Näin alkuvuodesta se yleensä puraisee: matkakärpänen nimittäin. Kun haaveilet kaikkien aikojen reissusta tai mieli tekee muuten vain maailmalle, kannattaa lukea pidemmälle. Kokosimme avuksesi kuusi rahanarvoista vinkkiä.

Säästä satasia varaamalla lennot oikeaan aikaan

Edullisimmat lennot saat varaamalla ne 60 päivää ennen lähtöä ja matkustamalla tiistaina. Viisainta on ostaa lentoliput silloin, kun muut eivät ole vielä aktivoituneet. Kysyntä nostaa hintoja ja esimerkiksi perjantaisin hinnat ovat monesti muita päiviä korkeammalla.

Vältä lentolippuja ostaessasi lomasesonkeja

Paitsi viikonpäivät, vaikuttavat myös lomasesongit merkittävästi lentojen hintoihin. Osa suomalaisista lomailee hiihtolomaviikkoina, eli viikkoina 8, 9 tai 10, jolloin myös lennot ovat kalleimmillaan. Jos vain mahdollista, kannattaa matkustaa muina ajankohtina.

Tingi matkustusmukavuudesta

Kaikista halvimmat lennot ovat tyypillisesti yölentoja ja niissä on yksi tai useampi välilasku. Jos haluat säästää, kannattaa siis tinkiä hieman suorien lentojen tuomasta mukavuudesta ja ottaa välilaskullinen yölento. Toisaalta välilasku voi tuoda mukavan jalottelutauon pitkään lentoon: varmista kuitenkin, että odotteluaika lentokentällä ei veny tuskastuttavan pitkäksi.

Kreikka on monen suosikki. Kuva kreikkalaisesta Imerovíglin kylästä, joka sijaitsee Thíran saarella Santorínin saariryhmässä. Sinne, kuten minne tahansa maailmalle, voi saada lentoja myös astetta edullisemmin. Helppoa se ei toki ole, mutta kannattaa yrittää.

Ole joustava matkustuspäivissä

Mikäli mahdollista, älä lyö tarkkaa loma-ajankohtaa lukkoon ennen lentojen varaamista. Tutustu lentoyhtiöiden hintakalentereihin ja vertaile, pääsisitkö reissuun halvemmalla esimerkiksi muutamaa päivää aikaisemmin tai myöhemmin.

Hyödynnä Incognito-tilan tuoma suoja

Edullisimpia lentoja etsiessäsi kannattaa ehdottomasti hyödyntää selaimen Incognito-tilaa. Sen ansiosta lentolippuja myyvät sivustot eivät pysty tarkkailemaan käyntejäsi ja näyttämään juuri sinulle esimerkiksi korkeimpia hintoja. Yksityinen selaus estää evästeiden, väliaikaistiedostojen sekä sivuhistorian tallentamisen.

Selaa eri sivustoja ja varaa lennot edullisimmasta

Tutustu lentoyhtiöiden tarjouksiin sekä lentoja välittäviin hakukoneisiin. Kannattaa harkita myös uutiskirjeiden tilaamista sekä kanta-asiakkaaksi liittymistä, sillä siten saat aina ensimmäisten joukossa tiedon alennuksista sekä muista vetovoimaisista kampanjoista.

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa