Mikä on vippi?

Vippi on laina, jota ei tarvitse vakuuttaa omaisuudella tai takaajalla. Käytännössä vippi on vain toinen nimitys pikavipille.

Vipin yleisiä ominaisuuksia ovat:

  • Pieni lainasumma: Vipit ovat yleensä alle 2000 euron suuruisia.
  • Lyhyt takaisinmaksuaika: Takaisinmaksuaika on yleensä alle vuosi, mutta se voi olla pidempi riippuen lainanmyöntäjästä.
  • Korkeammat korot: Vakuudettomat lainat ovat lähes aina kalliimpia kuin vakuudelliset lainat.
  • Kertalaina: Tyypillinen vippi on kertaluonteinen, jolloin haetun summan saa kerralla kokonaisuudessaan käyttöön.

Vippi voi olla hyvä vaihtoehto yllättävissä tilanteissa, mutta sen korkeat kulut ja joustamattomat lainaehdot vaativat huolellista harkintaa.

Jos tarvitset nopean tavan maksaa verkossa ja tarvitset rahaa heti, täytä hakemus alla olevasta linkistä. Virtuaalisella kortilla voit maksaa tuhansissa verkkokaupoissa ja maksusovelluksen avulla myös fyysisissä kaupoissa! Kyseessä ei kuitenkaan ole vippi, vaan jatkuva luotto, joka tarjoaa kaikki samat edut kuin vippi ja enemmän.

HAE LUOTTOA

Vipin käyttökohteet ja edut

Vippi voi tulla tarpeeseen arjen yllättävissä tilanteissa, jotka vaativat rahaa. Esimerkiksi, jos jääkaapissa palaa vain valo tai olet unohtanut maksaa laskun ja eräpäivä on tänään, vippi voi olla ratkaisu. Jos siis tarvitset pientä kertalainaa nopeasti eivätkä omat säästösi riitä, satasen vipillä voit selvitä tilanteesta. Vippien suurin etu on niiden helppo ja nopea saatavuus. Voit jättää hakemuksen verkossa ja saada vipin heti käyttöösi hyväksytyn hakemuksen jälkeen.

Korkolakimuutosten myötä yllättävän menoerän paikkaaminen vipillä voi olla perusteltua. Vipeissä on edelleen eroavaisuuksia, joten muista vertailla ennen päätöksentekoa. Kuva: Adobe Stock.

Vipin hakeminen ja vaatimukset

Vipin hakeminen on helppoa ja se tapahtuu yleensä verkossa. Hakijan tulee täyttää joitakin yleisiä vaatimuksia saadakseen vippiä, mutta lainanmyöntäjät voivat asettaa myös toisistaan poikkeavia vaatimuksiaan.

Miten hakea vippiä helposti ja nopeasti?

Voit hakea vippiä täyttämällä vippihakemuksen sitä myöntävän rahoitusyhtiön tai pankin verkkosivuston kautta. Hakemus vaatii usein henkilötietojen, kuten nimen, osoitteen ja puhelinnumeron täyttämistä. Hakemuksen täyttäminen vie yleensä vain muutaman minuutin eikä lainapäätöstäkään tarvitse pitkään odotella.

Lainanantajat käyttävät automaattisia järjestelmiä hakemusten käsittelyssä, mikä nopeuttaa prosessia merkittävästi. Paras tapa saada vippi heti tai mahdollisimman nopeasti on täyttää hakemus huolellisesti. Virhe kriittisen tiedon kohdalla johtaa usein hakemuksen automaattiseen hylkäämiseen.

Vipin saamisen yleiset ehdot

Vipin saamiseksi sinun on oltava vähintään 18-vuotias, mutta joissakin tapauksissa ikäraja voi olla korkeampi. Sinun tulee asua vakituisesti Suomessa ja sinulla tulisi olla suomalainen pankkitili vipin vastaanottamista varten. Lainanantajat voivat asettaa myös muita ehtoja, kuten vaatia tiettyä minimikuukausituloa tai työsuhteen vakautta.

Vippien vertailu – mitä ottaa huomioon vertailussa?

Vertaile aina vippejä, jotta löydät itsellesi edullisimman ja sopivimman vaihtoehdon. Olemme listanneet alle kolme keskeistä tekijää, jotka auttavat sinua vertailussa ja edullisimman vipin valitsemisessa.

Nimelliskorko kertoo lainan korkoprosentista. Se ei vielä kerro kaikkea kuluista, mutta auttaa hahmottamaan kulujen suuruutta.

Todellinen vuosikorko on merkittävä kriteeri. Se sisältää kaikki vipistä aiheutuvat kustannukset ja antaa aidon kuvan vipin kokonaiskustannuksista.

Laina-aika on myös tärkeä huomioida. Pidempi laina-aika voi tarkoittaa pienempiä kuukausieriä, mutta se voi kasvattaa vipin kokonaiskustannuksia. Lyhyempi laina-aika voi olla edullisempi pitkällä aikavälillä, mutta se vaatii suurempia kuukausieriä.

Vipin takaisinmaksu – ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluun

Kuten kaikki lainat, myös vippi tulee maksaa takaisin ehtojen mukaisesti. Jos et suorita maksua eräpäivään mennessä, saat ensimmäisenä muistutuksen maksusta. Jos maksu jää edelleen suorittamatta muistutuksesta huolimatta, velka siirtyy perintään. Vipin maksamatta jättäminen voi lopulta johtaa maksuhäiriömerkinnän saamiseen luottotiedoissa, mikä voi aiheuttaa merkittäviä haasteita elämässäsi.

Jos tiedät, että tulet kohtaamaan haasteita vipin takaisinmaksussa, ota yhteyttä vipin myöntäneeseen rahoitusyhtiöön. Heidän asiakaspalvelunsa on valmis auttamaan sinua mahdollisissa maksujärjestelyissä.

Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae luottokorttia