Näin kesän korvalla se iskee: fillarikuume. Kenties sinäkin haluat istahtaa satulaan ja polkea perille? Jos kotoa ei jo löydy sitä unelmien menopeliä, lue Lainaston vinkit ennen polkupyöräostoksille suuntaamista.

Valitse sopiva polkupyörämalli

Polkupyöräkauppojen pyörärivistöt ovat vaikuttava näky. Vaihtoehtoja on niin eri kokoluokissa kuin eri käyttötarkoitukseen. Kannattaakin jo ennen myymälään menemistä miettiä, millaiseen käyttöön itse tarvitsee polkupyörää. Etsitkö ensisijaisesti nopeaa maantiekiituria työmatkojen rivakkaan selättämiseen vai haluaisitko fiilistellä lyhyitä matkoja rennolla asenteella? Toisaalta vaihtoehtoja löytyy myös sähäkkään menoon metsäpoluilla sekä vauhdikkaisiin siirtymiin sorateillä.

Hybridipyörä taipuu moneen

Hybridipyörä on työmatkojen klassikko. Se soveltuu hyvin myös lenkkeilyyn. Hybridipyörää voidaankin perustellusti sanoa yleispyöräksi, joka yhdistää maantie- ja maastopyörien parhaat puolet.

Hybridipyörän renkaat ovat 28-tuumaiset ja vaihteita on tyypillisesti käytössä lukuisia.

Maantiepyörä vaatii alustaltaan päällystystä

Maantiepyörä on viime vuosina kasvattanut merkittävästi suosiotaan. Matala ajoasento, kevyt runko sekä kapeat renkaat tekevät polkemisesta vaivatonta ja liikkumisesta nopeaa. Huomioithan, että maantiepyörä sopii päällystetyillä teillä ajamiseen: esimerkiksi hiekka- tai sorateille sen renkaat ovat aivan liian kapeat. Myös matala ajoasento saattaa vaatia totuttelua.

Cyclocross yhdistää hybridipyörän ja maantiepyörän

Cyclocrossin ominaisuuksiin on nostettu sekä maantie- että hybridipyörän toiminnallisuuksia. Cyclocross muistuttaa ulkonäöltään merkittävästi maantiepyörää, mutta siinä on paksummat renkaat. Se sopii hyvin esimerkiksi hieman pidempienkin työmatkojen taittamiseen.

Maastopyörä rullaa sujuvasti maastossa

Maastopyörä on mainio valinta, jos nautit liikkumisesta vaihtelevissa maastoissa. Se rullaa hyvin epävakaisellakin alustalla ja on hyvä valinta myös talvipyöräilyyn. Maastopyörä ei kuitenkaan ole kovin kevyt polkea päällystetyillä teillä leveiden ja kuvioitujen renkaidensa takia.

Kaupunkipyörä sopii leppoisaan tahtiin

Kaupunkipyörä on kuin suunniteltu mukavuudesta nauttiville. Leveä ja pehmeä satula, pysty ajoasento sekä jalkajarrut varmistavat rennon fiiliksen. Kaupunkipyörällä polkiessa vauhti ei välttämättä huimaa päätä, mutta meno on miellyttävää erityisesti lyhyissä pyrähdyksissä.

Mistä tietää, onko polkupyörä sopivan kokoinen?

Polkupyörän oikea koko vaikuttaa huimasti sekä ajomukavuuteen että pyörän hallintaan. Helpointa on ostaa polkupyörä ammattilaisen avustuksella ja koeajaa tuleva fillari ennen ostopäätöstä. Toki tiettyjä suuntaviivojakin on olemassa polkupyörän koon valitsemisen suhteen.

Yleinen harhaluulo on, että vain oma pituus vaikuttaa polkupyörän koon valintaan. Jotkut valmistajat ohjeistavat mittaamaan myös jalan sisämitan. Esimerkiksi Bikeshopin kokotaulukosta voi tutkia, minkä kokoinen pyörä sopisi itselle.

Apua menopelibudjettiin saat Lainastolta

Suosittuja tapoja kasvattaa budjettia nopealla aikataululla ovat erilaiset pikalainat. Pikalainoina voidaan pitää niin kertalaina tyyppisiä pikavippejä kuin joustoluottojakin, sillä yhteistä niissä on pikainen saatavuus. Pikalainoja yhdistää monesti myös niiden potentiaalisesti korkeat hinnat. Onneksi muitakin vaihtoehtoja on.

Hei hei kalliit pikalainat ja tervetuloa Ostosraha!

Vanhat Lainaston luottopalvelut kuten pikavippi ja joustoluotto ovat historiaa. Yhdistimme aiempien luottojemme vahvuudet ja toimme niiden tilalle Lainasto Ostosrahan. Edeltäjiinsä verrattuna Ostosrahaa on mahdollista saada käyttöön yhtä nopeasti ellei nopeamminkin ja kuten limiitissä, oman luottorajan puitteissa ostoksia voi tehdä niin usein kuin tarpeen on. Kuluja kertyy luonnollisesti vain käytetystä luotosta.

Ostosrahan etuja ovat muun muassa juoksevien kulujen olemattomuus, vaivattomuus ja turvallisuus. Ostosrahaan automaattisesti kytketyllä Mastercard-luottokortilla verkko-ostosten tekeminen on helppoa ja se toimii tuhansissa suomalaisissa ja kansainvälisissä verkkokaupoissa. Nostojen tekeminen omalle tilille on myös mahdollista. Hae siis Ostosrahaa jo tänään!

HAE LUOTTOA
Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa