Asiakaspalvelu Asiakaspalvelumme puhelinnumero0600 30 6000 (1€/puhelu+1,98€/min) | arkisin 09-17

UUTTA SIVUSTOLLA - Lainaston uudistunut konsepti & tuotevalikoima!

Kehitämme jatkuvasti palveluitamme vastaamaan asiakkaidemme muuttuvaa kysyntää. Nyt haluamme esitellä teille täysin uuden Lainasto Ostosrahan. Lainasto Ostosraha korvaa perinteisen Pikavipin ja Limiittiluoton, jotka ovat poistuneet tuotevalikoimastamme. Lainasto Ostosrahaan on automaattisesti kytketty virtuaalinen luottokortti, jolla voit tehdä ostoksia suoraan verkossa.

Pentukuume on siitä viheliäinen vaiva, ettei se tunnu lievittyvän edes ajan kanssa. Oma koira vaatii paljon aikaa ja myös rahaa, joten harkitse koiran hankkimista huolellisesti.

Koiranpennut ovat kaikessa pörröisyydessään ja hölmössä käytöksessään hurmaavia. Ne saavat suloisuudellaan anteeksi terävien hampaiden käsiin jättämät naarmut, lattialle ilmestyneet lammikot sekä syödyt huonekalut ja matonkulmat. Pelkästään pentukuumeen pauloissa ei kuitenkaan kenenkään tulisi ottaa koiraa, sillä kyseessä on noin 10–15 vuoden sitoutuminen uuteen perheenjäseneen.

Viisi askelmaa koiran hankkimiseen

  • Varmista, että elämäntilanteesi on oikea ja sinulla on tarpeeksi aikaa koiralle.
  • Varaudu kustannuksiin.
  • Perehdy rotuun ja sen ominaisuuksiin.
  • Tutustu kasvattajiin ja valitse vastuuntuntoisin vaihtoehto.
  • Sitoudu pitämään koiran terveydestä huolta.

Varmista, että elämässäsi ja kodissasi on tilaa koiralle

Huomioithan, että koira sitoo omistajaansa ja nauttii säännöllisistä rutiineista. Huolehdi, että oma elämäntilanteesi mahdollistaa riittävän ajan viettämisen koiran kanssa. Koiraa ei saisi jättää liian pitkäksi aikaa yksin, vaan sillä tulisi olla luotettava hoitaja työpäivien venyessä tai matkoille lähdettäessä. Entä tarjoaako kotisi hyvät puitteet koiralle? Nelijalkainen ystävä tarvitsee riittävästi tilaa sekä hyvät ulkoilumahdollisuudet vähintään kolme kertaa päivässä.

Varaudu koiran aiheuttamiin kustannuksiin sekä yllättäviin menoihin

Koiran aiheuttamat kustannukset koostuvat lukuisista eri osista – varsinainen hankintahinta on vain jäävuoren huippu. Muita koiraan liittyviä kustannuksia ovat muun muassa:
– rokotukset
– vakuutukset
– ruoka
– tarvikkeet kuten hihna, panta, peti, harja, kynsisakset
– koiran kotona tekemät tihutyöt kuten rikki järsityt huonekalut

Monille koirille ja omistajille tekisi hyvää myös pentukursseille ja muihin koiraharrastuksiin osallistuminen koiran sosiaalistumisen sekä perustottelevaisuuden kannalta. Koiraharrastuksia löytyy edullisesta kalliiseen: keskimäärin yhdelle koiratreenikerralle tulee hintaa noin 15–25 euroa.

Etukäteen tiedossa olevien kustannusten lisäksi varaudu yllättäviin menoihin. Koira voi esimerkiksi joutua onnettomuuteen tai sairastua vakavasti. Vaikka olisit hankkinut perheen lemmikille vakuutuksen, se ei välttämättä kata kaikkia kustannuksia.

Koiran hankinnan ja kulujen rahoittaminen

Lainaston rahoitustuotteista erityisesti Joustoluotto sopii hyvin myös koiraperheeseen. Nostoja voi tehdä juuri oman tarpeen mukaan jopa 3 000 euroon saakka. Joustoluotosta voi olla merkittävää apua esimerkiksi yllättävissä eläinlääkärikuluissa tai sen avulla voi rahoittaa vaikkapa ulkomailla järjestettävään koiranäyttelyyn osallistumista.

Koirarodun valintaan kannattaa kiinnittää huomiota

Sopivaa koirarotua pohdittaessa tulisi perehtyä eri rotujen ominaisuuksiin. Rotu kannattaa valita sen mukaan, miten koiralle pystyy tarjoamaan rodunomaista toimintaa ja miten valmis on sitoutumaan esimerkiksi koiran turkin hoitamiseen.

Valitse kasvattaja huolellisesti

Älä osta sikaa säkissä tai koiraa takakontista, vaan selvitä koiran tausta aina huolellisesti. Jos valitset rotukoiran, perehdy kasvattajan valintaan vähintään yhtä perusteellisesti kuin rotuominaisuuksiin. Suomen Kennelliitto neuvoo valitsemaan kasvattajan, joka käyttää jalostukseen vain terveitä, hyväluonteisia, ulkomuodoltaan ja käyttöominaisuuksiltaan rodunomaisia koiria. Varmista, että kasvattaja rekisteröi kaikki pennut ja luovuttaa rekisteritodistukset pennunostajille. Huolehdi myös siitä, että kasvattaja on allekirjoittanut Kennelliiton Kasvattajasitoumuksen ja sitoutuu noudattamaan siinä määriteltyjä vastuullisen koirankasvatuksen periaatteita.

Vastuuntuntoinen kasvattaja välittää koiristaan

Vastuuntuntoiselle kasvattajalle pentujen ja emän hyvinvointi on kunnia-asia. Hän totuttaa pennut käsittelyyn ja sosiaalistaa niitä ennen uusiin koteihin muuttamista. Hyvä kasvattaja antaa pennunostajille kirjalliset pentujen hoito-ohjeet. Hän kertoo avoimesti koiriensa terveydentilasta sekä neuvoo ja opastaa kasvattiensa omistajia koirien koko eliniän.

Pidä terveydestä huolta noudattamalla rokotusohjelmaa

Koira tulee suojata penikkataudilta, tarttuvalta maksatulehdukselta, parvovirukselta sekä raivotaudilta eli rabiekselta rokottamalla se rokotusohjelman mukaisesti. Rokotukset tulee antaa 12, 16–20 viikon sekä noin 1 vuoden iässä. Rokotusten hinta vaihtelee eläinlääkäristä riippuen. Kuluttajaliitto vertaili perusrokotusten hintoja eri puolella Suomea ja totesi, että edullisimman ja kalliimman toimijan hinnoittelussa oli eroa 46 euroa. Koiran rokotuksen (4-rokotus + rabies) sai halvimmillaan 55 eurolla ja kalleimmillaan 101 eurolla.

Perehdy koiran hankintaan verkossa

Saat paljon lisää hyödyllistä tietoa koiran hankinnasta Suomen Kennelliiton Hankikoira.fi-sivustolta. Jos et ole vielä päättänyt mieluisinta rotua, tee testi sivustolla ja saat ehdotukset sinulle parhaiten sopivista koiraroduista.

Lainasto Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja ja tuottavia sijoitusmahdollisuuksia tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Joustoluottoa, Kulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn.