Lainaa 18-vuotiaalle

18 vuotta täyttäneelle nuorelle voi tulla eteen tilanteita, joissa tarvitaan lainaa. Kuvitellaan vaikka tilannetta, jossa hän on juuri saanut ajokortin. Auton omistaminen voi avata uusia mahdollisuuksia työssäkäynnin, opiskelun tai harrastusten suhteen, mutta auton hankinta ja ylläpito voivat olla kalliita. Perheen talous ei välttämättä pysty kattamaan kaikkia kustannuksia, ja nuori joutuu miettimään vaihtoehtoja, kuten lainan ottamista auton rahoittamiseksi. Tässä tapauksessa voi harkita esimerkiksi matalakorkoista vakuudellista pankkilainaa, sillä se soveltuu usein paremmin pidempiaikaiseen lainantarpeeseen.

Lisäksi 18-vuotiaalla voi olla muitakin rahantarpeita, kuten odottamattomia terveydenhuoltokuluja tai tietokonetta opiskeluun. Kaikki nuoret eivät välttämättä saa vanhemmiltaan taloudellista tukea, ja laina voi olla avain äkillisen menon rahoittamiseen, kun omat säästöt eivät riitä. Lyhytaikaisessa, akuutissa lainantarpeessa voi olla hyödyllistä harkita vakuudetonta lainaa, kuten pikavippiä.

Pikavippi ei kuitenkaan ole tunnettu joustavuudestaan, joten takaisinmaksun joustavuutta tai mahdollisuutta käyttää luottoa omaan tahtiin oman luottorajan puitteissa vaativan kannattaakin pikavipin sijaan harkita esimerkiksi perinteistä luottokorttia tai modernimpaa ja turvallisempaa maksutapaa virtuaalisen luottokortin muodossa.

Virtuaalinen VISA-luottokorttimme on joustava, turvallinen sekä mobiilimaksutapa yhteensopiva (esim. Google Pay). Lue lisää luottokortistamme Ostosrahasta ja hae omasi minuuteissa!

Uuden auton hankintaan suosittelemme tyypillisesti vakuudellista pankkilainaa. Sen sijaan pienempiin, yllättäviin menoihin vakuudettomat lainat ja luottovaihtoehdot saattavat olla parempi ratkaisu.

Lainaa heti tilille 18v

Lainaa heti tilille haluavan 18-vuotiaan nuorukaisen on käännyttävä pikalainojen puoleen, sillä vakuudellisten lainojen vakuuksien käsittely vie todennäköisesti useampia pankkipäiviä. Alaikäraja pikalainan saamiseksi on useimmilla luotonantajilla 18 vuotta, joten noudattamalla muutamia yksinkertaisia vaiheita hän voi saada pikalainan heti tililleen.

On kuitenkin syytä huomioida, että ”heti tilille” tarkoittaa tässä yhteydessä kuitenkin vähintään muutamia minuutteja. Vastuulliset luotonantajat tekevät perusteellisen luottokelpoisuuden tarkastuksen ennen lainapäätöstä. Tämä prosessi on tärkeä sekä luotonantajalle että lainanhakijalle, sillä se varmistaa, että laina voidaan myöntää vastuullisesti ottaen huomioon hakijan taloudellinen tilanne ja takaisinmaksukyky. Tämä käytäntö auttaa välttämään tilanteita, joissa laina muodostuisi liian suureksi taakaksi hakijalle.

Nuorille vakuudettomien lainojen tarjonta voi olla rajallisempaa verrattuna vanhempiin ikäryhmiin. Tähän voi vaikuttaa useita tekijöitä. Ensinnäkin nuorilla voi olla vähemmän luottotietoja tai taloudellisia näyttöjä, mikä vaikeuttaa luottokelpoisuuden arviointia. Toiseksi, nuoret saattavat olla vasta aloittamassa taloudellista itsenäisyyttään, eivätkä he välttämättä ole vielä hankkineet vakaata tulonlähdettä, mikä voi vaikuttaa heidän mahdollisuuksiinsa saada suurempia vakuudettomia lainoja. Nuoret ovat yksinkertaisesti suurempi riski vakuudettomien luottojen tarjoajille.

Mistä lainaa 18-vuotiaalle opiskelijalle?

Opiskeluaika voi olla taloudellisesti haastavaa, ja 18-vuotiaat opiskelijat saattavat joskus tarvita ylimääräistä taloudellista tukea. On kuitenkin tärkeää harkita vastuullisia vaihtoehtoja ennen lainan ottamista.

18-vuotiaan opiskelijan ensisijainen paikka lainantarpeelle tulisi olla omat vanhemmat. Vanhempiin kääntyminen voi olla luonnollinen vaihtoehto, koska vanhemmat ovat usein halukkaita tukemaan opiskelijalapsiaan taloudellisesti. Tämä voi olla myös turvallisempi vaihtoehto, koska vanhemmat voivat tarjota lainaa ilman korkoa tai muita kuluja. Lisäksi vanhempien kanssa voi usein neuvotella joustavammista takaisinmaksuehdoista, mikä helpottaa opiskelijan taloudellista taakkaa.

Jos vanhemmilta lainaaminen ei ole mahdollista, opiskelijan kannattaa harkita oman pankin puoleen kääntymistä. Pankit tarjoavat usein opintolainoja opiskelijoille, ja näissä lainoissa on usein edullisemmat korot ja paremmat takaisinmaksuehdot verrattuna muihin kulutusluottoihin. Opintolaina voi olla fiksu valinta, sillä sen avulla opiskelija voi keskittyä opintoihinsa ilman suurta taloudellista taakkaa. Lisäksi monet opintolainat tarjoavat lyhennysvapaita kuukausia valmistumisen jälkeen, jolloin opiskelija voi aloittaa takaisinmaksun vasta työllistyttyään.

Pikalaina 18-vuotiaalle opiskelijalle

Mikäli lainantarve on pieni ja akuutti eikä apua ole saatavilla omilta vanhemmilta, pikalaina voi olla perusteltu vaihtoehto. On kuitenkin tärkeää tiedostaa, että vaikka nykypäivän pikalainojen korot ovatkin korkokattojen myötä maltillisempia, vertailu eri palveluntarjoajien välillä on silti ensisijaisen tärkeää. Luotontarjoajien välillä voi olla eroja esimerkiksi joustavuudessa, valinnaisissa palveluissa ja muissa mahdollisissa lisäkuluissa.

Vaikka pikalaina voi tarjota nopean ratkaisun akuuttiin rahantarpeeseen, sen käyttöön tulee suhtautua harkiten ja vastuullisesti. On syytä varmistaa, että ymmärtää lainaehdot ja sitoutuu niiden mukaiseen takaisinmaksuun. Pienet lainatarpeet voivat olla pätevä syy pikalainan hakemiseen, kunhan muistaa tehdä perusteellisen vertailun eri vaihtoehtojen välillä ja valita itselleen parhaiten soveltuvan ja edullisimman vaihtoehdon.

Luottokortti 18-vuotiaalle opiskelijalle: Joustava vaihtoehto rahankäyttöön

Luottokortti voi olla kätevä ja joustava vaihtoehto 18-vuotiaalle opiskelijalle, erityisesti silloin, kun tarkka lainasumma ei ole tiedossa tai tarve vaihtelee. Luottokorteista virtuaalinen vaihtoehto soveltuu myös nopeaan tarpeeseen, sillä koko hakemusprosessi tapahtuu pikalainojen tapaan täysin sähköisesti ja usein hyväksytyn luottokorttihakemuksen jälkeen luottokorttia voidaan käyttää heti esimerkiksi verkkokauppaostoksiin.

Kaipaatko lisää tietoa aiheesta luottokortti opiskelijalle?

Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae luottokorttia