä roolissa. Vaikka kaksi lainaa saattaisivat näyttää äkkiseltään samanlaisilta – sama lainasumma, sama nimelliskorko ja sama takaisinmaksuaika – ne eivät välttämättä ole hinnaltaan samanlaisia. Tämä johtuu siitä, että lainojen todellinen vuosikorko, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut, voi vaihdella suuresti eri lainantarjoajien välillä.

Seuraavassa on joitakin tärkeitä tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon lomalainaa valittaessa:

1. Korko ja todellinen vuosikorko: Lainan nimelliskorko on tärkeä tekijä, mutta se ei kerro koko totuutta lainan kustannuksista. Se ei sisällä muita lainaan liittyviä kuluja, kuten mahdollista avausmaksua tai tilinhoitomaksua. Todellinen vuosikorko sen sijaan kuvaa lainan kokonaiskustannuksia, sillä se sisältää sekä nimelliskoron että kaikki lainaan liittyvät kulut. Vertaile siis lainatarjouksia aina todellisen vuosikoron perusteella.

2. Takaisinmaksuaika: Arvioi oma taloudellinen tilanteesi ja valitse takaisinmaksuaika, joka sopii sinulle parhaiten. Lyhyempi takaisinmaksuaika tarkoittaa suurempia kuukausieriä, mutta pienempiä kokonaiskuluja, kun taas pidempi takaisinmaksuaika pienentää kuukausieriä, mutta saattaa kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia.

3. Lisäkulut: Selvitä mahdolliset lisäkustannukset, kuten avaus- tai tilinhoitomaksut, ja ota ne huomioon lainan kokonaiskustannuksissa.

4. Joustavuus: Joustavuus voi tarkoittaa esimerkiksi mahdollisuutta tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä, pitää maksuvapaita kuukausia, korottaa maksutta luoton määrää tai pitää lyhennysvapaita kuukausia. Nämä ominaisuudet voivat olla maksullisia, mutta jotkut lainantarjoajat saattavat tarjota tiettyjä joustavuusominaisuuksia ilmaiseksi osana lainasopimusta. Vertaile eri lainantarjoajien joustavuusehtoja ja mieti, mitkä joustavuusominaisuudet ovat sinulle tärkeitä.

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa